Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nykyään puhutaan ja mainostetaan paljon rintasyövästä:

Minne on jäänyt kivessyöpä? Eikö se ole samoissa määrin miestentauti kuin rintasyöpä naisten? Kivessyövästä en ole kuullut median välityksellä mitään, paitsi nähnyt jonkun dokumentin, mutta näitä Roosanauha-mainoksia näkee ties kuinka monella mainostaululla.

Haloo, miehetkin ovat olemassa, kuten kivessyöpäkin. Miksei siitä puhuta?

Kommentit (5)

No, luulenpa että kivessyöpä ei ole miehelle kaikkein yleisin syöpä? Saa korjata ja pitääkin jos puhun palturia. Rintasyöpään kuolee paljon naisia, varmaankin paljonkin(?) enemmän kuin miehiä kivessyöpään ja se on pelottavan yleinen. Jos tuo ei ole totta niin sitten sanon vaan että se on sitä nykyajan tasa-arvoisuutta ja hyvä on kehityksen suunta.

Miesten yleisin on toki prostata syöpä eli oliko se eturauhanen?
Kivessyöpä taas on yleisimmin nuorten miesten syöpä, mutta ei siis heilläkään yleisin syöpä, vaan itseasiassa aika harvinainen? Tai oli ennen: Nyt kovassa nousussa!

Oliko tarpeeks vaikeasti sanottu?
http://www.syoparekisteri.fi

Tämä roosanauhakampanja on suomen suurimman syöpäpotilasjärjestön järjestämä kampanja, syöpäjärjestön, he omistavat oikeuden suomessa
käyttää tätä roosanauha"logoa". Rahaa kerätään ja ne menevät järjestölle ja nimenomaan syövän/syöpien tutkimukseen. Jos jotain kiinnostaa, voisi laittaa kyselyn järjestöön, vaikka tiedotusosastolle
http://www.cancer.fi sivuilla on yhteyslomake.

Suomessa on vasta muutama vuosi sitten eri syöpäpotilaat huomanneet
että ei ole kovin montaa potilasyhdistystä joka ajaisi eri syöpiin sairastuneiden potilaiden asioita. Muistaakseni suomen kurkku-ja suusyöpäyhdistys ja suomen eturauhassyöpäyhdistys ovat niitä jotka
syöpäjärjestöt on ns."hyväksyneet" ja ERSY ry, eturauhasyöpäyhdistys
ja pari vuotta sitten potilaat perustivat rintasyöpäyhdistyksen.
Ainakin kaksi jälkimmäistä tarjovat vertaistukea, virkistystä, liikuntaa ym.

Pikkuhiljaa varmaan alkaa eri syöpälajien ympärille syntymään yhdistyksiä, voi mennä useita vuosia ennenkuin toiminta saa esim. jostain jotain avustusta, ne pyritään kohdistamaan suoraan kaikki potilaille. Jonkin verran toimintaa tuntevana voin allekirjoittaa sen, että esim. alayhdistykset voisivat myydä esim. tuotteita, jotka menisivät kaikki lyhentämättömänä eri syöpälajien tutkimuksiin. Se on melkeimpä ainoa tapa vaikuttaa pitkällä aikavälillä potilaisiin...tutkimus kehittyy, lääketiede kehittyy jne.

On vain niin surullista että esim kivessyövän ja muidenkin kohdalla
tarvittaisiin paljon vapaaehtoisporukkaa toimintaan, yleensä he ovat itse sairastuneet...mutta kun syövästä on kyse, valitettavasti sairastuneet ovat ehkä niin sairaita etteivät jaksa punnertaa tällaisten asioiden kanssa.

Hyvät miehet, oletteko tietoisia että myös miehillä tavataan rintasyöpää?

Taisin kirjoitella asian vierestä, mutta olkoon.....

parantunut
Miesten yleisin on toki prostata syöpä eli oliko se eturauhanen?
Kivessyöpä taas on yleisimmin nuorten miesten syöpä, mutta ei siis heilläkään yleisin syöpä, vaan itseasiassa aika harvinainen? Tai oli ennen: Nyt kovassa nousussa!

Oliko tarpeeks vaikeasti sanottu?
http://www.syoparekisteri.fi

Kiitos oikaisusta, meni itseltä nimittäin syövät sekaisin.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Typerä kysymys, mutta eikös syöpä ole enemmän tai vähemmän syöpä riippumatta siitä, missä se on? Tapana on vain ollut nimetä eri syöpätyypit sen mukaan mistä ne löydetään, ei esim. syntymekanismin tai aggressiivisuuden mukaan.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat