Kysymys lämmönalentamisesta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aamuisin on joskus kiire ja esimerkiksi aamuteen ryystö voi olla melkoista huulten polttamista.

Kaadan kiehuvan veden kuppiin ja voitelen leivän ja sitten kaadan kylmää maitoa, hieman jo jäähtyneeseen, teehen.

vai

kaadan kiehuvan veden kuppiin ja samantien kaadan kylmää maitoa siihen ja vasta sitten voitelen leivän.

Kummassa tapauksessa tee on viileämpää?

Ei tarvitse kikkailla monimutkaisilla toimenpiteillä tai avautua kulinaristisista tottumuksista Kunhan vain tiedän kummin kannattaa tehdä... Maito on koko ajan samanlämpöistä ja toimenpiteisiin menee sama aika enkä viitsi muutella liikaa aamurutiineja (jo maidon kaatoajan muuttamisessa on tarpeeksi)

Kommentit (8)

Vierailija
Lovemachine
Aamuisin on joskus kiire ja esimerkiksi aamuteen ryystö voi olla melkoista huulten polttamista.

Kaadan kiehuvan veden kuppiin ja voitelen leivän ja sitten kaadan kylmää maitoa, hieman jo jäähtyneeseen, teehen.

vai

kaadan kiehuvan veden kuppiin ja samantien kaadan kylmää maitoa siihen ja vasta sitten voitelen leivän.

Kummassa tapauksessa tee on viileämpää?


Parempi tehdä ensin leipä ja vasta sitten kaataa maitoa.

Syy:

Jos ensin kaadat maitoa, jäähdytät teetä ja pienennät sen ja ympäröivän ilman välistä lämpötilaeroa, jolloin jäähtyminen hidastuu.

Jos taas annat kuuman teen jäähtyä leivän voitelun ajan, se on jo viileämpää ja maito viilentää sitä edelleen. Voisit lisäksi pistää teen jääkaappiin leivän teon ajaksi.

Vierailija

Jätä tilaa hieman kylmälle vedelle, lisäät hieman vettä jolloin lämpötilasta saa helposti siedettävän.

Vierailija
Moses Leone
Lovemachine
Aamuisin on joskus kiire ja esimerkiksi aamuteen ryystö voi olla melkoista huulten polttamista.

Kaadan kiehuvan veden kuppiin ja voitelen leivän ja sitten kaadan kylmää maitoa, hieman jo jäähtyneeseen, teehen.

vai

kaadan kiehuvan veden kuppiin ja samantien kaadan kylmää maitoa siihen ja vasta sitten voitelen leivän.

Kummassa tapauksessa tee on viileämpää?


Parempi tehdä ensin leipä ja vasta sitten kaataa maitoa.

Syy:

Jos ensin kaadat maitoa, jäähdytät teetä ja pienennät sen ja ympäröivän ilman välistä lämpötilaeroa, jolloin jäähtyminen hidastuu.

Jos taas annat kuuman teen jäähtyä leivän voitelun ajan, se on jo viileämpää ja maito viilentää sitä edelleen. Voisit lisäksi pistää teen jääkaappiin leivän teon ajaksi.

Jees, kerrankin olin ajatellut asian oikein =D Hyvä ettei tarvitse rutiinejaan muuttaa...

Vierailija
Lovemachine
Moses Leone
Lovemachine
Aamuisin on joskus kiire ja esimerkiksi aamuteen ryystö voi olla melkoista huulten polttamista.

Kaadan kiehuvan veden kuppiin ja voitelen leivän ja sitten kaadan kylmää maitoa, hieman jo jäähtyneeseen, teehen.

vai

kaadan kiehuvan veden kuppiin ja samantien kaadan kylmää maitoa siihen ja vasta sitten voitelen leivän.

Kummassa tapauksessa tee on viileämpää?


Parempi tehdä ensin leipä ja vasta sitten kaataa maitoa.

Syy:

Jos ensin kaadat maitoa, jäähdytät teetä ja pienennät sen ja ympäröivän ilman välistä lämpötilaeroa, jolloin jäähtyminen hidastuu.

Jos taas annat kuuman teen jäähtyä leivän voitelun ajan, se on jo viileämpää ja maito viilentää sitä edelleen. Voisit lisäksi pistää teen jääkaappiin leivän teon ajaksi.

Jees, kerrankin olin ajatellut asian oikein =D Hyvä ettei tarvitse rutiinejaan muuttaa...

Joku toimintalista olisi varmasti hyvä tehdä ettei vahingossa tee mitään väärässä järjestyksessä.

Vierailija
tietää
Käytä paksua ja isoa kuppia. Se sitoo lämpöä enemmän.
Hyvä idea... ja suoraan pakastimesta otettuna senkus paranee...

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1557
Liittynyt12.4.2005
tietää
Käytä paksua ja isoa kuppia. Se sitoo lämpöä enemmän.

Kun käyttää laakeaa kuppia, jossa nesteen vapaa pinta on mahdollisimman suuri, niin haihtuminen ja säteily jäähdyttää kaikkein parhaiten.

Ehkä kannattaakin kaataa tee matalalle ruokalautaselle? Silloin ei vain sovi käsien täristä, ettei tee turhaan läiky.

Vanha jäärä

Vierailija
Vanha jäärä
tietää
Käytä paksua ja isoa kuppia. Se sitoo lämpöä enemmän.



Kun käyttää laakeaa kuppia, jossa nesteen vapaa pinta on mahdollisimman suuri, niin haihtuminen ja säteily jäähdyttää kaikkein parhaiten.

Ehkä kannattaakin kaataa tee matalalle ruokalautaselle? Silloin ei vain sovi käsien täristä, ettei tee turhaan läiky.


Ranskalaiset juovat laakeasta kupista (kulhosta) kahvinsa.

Uusimmat

Suosituimmat