Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

nyt kun kännykkä pääsi epäilyttävien rakkineiden joukosta puhtain paperein, on uusi vaara löytynyt.

Sylimikro vaarantaa suvunjatkamiskykysi.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/4078895.stm

Kommentit (3)

Sigmund
nyt kun kännykkä pääsi epäilyttävien rakkineiden joukosta puhtain paperein

Miten niin puhtaat paperit?
Kännykän käyttö lisää tuoreen tutkimuksen mukaan riskiä sairastua aivokasvaimeen.

Sigmund
Sylimikro vaarantaa suvunjatkamiskykysi.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/4078895.stm

"Balancing it on the lap increases the temperature of the scrotum which is known to have a negative effect on sperm production, researchers found. "

Johan tuo on tiedetty pitkään. Tiede tulee aina vuosia käytännön tiedon perässä.
Vanha vitsi: Mikä on afrikkalaisten vanha ehkäisykeino? - Hautaa kivekset kuumaan hiekkaan.

Eikös vastaavia tutkimuksia ole myös liian kireistä alkkareista?

"- On todellista aihetta huoleen, ylilääkäri ja professori Lennart Hardell sanoo ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelussa.

Kännykän riskeistä on puhuttu paljon Suomessakin; nyt kyseessä on laajin alalta tehty tutkimus. Ruotsalainen Hardell ja hänen kollegansa Kjell Hansson Mild kävivät läpi 220 aivokasvaintapausta.

Tutkimuksen mukaan yli tunti kännykkään puhumista päivässä lisää aivokasvaimeen sairastumisen riskiä 50 prosentilla."

Hmm, hieman erikoinen väite jos tuossa on tutkimusjoukko, mutta kyse on todennäköisesti Iltalehden huonosta tarkkuudesta referoinnissa. Tutkimuslähtökohtana tutkia vain aivokasvaimen saaneita on täysin väärä, eihän se todista mitään yhteyttä kännykänkäytön ja kasvaimen tulon välille? Voidaan vain todeta, että näillä ihmisillä on / oli aivokasvain, mutta ei ole osoitettu kännykkää syylliseksi ellei perusjoukko koostu satunnaisesti otetusta väestöstä.

Lisäksi näillä tutkimuksilla on yksi suuri ongelma, miten sulkea pois muut mahdolliset vaikutukset, eli osoittaa että syyllinen on juuri ja vain kännykkä? No, itse tutkimukseen en jaksa perehtyä sen tarkemmin, aikaa on rajallisesti.

Onhan noita muitakin vastaavia kännykkätutkimuksia. En tiedä miten ovat päätelmänsä tehneet, ehkä sitten aivan väärin, kuten kovin moni muukin tutkimus kautta historian.

Mutta ilmeisesti myös saunassa käyminenkin vähentää siittiöiden tuotantoa? Tosin siellä ei kovin kauaa olla kerrallaan...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat