Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=150:1nij7qem]Mistä kukin (ja millä uusiutuvien/ydinvoima osuuksilla-tarkista sähkön alkuperä sähkölaskusta!!!) ostaa tällä palstalla oman sähkönsä?
[/size:1nij7qem]
Oma: Kuopion Energia, 100 % tuulisähkö.

Sunnuntai 14.10.2007

Maailmassa rakennetaan tänä vuonna uutta tuulivoimakapasiteettia 15 000 megawattia. Saman verran kuin on Suomen kaikkien voimaloiden kokonaisteho. Tuulivoiman rakentamistahti kasvaa noin neljänneksellä vuosittain. Vaikka Suomessa ei vielä rakenneta omaa tuulivoimaa paljoa, onneksi teollisuutemme on merkittävä toimittaja alalla.

Vierailin perjantaina Tanskassa, jonka sähköntuotannosta noin 20 % hoidetaan tuulella. Suomessa vastaava osuus on 0,2 %. Tanskalaiset tuulimyllyjä valmistavat yhtiöt hallitsevat noin 30 % alan maailmanmarkkinoista, jotka kasvavat nyt räjähdysmäisellä tavalla. Tanskalaiset loivat jo öljykriisin jälkeen pohjan tälle menestykselle. He satsasivat alan osaamisen kehittämiseen ja loivat rahoitusmallit, joilla kotimainen teollisuus sai tuhansia myllyjä Tanskaan rakentamalla vahvan referenssin. He näyttivät, että idea toimii.

Nykyaikaiset tuuligeneraattorit ovat jo kolmen megawatin suuruisia. Satametrisen tangon päässä on generaattori, jonka laatikko on suuri - kuin kaksi yhteenpantua kaksikerrosbussia - kooltaan. Painoa lienee vajaat 200 tonnia. Sen koneistoa pyörittävät 45 metriä pitkät siivet. Suomessa valmistetaan lähes kaikkea tuulimyllyjen tarvitsemaa: itse turbiineja, vaihdelaatikoita, terästä rakenteisiin ja on meillä onneksi jo koko järjestelmän toimittajiakin. Niistä merkittävin tosin intialaisomistuksessa - kun suomalaista pääomaa tämä sektori ei ole riittävästi kiinnostanut.

Kehitys on ollut nopeaa. Tein 90-luvun alussa opintomatkan Yhdysvaltoihin uusiutuvan energian ja kaupunkisuunitelun merkeissä. Tuolloin myllyjen optimikoon arveltiin nousevan muutaman sadan kilowatin koosta 600-800 kilowattiin. Nyt koko on jo tähän nähden moninkertainen 3000 kw. Ei enää tarvita kuin parinkymmenen myllyn "puisto", niin se korvaa jo verraten suuren perinteisen voimalaitoksen.

Suomi tuottaa nyt tuulivoimaa alle sadan megawatin teholla. Päästötalkoista kunnialla selvitäksemme teho pitää jollakin aikavälillä nostaa mittaluokkaan 1000-2000 megawattia. Silloin sillä on jo merkittävä rooli osana energiakokonaisuuttamme.

Maakuntakaavoissa tuulipuistoalueita on jo kartoitettu, mutta lisää tutkimustyötä tarvitaan. Tanskassa homma saatiin vauhtiin sillä, että yksityiset ihmiset investoivat myllyjä pelloilleen, mutta Suomessa kannattaa etsiä sadan metrin korkeudesta parhaat tuuliolosuhteet ja katsoa miten puistot on sovitettavissa parhaiten sähköverkoon. Samalla on ratkaistava rahoitustapa - siihenkin on toimivia malleja maailmalla jo paljon. Pitää vain hakea Suomeen soveltuva malli. Arvelen, että ainakin alkuvaiheessa meidän tavallisten kuluttajien on osallistuttava järjestelmä rahoittamiseen tavalla tai toisella.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/P ... af6bfcc10b

Tuulivoima - varteenotettava vaihtoehto energiantuotannossa

Perjantai 25.5.2007 Hotelli Degerby, Loviisa

Tuulivoima on uusiutuvaa kotimaista energiaa eikä sen tuotannosta aiheudu kasvihuonekaasupäästöjä. Suomi on Euroopan unionin jäsenenä sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja lisäämään uusiutuvan energian käyttöä ja energiaomavaraisuutta. Tuulisähkö on luonteva osa monipuolista ja ympäristöarvot huomioivaa sähköntuotantorakennetta.

Maailman tuulivoimakapasiteetti on tällä hetkellä 73 000 megawattia ja sen ennustetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2010 mennessä. Markkinoilla on koekäytössä 5–6 megawatin tuulivoimaloita. Yli sadan megawatin tuulipuistotkaan eivät ole enää harvinaisuuksia.

Tuulisähkön kilpailukyky edellyttää valmistajilta jatkuvaa tuulivoimaloiden kehittämistä ja energiayhtiöiltä riittävän isojen tuulipuistojen rakentamista. Tulevaisuuden offshore-rakentamisessa tarvitaan nykyistä suurempia tuulivoimaloita, suunnitteilla on jo 10 megawatin yksiköitä. Tuulisähkön osuuden kasvu tuo mukanaan uusia vaatimuksia niin sähköverkolle kuin itse tuulivoimatuotannollekin.

Tuulivoima 2007- seminaarissa kuultiin
- tuulivoiman kehitysnäkymistä Euroopassa
- tuulivoiman asettamista haasteista kantaverkolle
- millainen tuulivoima on tuotteena
- millä ehdoilla tuulivoimaa saadaan liitettyä sähköverkkoon
- investoijan kokemuksia Ruotsista
- tulevaisuuden offshore-rakentamisesta.

Päivän päätteeksi oli mahdollista tutustua WinWindin tuulivoimaturbiinin ja The Switchin tuulivoimageneraattorin kokoonpanoon Hollming Worksin tehtaalla Loviisassa. http://www.hollmingworks.com/

Tilaisuuden järjestivät yhdessä Energiateollisuus ry, Suomen Tuulivoimayhdistys ry sekä Teknologiateollisuus ry.

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/index_fi.htm

Ota mallia Eko-Jarista:

Sillanpäästä tuli Eko-Jari
10.10.2007 06:43

Suosikkilaulaja Jari Sillanpää havahtui nähtyään Al Goren ilmastonmuutoksesta tehdyn dokumentin Epämiellyttävä totuus.

Jari mietti, mitä hän voisi tehdä omalta osaltaan maapallon hyväksi. Jari tunnusti, että häntä alkoi dokumentin jälkeen pelottaa, millaiselta tulevaisuuden maapallo näyttää.

- Luovun öljylämmityksestä ja siirryn Vihdin-kodissani ympäristöystävällisempään maalämpöön. Tutkin myös mahdollisuutta tuulivoiman käyttöön kotitaloudessani, tulevassa Priima -ohjelmassa asiasta enemmän kertova Sillanpää sanoo.

Jari Sillanpää oli yksi monista Lastenklinikan kummeista, jotka keilasivat eilen eri yritysten kanssa. Tuotto tapahtumasta ohjattiin lasten ja nuorten psykiatriseen hoitoon.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1443696

Sivuja:
http://www.windside.com/
http://www.pem-energy.com/
http://www.finnwind.fi/index.html
http://www.tuulivoimala.com/

Vaihda ydintörkysähkösi 100 %:ksi tuulisähköksi:

http://www.haminanenergia.fi/fi/tuottee ... ulienergia
https://online.kuopionenergia.fi/main/d ... pnext=true
https://online.ksoy.fi/tee_sahkosopimus

Sivut

Kommentit (163)

Antaa sen nyt kilpailla oikeasti muiden ratkaisujen kanssa.
Olisi hyvä jos noiden tuotantolukujen mukana olisi niiden perusteet tai linkki niihin.
Tuulivoimaa kannattaa tehdä tuulisimmille alueille. Suomi ei kuulu niihin.

Kyllähän tuota tuulivoimaa saa rakentaa, kunhan ei minun takapihalleni, eikä mökkini takapihalle.

Valitettavasti suomen rannikkoalueet on täyteen rakennettu kesämökkejä, joten tuulivoimalan pystytys yleensä kaatuu mökkiläisten vastustukseen. Jos jostain sitten löytää vähän autiomman paikan, se on taas rauhoitettu lintujen pesinnälle.

Pystytyspaikkojen puutteen takia Suomi pysynee edelleenkin jälkijunassa tuulivoiman suhteen.

Ei tuulivoiman rakentamisessa ole mitään pahaa, kunhan se tehdään kannattavasti. Siis siten että valtio ei sotkeudu asiaan erilaisilla tukiaisilla. Toivottavasti Vanhanen ei kaavaile tästä yhtä uutta tukimuotoa maatiloille, niin kuin näyttäisi tapahtuvan.

Jos tuulivoima olisi oikeasti kannattavaa ja tehokasta meillä olisi yksityisiä tuulimyllyjä jokaisessa mahdollisessa paikassa johon sellaisen voisi rakentaa. Mutta nyt näyttää siltä että niitä rakennetaan vain niin paljon kuin valtio suostuu maksamaan niistä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
tapani
Ei tuulivoiman rakentamisessa ole mitään pahaa, kunhan se tehdään kannattavasti. Siis siten että valtio ei sotkeudu asiaan erilaisilla tukiaisilla. Toivottavasti Vanhanen ei kaavaile tästä yhtä uutta tukimuotoa maatiloille, niin kuin näyttäisi tapahtuvan.

Jos tuulivoima olisi oikeasti kannattavaa ja tehokasta meillä olisi yksityisiä tuulimyllyjä jokaisessa mahdollisessa paikassa johon sellaisen voisi rakentaa. Mutta nyt näyttää siltä että niitä rakennetaan vain niin paljon kuin valtio suostuu maksamaan niistä.

Kuten Vanhanen on moneen otteeseen korostanutkin: emme enää nykytilanteessa voi asettaa ykkössijalle sitä, mitä sähkö maksaa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Tuulivoima
Ota mallia Eko-Jarista:

Sillanpäästä tuli Eko-Jari
10.10.2007 06:43

- Luovun öljylämmityksestä ja siirryn Vihdin-kodissani ympäristöystävällisempään maalämpöön. Tutkin myös mahdollisuutta tuulivoiman käyttöön kotitaloudessani, tulevassa Priima -ohjelmassa asiasta enemmän kertova Sillanpää sanoo.
Vaan mitenkäs ympäristöystävällistä se maalämpö oikein on?

Pahimmillaan sen käyttövoima kun tulee hiililauhdevoimalasta, ja tuosta kun ynnäilee hyötysuhteita, niin optimitapauksessa tuo hiilivoima-maalämpö-yhdistelmä on yhtä hyvä kuin polttaisi hiilet omassa takassa... Siis jos hyötysuhteita ja hiilidioksidia ajatellaan, hiukkaspäästöt ovat sitten asia erikseen.

Jos tätä verrataan siihen että polttaisikin hiilen sijasta hiilivetyjä, niin päästöt ovat oikeasti pienemmät.

Öljynkulutusta voi taas vähentää monellakin tapaa, kuten vaikkapa lisäämällä järjestelmään aurinkokerääjiä. Tai jos vaihtaa haluaa, niin sitten olisi tarjolla vaikkapa haketta ja pellettiä, joilla voi oikeasti vähentää päästöjä. Ja sinänsä tämä on suhteellisen helppo vaihto öljylämmittäjille kun ainakin pääosa järjestelmien vaatimasta tilasta on jo olemassa.

Vierailin perjantaina Tanskassa, jonka sähköntuotannosta noin 20 % hoidetaan tuulella.

Mutta loppu hoidetaankin sitten hiilellä - siinäpä vasta oikein tuulivoiman mallimaa! Meillä suhteet ovat - onneksi - päinvastaiset, eli hiilen osuus energiantuotannosta on yhtä pieni kuin tanskalaisilla tuulen osuus.

Ei sillä että vastustaisin tuulivoimaa, kyllä sitäkin voidaan käyttää, mutta on ihan turha tarjota sitä ydinvoiman vaihtoehtona. Etenkin kun hiili on se todellinen ongelma. Ja on suorastaan huvittavaa että juuri Tanskaa yritetään tarjota tuulivoiman utopiaksi, kun sen hiilitilastot ovat sysimustia.

Sinänsä olet kuvaavan nimimerkin itsellesi valinnut. Olet yhden asian julistaja, eikä tarkoituksenasi ole keskustella mistään, vaan julistaa tuulivoiman ilosanomaa. Olet näkökulmasi valinnut, ja pidät siitä kiinni vaikka miten kävisi, järjestä piittaamatta.

Tuulivoima
Sunnuntai 14.10.2007

Vierailin perjantaina Tanskassa, jonka sähköntuotannosta noin 20 % hoidetaan tuulella. Suomessa vastaava osuus on 0,2 %. Tanskalaiset tuulimyllyjä valmistavat yhtiöt hallitsevat noin 30 % alan maailmanmarkkinoista, jotka kasvavat nyt räjähdysmäisellä tavalla. Tanskalaiset loivat jo öljykriisin jälkeen pohjan tälle menestykselle. He satsasivat alan osaamisen kehittämiseen ja loivat rahoitusmallit, joilla kotimainen teollisuus sai tuhansia myllyjä Tanskaan rakentamalla vahvan referenssin. He näyttivät, että idea toimii.

Ihan totta!

Kannattaa kuitenkin muistaa että Tanskan sähkön KULUTUKSESTA tuulivoimaa ei ole yhtään.

Tanska tuottaa fossiilisesti, biopoltolla + tuonnilla yhtä paljon kuin kuluttaa.

Tuulisähkö dumpataan käytännössä ilmaiseksi ulkomaille jos joku suostuu ottamaan vastaan.

Aweb
tapani
Ei tuulivoiman rakentamisessa ole mitään pahaa, kunhan se tehdään kannattavasti. Siis siten että valtio ei sotkeudu asiaan erilaisilla tukiaisilla. Toivottavasti Vanhanen ei kaavaile tästä yhtä uutta tukimuotoa maatiloille, niin kuin näyttäisi tapahtuvan.

Jos tuulivoima olisi oikeasti kannattavaa ja tehokasta meillä olisi yksityisiä tuulimyllyjä jokaisessa mahdollisessa paikassa johon sellaisen voisi rakentaa. Mutta nyt näyttää siltä että niitä rakennetaan vain niin paljon kuin valtio suostuu maksamaan niistä.
Kuten Vanhanen on moneen otteeseen korostanutkin: emme enää nykytilanteessa voi asettaa ykkössijalle sitä, mitä sähkö maksaa.

Pääasia on että saadaan aikaiseksi uusi tukijärjestelmä jossa sähkön käyttäjät pakotetaan suorittamaan tulonsiirtoja keskustalaisille tuulivoimagryndereille.

Nyt kun maataloustukijaisten tasot ovat romahtaneet uutta traktoria ei enään voikaan ostaa joka vuosi. Tähän on saatava muutos!

Sähkönkäyttäjät ovat melkein yhtä hyvä kupattava ryhmä kuin veronmaksajat ja ruuanostajat.

Maajussit saavat luonnollisesti oman sähkönsä verottomana.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Älä masennu; jokainen voi ilmeisesti tuottaa oman sähkönsä miten haluaa, ei sitä tarvii Vattenfallilta tai Valtiolta tilata (paitsi jos on laiska ja Vattenfallin hinta on kilpailukykyinen).

Myös sähköosuuskunnan perustaminen kyläläisten tai naapurien kanssa on mahdollista.

Itse maksan vielä jonkun vuoden sähköveroja, kun on kerran liittymä tullut joskus hankittua, mutta tavoitteena olisi julistaa itsenäisyys ennen vuotta 2010..

Norppa
Aweb
tapani
p
pNyt kun maataloustukijaisten tasot ovat romahtaneet uutta traktoria ei enään voikaan ostaa joka vuosi. Tähän on saatava muutos!

Sähkönkäyttäjät ovat melkein yhtä hyvä kupattava ryhmä kuin veronmaksajat ja ruuanostajat.

Maajussit saavat luonnollisesti oman sähkönsä verottomana.

Aweb
tapani
Ei tuulivoiman rakentamisessa ole mitään pahaa, kunhan se tehdään kannattavasti. Siis siten että valtio ei sotkeudu asiaan erilaisilla tukiaisilla. Toivottavasti Vanhanen ei kaavaile tästä yhtä uutta tukimuotoa maatiloille, niin kuin näyttäisi tapahtuvan.

Jos tuulivoima olisi oikeasti kannattavaa ja tehokasta meillä olisi yksityisiä tuulimyllyjä jokaisessa mahdollisessa paikassa johon sellaisen voisi rakentaa. Mutta nyt näyttää siltä että niitä rakennetaan vain niin paljon kuin valtio suostuu maksamaan niistä.
Kuten Vanhanen on moneen otteeseen korostanutkin: emme enää nykytilanteessa voi asettaa ykkössijalle sitä, mitä sähkö maksaa.

Vanhanen on väärässä. Tärkein kriteeri sähkössä on nimenomaan paljonko se maksaa. Muut kriteerit tulevat paljon hinnan jälkeen. Eli mukailtuna Sähkökaupassa tärkeimmät kriteerit ovat Hinta, Hinta ja Hinta. Tosin hinta ei välttämättä ole pelkästään euroja.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
tapani
Aweb
tapani
Ei tuulivoiman rakentamisessa ole mitään pahaa, kunhan se tehdään kannattavasti. Siis siten että valtio ei sotkeudu asiaan erilaisilla tukiaisilla. Toivottavasti Vanhanen ei kaavaile tästä yhtä uutta tukimuotoa maatiloille, niin kuin näyttäisi tapahtuvan.

Jos tuulivoima olisi oikeasti kannattavaa ja tehokasta meillä olisi yksityisiä tuulimyllyjä jokaisessa mahdollisessa paikassa johon sellaisen voisi rakentaa. Mutta nyt näyttää siltä että niitä rakennetaan vain niin paljon kuin valtio suostuu maksamaan niistä.
Kuten Vanhanen on moneen otteeseen korostanutkin: emme enää nykytilanteessa voi asettaa ykkössijalle sitä, mitä sähkö maksaa.

Vanhanen on väärässä. Tärkein kriteeri sähkössä on nimenomaan paljonko se maksaa. Muut kriteerit tulevat paljon hinnan jälkeen. Eli mukailtuna Sähkökaupassa tärkeimmät kriteerit ovat Hinta, Hinta ja Hinta. Tosin hinta ei välttämättä ole pelkästään euroja.

Niinhän se tällä hetkellä on, mutta Matti puhuu siitä, miten se tulevaisuudessa on.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Norppa
Tuulivoima
Sunnuntai 14.10.2007

Vierailin perjantaina Tanskassa, jonka sähköntuotannosta noin 20 % hoidetaan tuulella. Suomessa vastaava osuus on 0,2 %. Tanskalaiset tuulimyllyjä valmistavat yhtiöt hallitsevat noin 30 % alan maailmanmarkkinoista, jotka kasvavat nyt räjähdysmäisellä tavalla. Tanskalaiset loivat jo öljykriisin jälkeen pohjan tälle menestykselle. He satsasivat alan osaamisen kehittämiseen ja loivat rahoitusmallit, joilla kotimainen teollisuus sai tuhansia myllyjä Tanskaan rakentamalla vahvan referenssin. He näyttivät, että idea toimii.
Ihan totta!

Kannattaa kuitenkin muistaa että Tanskan sähkön KULUTUKSESTA tuulivoimaa ei ole yhtään.

Tanska tuottaa fossiilisesti, biopoltolla + tuonnilla yhtä paljon kuin kuluttaa.

Tuulisähkö dumpataan käytännössä ilmaiseksi ulkomaille jos joku suostuu ottamaan vastaan.

Ei pidä paikkaansa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

hyrrä
Seuraa 
Viestejä834
Liittynyt25.3.2007

Poul Erik Morthorst Tanskan teknillisestä yliopistosta Tekniika ja Talous-lehden mukaan:
(suunnittelevat Tanskassa tuulivoiman lisäämistä)

Lainaus:
Morthorst myöntää, että ilman naapurimaiden säätövoimaa ja siirtokapasiteettia Tanska ei tuulivoiman lisäystä voisi tehdä.

"Jos Tanskalla ei olisi sähkön siirtoverkkoa Norjaan, Saksaan ja Ruotsiin, tuulivoimalla ei olisi voitu tuottaa nykyistäkään määrää. Olisi siis kallista, jos Norjalla ja Ruotsilla olisi yhtä paljon tuulivoimaa kuin Tanskalla on."

http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1218155

Aweb
Norppa
Tuulivoima
Sunnuntai 14.10.2007

Vierailin perjantaina Tanskassa, jonka sähköntuotannosta noin 20 % hoidetaan tuulella. Suomessa vastaava osuus on 0,2 %. Tanskalaiset tuulimyllyjä valmistavat yhtiöt hallitsevat noin 30 % alan maailmanmarkkinoista, jotka kasvavat nyt räjähdysmäisellä tavalla. Tanskalaiset loivat jo öljykriisin jälkeen pohjan tälle menestykselle. He satsasivat alan osaamisen kehittämiseen ja loivat rahoitusmallit, joilla kotimainen teollisuus sai tuhansia myllyjä Tanskaan rakentamalla vahvan referenssin. He näyttivät, että idea toimii.
Ihan totta!

Kannattaa kuitenkin muistaa että Tanskan sähkön KULUTUKSESTA tuulivoimaa ei ole yhtään.

Tanska tuottaa fossiilisesti, biopoltolla + tuonnilla yhtä paljon kuin kuluttaa.

Tuulisähkö dumpataan käytännössä ilmaiseksi ulkomaille jos joku suostuu ottamaan vastaan.
Ei pidä paikkaansa.

Kyllä se pitää. Katso Tanskan sähkötilastoja eri vuosilta.

Vai kaipaa vanhanen tuulivoimaa, no vanhasen vois vaikka ampua eikä mikään muuttus joten joopaj00, on kyllä niin anti-karismaattinen henkilö ettei kuunaan.. saa mitään aikaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat