Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mielestäni nykyaikana olisi tarpeen lapsiasiamiehen ja naisasialiikkeen rinnalle tuoda uusi asiamiesreformi. Eräänlainen eläimiin erikoistunut asianajajavirkamies joka kuntaan.

Esim. Suomessa paljastuu kuukausittain törkeitä eläinrääkkäystapauksia. Ja eläimen elämän arvo on mielletty mitättömäksi, eläimen kiduttamisesta ja turhasta tappamisesta saadaan sakot -ei koskaan vankeutta.

Nyt en puhu tuotantoeläimistä, mutta jos vaikkapa joku henkilö kiduttaa siiliä, kissaa, koiraa tai vaikka sammakkoa... näistä saa lähinnä symboliset sakot eikä mitään muuta. Rangaistusten pitäisi olla kovempia, että luonnoneläinten ja lemmikkieläinten- samoin kuin tuotantoeläinten turhan kärsimyksen tuottamisesta- tulisi tuntuvat rangaistukset.

Joku, joka kärventää siilin tulella tai repii joltain selkärankaiselta raajoja irti- jos sellainen saisi vaikka 5 vuoden vankeustuomion, ja muutaman 1000 sakkoa, turha eläinrääkkäys loppuisi.

Samoin- hyönteiset. Joku, joka tuhoaa rauhoitetun ja uhanalaisen perhosen elinalueet, saisi harvinaisuuspistemäärän x sata mukaan sakkoa. Esim. 80p x 100, 8000€. Ja R. merkinnällä merkityistä 5v linnaa, R on rauhoitettu.

Miksi ihminen- nykyään rottaakin yleisempi -ja sangen inhottava organismi- menee eläinten edelle? Ihmisiä on Suomessa enemmän kuin hirviä, karhuja tai kettuja tms yhteensäkään enemmän. Miettikää sitäkin,että ihmisiä on Suomessa enemmän kuin sammakoita tai sisiliskoja yhteensä. Ja nekin ovat niin pieniä, me taas isoja ja totaalisesti luontoa tuhoavia hirviöitä.

Miksi yleisin tuholainen eli ihminen on suojelluin laji? Ihminenhän on vain tuholainen luonnon kannalta, ja välillä huomattavan vastenmielinen sellainen.

Kommentit (10)

taiteilijatyyppi
Miksi yleisin tuholainen eli ihminen on suojelluin laji? Ihminenhän on vain tuholainen luonnon kannalta, ja välillä huomattavan vastenmielinen sellainen.

Ihminen on ainoa laji, jolla on ympäristölainsäädäntöä ja järjestöjä, jotka pyrkivät suojelemaan luontoa ja kaikkea eliökuntaa. Sen sijaan muita lajeja ei tällainen yhteisen hyvän puolesta toimiminen näytä kiinnostavan. Epäreilua, että yksi laji hoitaa kaiken luonnonsuojelun, ja muut vain loisivat ja ottavat hyödyt vastaan eivätkä edes kiitosta vaivaudu esittämään.

Toisaalta, mikään muu laji ei tarhaa ihmisiä, syö niitä säännöllisesti ja tapa sähköllä/rituaalisesti tietyn formaatin mukaan.

Mikään laji ei uhkaa ihmisen populaatioita eikä tee ihmisestä uhanalaista lajia.

Mikään laji ei tieten rääkkää/kiusaa ihmistä eikä pidä ihmistä itseään alempana.

Mikään muu laji ei tee niin paljon saasteita kuin ihminen tai kuluta biovaroja luovuttamatta yhtään mitään. Pelkkä ihmisen hygieniatuotekulutus vrt. kastemato tai karhu tai vaikka hauki.

Vain ihminen käyttää vessapaperia, vain ihminen ylipäätään käyttää keinoaineita karvoituksensa pesuun -> shampoo,saippua esmes. Jyrkennetään nyt näin päin.

Ensin meinasin vastata että haistakaa viherpiipertäjät v****, mutta en vastannutkaan. Sairaat eläinenergiatuotantolaitokset olisi jo syytä jättää historiaan. Kyllä sitä lihaa voisi saa syödäkseen ihan ilman turhaa kärsimystäkin.

Tiedetäänhän niitä olevan lintuja jotka vaihtavat saalilajia kun entisen kanta alkaa laskea ja kannan parannuttua vaihtaa taas alkuperäiseen. Fiksu lintu. Sitten on ihminen, kun tonnikaljoen määrä alkaa vaarallisesti huveta niin niitä aletaan rajoituksista huolimatta kalastaa kahta kauheammin, ennen kuin joku muu ehtii.

Itselleni on aivan sama kuinka "kehittynyt" ihminen (mielestään)on. Vaikkei samanlaisia oikeuksia hevosille voidakaan myöntää, niillä on oikeus elää ja niillä on elävinä olentoina, tuntevina yksilöinä, oikeuksia.

Tähän loppuun vielä LaVeyn sitaatti
"Satan represents man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his 'divine spiritual and intellectual development,' has become the most vicious animal of all!"

taiteilijatyyppi
Joku, joka kärventää siilin tulella tai repii joltain selkärankaiselta raajoja irti- jos sellainen saisi vaikka 5 vuoden vankeustuomion, ja muutaman 1000 sakkoa, turha eläinrääkkäys loppuisi.

Samoin- hyönteiset. Joku, joka tuhoaa rauhoitetun ja uhanalaisen perhosen elinalueet, saisi harvinaisuuspistemäärän x sata mukaan sakkoa. Esim. 80p x 100, 8000€. Ja R. merkinnällä merkityistä 5v linnaa, R on rauhoitettu.


Entä millainen tuomio kuuluisi homppeleille, joiden uusin muotivillitys kuuluu olevan elävän hiiren/marsun tms. työntäminen muovipussissa peräsuoleensa ja eläinparan kiemurtelun aiheuttamasta tunteesta nautiskeleminen?

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Voisi myös olla ihan hyvä ajatus tutkia näiden lemmikkieläinten suhteen, että millaiseen kotiin ja millaisella tietoudella kyseisestä lajista sitten ollaan ostamassa sitä lemmikkieläintä. Joillekin kun näyttää olevan esim. akvaario enempi sisustukseen liittyvä juttu kuin että niistä kaloista ja niitten tarpeista välitettäisiin. Akvaariokaloillekin olisi oltava siellä akvaariossa piilopaikkoja ja koloja lajista riippuen, missä voisi sitten tavallaan olla suojassa, mikä taas estäisi stressin estymistä. Esimerkiksi monniset, vaikka tykkäävätkin kovasti yhdessä "hötkytellä", kaipaavat väliin sellaista koloa, missä voi vähän pimeämmässä sitten rauhoittua hetken aikaa ja vesikasvit taas tarjoavat tetroille yms. hyvän paikan sitten lehtien lomassa yms. rentoutua.

Ärsyttävät myös sitten nämä eksoottisten lintujen ostajat, jotka eivät kuitenkaan tarjoa sille linnulle sitä tarvittavaa liikuntaa puhumattakaan täysipainoisesta ravinnosta. Mielenkiintoista sekin, että lintujen suhteen esim. halvempien undulaattien ja kaijasten suhteen ollaan kovasti "huolissaan" yksittäisen linnun seuran puutteesta, mutta isomman ja kalliimman African Greyn tai Etelä-Amerikan lintujen suhteen ei vastaavaa huolta näy kannettavan, vaikka nekin ovat parvilintuja. Nähtävästi hinnan mukaan sitten sopii olla huolissaan niistäkin, että kun kalliimmalle ei riitä oikein varaa kaveria ostaa, niin sehän pärjää ihan ihmistenkin seurassa. Kyllähän ne ihmistenkin kanssa kaikki yksinään ostettunakin pärjäävät hinnasta riippumatta, jos se yhdessäoloaika on riittävän pitkä ja virikkeitä tarjoava ja lintu tuntee olevansa pidetty ja osana sitä "parvea". Liikunnan puute taitaa kyllä vaivata lajista huolimatta, kun eivät jotkut päästä sitten häkistä ollenkaan ulos, tietty se kesyyntymiseen vaadittava vaiva on ehkä sitten liikaa joillekin, jotka haluavat vain sitten linnun koriste-esineeksi enemmänkin.

Eikä välttämättä ole koirilla ja kissoillakaan asiat kovin hyvin väärän tyyppisten omistajien suojeluksessa. Koiran koulutuksesta ei tiedetä mitään, joten tuotetaan äärimmäisyyteen menevällä kurilla ilman mitään kehuja sitten omistajalleen mielistelevä, mutta kaikkiin muihin ihmisiin vihamielisesti suhtautuva yksilö. Hieman saman tyyppisen luonteen saa aikaan myös, kun ei rankaise koiraa mistään ja se luulee olevansa lauman johtaja tosin sillä erolla, että on äkäinen myös omistajalleenkin. Sitten on näitä ihmisiä, jotka ostavat koiran sen mukaan onko se rotu muodissa ja hylätään sitten jonnekin, kun ei ole rotu enää sinä vuonna "huudossa"(tästä tosin olen kuullut ulkomailta, etten tiedä Suomen tilaa asian suhteen). Kissoilla taas ei välttämättä huolehdita siitä, että saattaa lisääntyä ja ihan lähipiirissä olen kuullut sitten kissan pentujen hukuttamisesta epätoivottavina.

Kannattaisi olla olemassa systeemi, jolla tarkkaillaan sitä millä tavalla noita lemmikkieläimiäkin kohdellaan. Täytyisi olla olemassa opetusta senkin suhteen, että vanhemmat ymmärtäisivät painottaa lapsilleen, jos heille lemmikin ostavat, että kyseessä on elävä olento, jolla on tunteet eikä mikään lelu, jonka voi jättää kyllästyttyään sitten hoitamatta ja ruokkimatta. Onhan noita hyvin huolta pitäviä paljonkin, mutta joukossa sitten niitä, joilta näyttä empatia muitten elävien olentojen suhteen kokonaan puuttuvan ja näitä on niin lapsissa kuin aikuisissakin. Lemmikin ottamiseen liittyy vastuu ko. eläimen elämästä ja hyvinvoinnista sen eläimen viimeiseen hengähdykseen asti.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Suorastaan itkettää ajatella, saati muistella, vastaanvanlaisista tapauksista. Kaiken huippu on amerikkalainen lemmikki-malli. Tietyissä osavaltioissa lemmikikseen saa ihan laillisestikin vaikka minkä laisen turrin, aina apinanpoikasista norsuihin. (Ottaisitko tiikerin olohuoneeseesi?)
Amerikoissa kun saa lemmikin kuin lemmikin vain noudettua kaupan hyllyltä tai ikkunalta asiaa sen kummemmin miettimättä, usein lahjaksi lapselle jne.

Meillä on ollut ikämme aikana paljon "lemmikkejä" (I prefer "members of our family") joista vain terraariot on ostettu ja asioihin perehdyttiin ennen eläimen hankkimista. Koira tuli lahjana, koska napatyräistä kääpiövillakoiran pentua ei saa helposti pedigree-ihmisille myytyä. Kissat ovat vain ilmestyneet jostain... Syntynet "vahinko" pennut pidettiin kaikki. Kannettiin vastuu. Ihania kissoja, yhdestäkään en luovu!!!

Usein eläinten esineellistäminen lähtee kasvatuksesta. Välttäkäämme sitä!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat