Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

YLE onnistui taas kerran tekemään sen: Suomen puolella sijaitsevien kolmen vienalaiskylän talot poltettiin Talvisodan alussa "suomalaisten sotilaiden toimesta", kuten Ylen toimittaja korostetusti ilmaisia. Asia mainittiin kahteen kertaan, muistamatta että aivan kaikkien rajakylien koko rakennuskanta poltettiin vetäydyttäessä hyökkääjän tieltä. Tämä oli osa sodankäyntiä.

Eräiden rajavaruskuntien pysyväisohjeenakin oli ollut jo rauhan aikana seuraava: "Kasarmi tuleen ja marssi kohti länttä". Talvisodassa ei viholliselle jätetty lämmitettävää rakennuskantaa.

YLE:n kulttuuriohjelman jättämä vaikutelma on kovin kummallinen, kun kokonaisuus jätettiin kertomatta. Oliko tarkoituksellista?

Sotien jälkeen jälleenrakennusta hallitsi tyypillinen suomalainen byrokraattisuus. Mm. maaseudun uudisrakentaminen pakotettiin "tyyppitalo"-muottiin, eikä Kalevalaankin runoja laulaneiden Suomen vienalaisten jälkeläisille myönnetty poikkeusta. Tämä on kultrruuriskandaali, mutta ei sitä mitä YLE:n toimittaja halusi vaikutelmaa antamalla kertoa.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat