Seuraa 
Viestejä979

Tässä taannoin kavereiden kanssa puntaroimme nykyistä tasa-arvon kehitystä maassamme ja sitä kuinka nuo vaikutukset ovat pelanneet vain feministien pussiin. En vaatisi naisille pakollista asepalvelusta, mutta tasa-arvon nimessä täytyisi heillekkin jokin funktio kehittää.

Itse kun tunnollisesti kävin armeijan ja kotiuduin reservin vänrikkinä, pohdin kovasti yhteiskunnalle antamani satsauksen suuruutta, siis lähinnä omasta näkökulmasta. Aikaa oli sitoutunut koko urakkaa 1,5 vuotta, koska vasta tuolloin pääsin alottamaan opinnot yliopistolla. Fyysinen rasitus nyt ei pahemmin tuntunut, mutta henkisellä puolella vuosi armeijassa ei tehnyt hyvää; sain siis stressiä ja muiden tavoin tunsin taantuvani siellä. Luojan kiitos olin hankkinut opiskelupaikan ennen armeijaan menoa, sillä muuten olisin voinut joutua pulaan kuten jotkin kaverini. Lukiosta päästyä on nimittäin melkoisesti "fiksumpi" kuin armeijasta päästyään.
Elämäni parasta aikaa myös kului vuoden verran, eikä tuota enää takaisin saada. Jos olisin feministi, miettisin kriittisesti onko tämä tasa-arvoista ja millaisia järjestelyitä vaadittaisiin asian korjaamiseksi. Yleensäkään yhteiskunta ei paljoa jaa velvoitteita, mutta tässä asiassa on kyse jopa vuodesta ja välillisesti jopa pidemmästä ajan jaksosta.
Suomessa naiset tienaavat vähemmän kuin miehet ja tämä on suuri epäkohta feministien mielestä. Kuitenkaan kukaan ei voi osoittaa niitä työtehtäviä, joissa naisille maksetaan samasta työstä vähemmän kuin miehille; kyse on siis eri aloille valikoitumisesta.

Todellinen kysymys, niin nais- kuin miesasiamiehille, on asepalvelukseen liittyvä: Kuinka pidetään kotirintamaa tehokkaasti pystyssä kriisin aikana?
Miehet ovat rintamalla, jolloin sormi kääntyy n.50% kansalaisista, ja feministit kalpenevat.
Kotirintaman pitäminen on ensiarvoisen tärkeää sota-aikana. Eturintamassa on vaikea olla, jos sato jää korjaamatta polttoainepulan vuoksi, lypsäminen keskeytyy koneen sähkökatkoksiin, kodit jäätyisivät energiapulaan, ...
Nuo ovat mielestäni tärkeitä kysymyksiä, joihin ei poliitikoilla taida olla yhtä tehokasta ratkaisua kuin aseelliseen puolustukseen.
Luulisi valveutunutta nyky-naistakin kiinnostavan sota-ajan toiminta, vai odottaisivatko he vain kotona sormiaan pyöritellen kuinka moni palaa takaisin, tuleeko kukaan, vai joku kuristamaan, repimään housuja alas ja sanomaan: "Tsuhna prastitutka!"

Ehdotankin siis naisille vähintään 6kk lottapalvelusta, jossa opitaan pyörittämään yhteiskuntaa täysin uusiutuvilla energianlähteillä. Maksimi palvelusaika voisi olla 10kk organisaation ylemmille toimihenkilöille, ja koko järjestelmä olisi luonnollisesti arvohierarkinen sekä kuuluisi sotilaslain piiriin.

Naiset käsittävät puolet kansakunnasta ja ovat siis suuri hyödyntämätön potentiaali kriisinajan tehtävissä. En käsitä miksei tasa-arvoa raivoisasti ajava aktivisti ole huomannut näin suurta epäkohtaa ja puuttunut siihen. Valtion mielestä tämä tulisi kestämättömän kalliiksi, ja niinhän se tulisikin, mutta rahaa tuntuu löytyvät miesten koulutukseen muttei naisten.
Vaadinkin siis tämän räikeän epätasa-arvokohdan korjaamista. Samoin kuin miehille annetaan koulutusta tehokkaaseen puolustamiseen, niin samoin tulisi olla ammattitaitoinen ja valmiiksi koulutettu reservi myös kotirintaman työtehtäviin

jaaha, punaviinipullo taitaa loppua ja niin myös minun vuodatukseni. Toivottavasti herätti ajatuksia kriisinajan toiminnasta sekä tasa-arvosta....

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

  • ylös 2
  • alas 1

Sivut

Kommentit (52)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Jaaha
Taisi eilisillan kännikynäily laittaa ns. "jauhotsuuhun" femakoille, kun ei oo tullu vastaväitteitä! Mutta taas toisaalta, asiahan on juuri näin eikä tasa-arvoa voikkaan tuomita...

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Koko pakollinen asepalvelus voitaisiin lakkauttaa. Mutta koska NATO-myöntesyys on pakkasen puolella ja perinteet ovat vallitseva määre tässä maassa niin parempi sitten että kaikki harjoittelevat sotaelämää pelkkien miesten sijaan.

Nykyajan tasa-arvohömpötys, rasismiseikat sun muut alkavat kyllä mennä jo välillä niin pahasti yli että jäät eivät enää riitä, vaan tarvitaan nestemäistä typpeä Negridit saavat rasismisuojan nimissä tehdä mitä vaan eikä heitä voida yleistää, vaikka se yleistys on yleensä totta. Ja mitä naisiin tulee, naiset ovat aina olleet miesten kengän alla nykypäiviin asti, ja uskoisin että homma jatkuu vielä aika pitkään, vaikka se välillä käykin naisvaltaisuudessa. Naiset kun ovat vielä sensaatiohakuisempia ja valmiimpia kieltämään ihan kaiken tasa-arvon, järjestyksen sun muiden huuhaaseikkojen nimissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Cargo

Ehdotankin siis naisille vähintään 6kk lottapalvelusta, jossa opitaan pyörittämään yhteiskuntaa täysin uusiutuvilla energianlähteillä. Maksimi palvelusaika voisi olla 10kk organisaation ylemmille toimihenkilöille, ja koko järjestelmä olisi luonnollisesti arvohierarkinen sekä kuuluisi sotilaslain piiriin.

Tasa-arvoisessa järjestelmässä tälläisen uuden palvelusmuodon pitäisi oll valittavissa kummallekkin sukupuolelle, ei pelkästään naisille.

Itse olisi puhtaasti vapaa-ehtoisuuteen/palkka armeejaan perustuvan järjestelmän kannalla. Mutta jos asepalvelusta ei saada kaikille vapaa-ehtoiseksi, niin sen tulisi olla pakollinen kaikille.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Sanotaan usein että armeija kasvattaa pojasta miehen, tavallaan se vähän tällainen initiaatio onkin. Armeija muuttaa miehen (tai ainakin itseni) suhtautumsta maailmaan.

Ehkä tämä "naisten armeijan" pitäisi kasvattaa samallatavalla tytöt naisiksi.
Ei tietenkään mitään kovaa armeijaa eikä simputusta mutta jotain kuitenkin.

Ei pojaat, ei, ei naisille omaa armeijaa. Ne jyrää meidät jo muutenkin.

Ettekös te ole lukeneet sitä tulevaisuuden visiota, jossa viimeisille miehille on varattu Hailuoto reservaatiksi. Sieltä naiset käyvät tarvittaessa metsästämässä jonkun "sonniasemalle" töihin.

Siellä ne miesraukat sitten metsästelevät ja kalastelevat hengenpitimikseen. Lämmittelevät nuotiolla jne. Voi että on kurja tulevaisuus tarjolla.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Tältä palstalta puuttuu oma telaketju-rekkalesbo-feministi, joka voisi antaa oman sanasensa tästä tasa-arvovääryydestä.
Miksei Suomessa muuten ole valtion palkkaamaa miesasiamisetä, jonka tehtäviin voisi sisällyttää ankaran taistelun tälläistä sukupuolisyrjintää kohtaan?

Vaadin vastauksia, miksei tasa-arvo toteudu!!!!!

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

No totta helvetissä. Minäkin menisin heti moiseen koulutukseen, vaikka vähän yli-ikäinen olenkin. Lisäisin listaan ensiavun suunnilleen ensihoitajan koulutukseen asti sekä keskiverto sairaanhoitokoulutuksen, palokuntalaisen taidot sekä aseellisen ja aseettoman itsepuolustuksen. Lisäksi kriisinhallinnan koulutus, johon sisältyisi mm. evakuoinnin suunnittelu ja toteutus, hätäajan varastojen keruu ja huolto ja sellainenkin pikkujuttu kuin väestönsuojien sijainnin tietäminen!

Vaikka koulutus ei takaakaan sitä että henkilö osaisi tosipaikan tullen todella tehdä mitään, se ainakin lisää sellaisten henkilöiden määrää jotka potentiaalisesti tietävät. Mulle kans! Ja jos valtio maksaa, aina parempi.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Jep, kyllähän tasa-arvon nimissä ainakin.

Sitäpaitsi tulevaisuuden sodissa saattaa eturintaman taaksekin alkaa satelemaan nopeita pieniä hyökkäyksiä. Siellä tarvitaan myös taistelukykyisiä henkilöitä, ja näin pienellä maalla ei ole varaa miehiä sinne jättää pois etulinjasta.

Naisille voisi laittaa armeijan sijasta esim. pakollinen Naisten-koulu. Siellä naisille "lyötäisiin" päähän äidin- ja vaimon-rooli ja naisen rooli yhteiskunnassa verrattuna esim. miehiin. Lasten kasvatus pitäisi olla yhtenä aiheena. Ja paljon muuta. Ja prkl miehet tarvitsisi saman kaltaista pakollista koulutusta, miehen roolista, yhteiskunnasta, lapsista ja verrata miehen roolia naisen rooliin. Ei olisi pahitteeksi ollenkaan.

Asepalvelusta ei voi laittaa naisille pakolliseksi, koska suurin osa (itse ainakin) menisi sivariin ja täten miehille ei riittäisi sivaripaikkoja. Jokin tällainen vastaava koulutus olisi mielestäni hyödyllinen.

Mitä se sitten sisältäisi ja mitä se ei ainakaan sisältäisi? Kuinka Ayla opettaisi naisille äidin ja vaimon roolia? Tulee mieleen 1911 kirjoitettu kirjanen, jossa sanotaan esimerkiksi, että naisen tulee aamulla herätä ennen miestä ja kaunistautua. Eivätköhän nuo ole sellaisia asioita, jotka opitaan kokemuksen kautta, samoin kuin isän ja aviomiehen roolit.

Ensiapukoulutus, luonnossa selviytyminen, luonnonsuojelu, itsepuolustus etc. kuulostavat järkeviltä. Itse menisin kyllä sellaiseen koulutukseen nurisematta, koska mitä enemmän armeijasta kuulen, sitä enemmän ihmettelen, kuinka miehet voivat sellaista kestää. Jos olisin mies, varmasti olisin jo kiinnittänyt huomiota tähän epätasa-arvokohtaan.

Muistetaan kuitenkin puolustusvoimien tarkoitus: varmistaa, ettei kukaan hyökkää tänne, koska me teoriassa voitaisiin puolustautua. Tuskin naisten lottatyyppisellä koulutuksella olisi niin suurta samantaipaista vaikutusta, että sitä kannattaisi ylläpitää.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Jos vaikka tehtäisiin niin että naiset saisi 18 vuotiaana valita että meneekö ne armeijaan tai tekisikö ne lapsen. Ihan kumminpäin tahansa, niin suomi hyötyy.

Olen fiksu ja älykäs!

koiruoho
Kuinka Ayla opettaisi naisille äidin ja vaimon roolia? Tulee mieleen 1911 kirjoitettu kirjanen, jossa sanotaan esimerkiksi, että naisen tulee aamulla herätä ennen miestä ja kaunistautua. Eivätköhän nuo ole sellaisia asioita, jotka opitaan kokemuksen kautta, samoin kuin isän ja aviomiehen roolit.

Jos olisi taitoa saanut esim. koulutuksessa, niin ei oltaisi niin tietämättömiä ja ailahtelevia rooleissa. Koska nainen on nainen ja mies on mies ja heidän roolit ei ole aivan samanlaiset yhteiskunnassamme, kuinka paljon tahansa huudamme tasa-arvoa.

Yhteiskunta opetusta, armeijan tapaisessa kurissa ei olisi pahitteeksi naisillekkan, eikä miehillekkään yhteiskunnasta ja rooleistamme. Armeija on minun mielestäni miesten alaa, siis sotimaan oppiminen. Naiset voi hakeutua vapaa-ehtoisesti armeijaan he jotka niin tykkäävät.

No jo on lol. Naisilla jo liikaa valtaa? Visio että miehet ovat kuoleva rotu? Vitut, sanon minä. Olen milloin tahansa valmis aseelliseen vastarintaan naisia vastaan jos ne syrjäyttämistä aikovat. Muumimamma, Germaanitantta, Riisihottentotti ja monta muuta turhan korkeassa arvossa olevaa naista on jo tarpeeksi paha uhka ja enne tulevasta.

Totuus on se, että sen jälkeen kun naisille annettiin äänioikeus, kaikki alkoi mennä päin persettä.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
Mäenpää

Totuus on se, että sen jälkeen kun naisille annettiin äänioikeus, kaikki alkoi mennä päin persettä.

Noh, siitä saamme syyttää vain itseämme. Eihän naiset ole koskaan tehneet yhtään enempää mitä miehet ovat sallineet.

Olen fiksu ja älykäs!

Mäenpää
No jo on lol. Naisilla jo liikaa valtaa? Visio että miehet ovat kuoleva rotu? Vitut, sanon minä. Olen milloin tahansa valmis aseelliseen vastarintaan naisia vastaan jos ne syrjäyttämistä aikovat. Muumimamma, Germaanitantta, Riisihottentotti ja monta muuta turhan korkeassa arvossa olevaa naista on jo tarpeeksi paha uhka ja enne tulevasta.

Totuus on se, että sen jälkeen kun naisille annettiin äänioikeus, kaikki alkoi mennä päin persettä.


Joku taisi unohtaa ottaa lääkityksensä.

Olen myös poikaporukassa aikanaan pohtinut ko. asiaa ja minusta olisi enemmän kuin kohtuullista, että naisillekin olisi oma palvelusaika. Paljon puhutaan näistä uusavuttomista nuorista, jotka eksyvät joutuessaan hetkeksi kehä kolmosen ulkopuolelle ja keittävät vedenkin pohjaan. Esimerkiksi tulentekotaito puuttuu suurimmalta osalta naisista eikä niinkään arkinen asia kuin kalan perkaaminen, ole tuttua. Kriisitilanteen syttyessä olisi kansakunnan etu, että naisväestökin osaisi puolustaa itseään, kulkea maastossa ja tehdä ruokaa luonnossa olevista aineksista.

En ole asiaan niin perehtynyt, mutta vaativatko feministit asepalvelusta pakolliseksi myös naisille?

Imagine
En ole asiaan niin perehtynyt, mutta vaativatko feministit asepalvelusta pakolliseksi myös naisille?

Tuskin. Feministit haluavat etuoikeuksia ja vapauksia, eivät vastuuta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat