Seuraa 
Viestejä45973

Eikö ne nyt osaa päättää?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1443410
"Kyseessä on laajin alalta tehty tutkimus. Tulosten mukaan yli tunnin puhuminen päivässä kännykkään lisää aivokasvaimeen sairastumisen riskiä 50 prosentilla."
Tutkimustulokset esiteltiin uusimmassa Occupational Environmental Medicine -nimisessä tieteellisessä aikakausijulkaisussa.

http://www.stuk.fi/sateilytietoa/ukk/ke ... I/kentat4/
"Kännykän säteilyn ei toistaiseksi ole osoitettu olevan terveydelle vaarallista."

http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/uu ... tinen98274
"Tanskalaistutkimuksessa ei löytynyt mitään yhteyttä kännykän käytön ja aivokasvaimen ilmaantumisen välille, raportoidaan uudessa Neurology-lehdessä. Mukana tutkimuksessa oli 427 aivokasvaimen saanutta ja vertailuryhmänä 822 tervettä verrokkia. "

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html ... 006/type=1
"Tuore ruotsalaistutkimus osoittaa, että kännykän pitkäaikainen käyttö nostaa aivokasvainriskiä. Tulos poikkeaa aiemmista tutkimuksista."

http://www.talentum.com/doc.te?f_id=652493
"Matkapuhelimen säteilyn mahdollisista terveyshaitoista on jälleen julkaistu uusi tutkimus. Karoliinisessa instituutissa tehty väitöskirja päätyy samaan tulokseen kuin useimmat aiemmatkin tutkimukset: säteilyn ja aivokasvainten välillä ei ole yhteyttä."

Eli taas täysin päinvastainen tulos tutkimuksissa? Eikö ne osaa tutkia vai missä vika?

Ja handsfree-laitekin on turvallisempi kuin kännykkä.
http://www.stuk.fi/sateilytietoa/ukk/ke ... /kentat24/
"Mittauksissa ja numeerisissa simuloinneissa on kuitenkin havaittu, että käytännössä päähän kohdistuva altistuminen on korkeintaan kuudesosa siitä altistumisesta, joka aiheutuu korvan juuressa olevasta kännykästä. Hands free -laitteesta on siten hyötyä, jos tuntee tarvetta suojata päätään."

Vai onko?

"Kuluttajaliitto julkaisi maanantaina Which? -lehdessään tutkimustietoja siitä, että alkujaan kännykänkäyttäjien turvallisuuden takia suunniteltu ns. nappikuulokelaitteisto jopa kolminkertaistaisi päähän suuntautuvan säteilymäärän."

http://www.mbnet.fi/uutiset/index.asp?Uutinen=1647
"Tutkijat suosittelevat hands-free-laitteitteiden ja lankapuhelinten käyttöä."

Mihin TE uskotte?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Ellen muista nyt kovin väärin niin kännykästä lähtevä säteily lisää riskiä saada syöpä tai aivokasvain....rotilla, mutta samaa ei ole tavattu ihmisillä. Oli tässä vähän aikaa muistaakseni Tiede-lehdessäkin tämä juttu.
Niin en usko, että riski olisi noin iso...mut ehkä pikkusen isompi kuin jos puhuu lankapuhelimeen.

Aski42
Ellen muista nyt kovin väärin niin kännykästä lähtevä säteily lisää riskiä saada syöpä tai aivokasvain....rotilla, mutta samaa ei ole tavattu ihmisillä. Oli tässä vähän aikaa muistaakseni Tiede-lehdessäkin tämä juttu.

Eräiden tutkijoiden mukaan tuo on väärä uskonto. Tosin arvauksiahan nuo tieteen "tutkimuksetkin" suoltaa.

"Tutkimus käsitti 905 Keski-Ruotsissa asuvaa, 20–80-vuotiasta henkilöä"
Ellei ruotsissa rotat ole henkilöitä...

Enpä löydä rottia tuosta, mutta onko siis Suomen Lääkerilehti huuhaalehti?
Ruotsalaistutkimus: kännykkä lisää aivokasvainriskiä

Ei viattomia rottia pidä syyttää! Vaan onko Tiede-lehtikin nyt sitten huuhaalehti, koska on täysin eri mieltä Lääkärilehden kanssa?

Mielipiteitä? Ainahan voi tehdä Marion Jonesit, vaikka hänkin on yliopistosta valmistunut tieteen opiskelija, mutta vaihtoi lopulta mielipidettään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsellä löyty kuupasta aivokasvain juuri siltäkohtaa missä pidän puhelinta. Sattumaa tai ei mutta lienee syytä ottaa tosissaan tuokin mahdollisuus.

Aski42

Niin en usko, että riski olisi noin iso...mut ehkä pikkusen isompi kuin jos puhuu lankapuhelimeen.

Ota huomioon, että jos riski sairastua kasvaa 50%, se ei vielä kerro yhtään mitään. Jos ennen riski sairastua oli kaksi triljoonasta, ja kännykän käytön jälkeen kolme triljoonasta, voi jokainen miettiä kuinka paljon kännykän käyttöä kannattaa pelätä... Nämä luvut siis vedetty hatusta koska niitä ei tuossa iltiksen jutussa mainittu.

Kyllä ne osaavat päättää. Kaksi eri tahoa teettää tutkimuksia. Ne, jotka haluavat tuoda julki sen seikan, että lisää riskiä, ja sitten vaikkapa Nokia jonkun piiloyrityksen kautta, jonka markkinat romahtaisivat jos tuo tieto varmistettaisiin todeksi.

Ja voit laajentaa tämän koskemaan mitä alaa tahansa. Tutkimukset ovat nykyään valitettavasti kovin usein "tutkimuksia", eli tulos vastaa teettäjän haluamaa "tulosta".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat