Seuraa 
Viestejä45973

Nyt kun kesä ja lomat ovat loppuneet, niin voitte tekin tuhlata ylimääräistä aikaanne SuDokua pelaamalla. Ajattelin koukuttaa teidät

Suurin osa teistä on varmaan jo tutustuneet paperiversioon ko. pelistä, mutta löysin hienon sovelluksen netistä:

http://www.websudoku.com/

Ei muuta kuin pelaamaan. Aivoille harjoitusta. Pistäkää muuten muistiin pelin taso ja numero, niin ongelmapelejä voidaan ratkoa porukalla...

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Nuo ovat loistavia pelejä.... toiset ovat japanilaiset ristikot... muttakun kyllästyn niin pitun nopiaa niihin...

Tämmöttistä en ole ennen nähnytkään.

Sama numero ei siis saa esiintyä kuin kerran pystyrivillä, kerran vaakarivillä ja kerran tuon 3x3 ruudukon sisällä, niinkö?

Onko muita ehtoja?

Mummo
joka kaipaa uutta addiktiota tupakan tilalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hauskaa hommaa, taitaa Pappa jäädä tänään ilman päivällistä.

Jotain päättelyharjoitteluako tämä on?

Kun vähän aikaa tuijottaa, niin yht´äkkiä vaan näkee, mitkä numerot mihinkin tulee, niinkö?

Mummo
lumoutunut

Mummo
Hauskaa hommaa, taitaa Pappa jäädä tänään ilman päivällistä.

Jotain päättelyharjoitteluako tämä on?

Kun vähän aikaa tuijottaa, niin yht´äkkiä vaan näkee, mitkä numerot mihinkin tulee, niinkö?

Mummo
lumoutunut

Noin läysihän mummokin tämän, minä olen ihan koukussa. Periaatteessa säännöt ovat noin yksinkertaiset kuin sanoit. Jokaisella pysty ja vaakarivillä ja yhdeksän pikkuruudun neliössä saa olla vain yksi kutakin numeroa.

Jos mummolla on niin loistava pää, että yht'äkkiä vaan näkee, mikä numero minnekin tulee, minä en nimittäin näe... Nuo helpoimman tason tehtävät ovat aika simppeleitä, mutta neljännellä (evil) tasolla on jo haastetta.

Minulla on mennyt jo monta iltaa, kun olen puhumatta tuijottanut ruutua ja silloin tällöin käpälöinyt näppistä ja välillä taas noitunut kuin lohilappalainen omaa tyhmyyttäni.

Jatkoja.

En usko, että pää mitenkään loistaa, ellei sitten Tshernobylin jäljiltä pimeässä

Vasta nyt tutustuin tämmöiseen pelimuotoon. En siis tiedä, miten pitäisi toimia tai mitä päässä tapahtuu, silloin kun ne numerot "näkyy".

En osaa kuvata sitä näkymistä, tulee vaan tunne, että ton on pakko olla noin. Mitä tämä homma on, siis loogista päättelyä vai mitä?

Koulumatikassa sai aina armoviitosen, joten ikiepäillen suhtaudun kaikkeen siihen vivahtavaankin. Joukko-oppia sen sijaan tajusin helposti.

Liittyyko tämä jotenkin pasiansseihin? Niitä pelaan aivan himona, tällä hetkellä Vapaakenttää.

Mummo

Mummo

Vasta nyt tutustuin tämmöiseen pelimuotoon. En siis tiedä, miten pitäisi toimia tai mitä päässä tapahtuu, silloin kun ne numerot "näkyy".

En osaa kuvata sitä näkymistä, tulee vaan tunne, että ton on pakko olla noin. Mitä tämä homma on, siis loogista päättelyä vai mitä?
Mummo

Juu, nimenomaan loogista päättelyä, ei lainkaan matematiikkaa. Ensimmäinen ja helpoin tapa on käydä läpi kaikki numerot, ja jos joltakin rivilta se puuttuu, niin siihen täytyy sellainen laittaa, joskus se on ilmiselvää, mutta joskus taas mahdoton pääteltävä. Joskus riviltä tai ruudusta puuttuu jokin numero, ja päättelemällä pystyy ratkaisemaan mihin mikäkin numero tulee.
Tuossa sovelluksessa on vielä se hienous, että pystyt täyttämään samaan ruutuun neljä eri vaihtoehtoa ja sitten kun johonkin ruutuun voi tulla vain yksi oikea, niin muista ruuduista voi sen vaihtoehdon poistaa. Katson, jos löytäisin netistä ohjeen asiasta, tiedän, että se on olemassa.

Katsotaan.

Tack tack, sanoi pakkoruotsalainen.

Pappa on tottunut näihin autismikohtauksiini. Kun on jännä peli tai hyvä kirja niin en kuule en näe.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä901

Eka puzzle: 13min ja 8s.

Toinen puzzle: 25min ja 50s.

Onko hyvin vai huonosti ?

Enempää en nyt kerkee...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Hyvin!

Kertaakaan ei ole ykköstaso mennyt alle 22 minuuttia. Nyt on peukalo kipeänä. Mietin niin kovasti, että puserran kohta hiiren palasiksi.

Jeh, ratkaisin easy-pelin ajassa 9 min 2 s!

Medium on jo selvästi vaikeampi. :/ Tuntuu, että joka medium-pelissä jota yritän, tulee sellainen tilanne, josta en pääse eteenpäin muuten kuin arvaamalla. Johtuu varmaan siitä, ettei pelisilmä ole vielä harjaantunut ottamaan huomioon kaikkia numeroiden sijaintia määrääviä seikkoja.

Nopeasti keksin sen perusidean, että jos kolmessa rivissä, jotka muodostavat kolme laatikkoa pysty- tai vaakasuoraan, on jo kaksi samaa numeroa, tietää kolmannen sijainnin jo kolmen ruudun tarkkuudella. Sitten voi toivottavasti sulkea niistä pois kaksi ja sijoittaa numeron oikein.

Jos ei pysty suoraan sulkemaan pois, täytyy ruveta monimutkaisempiin ajatusketjuihin. Niissä sitten kompastun aina jossain kohdassa ja sijoitan väärin.

Nyt kyllä ärsyttää, pakko alkaa treenata noita kovemmin. >:(

Mulla taitaa olla ennätys 16 min.

Toisaalta nautinto on tuossa tuumailussa eikä stressaamisessa. Easy-tasoa aion pelata niin kauan, että se sujuu suht vaivatta. Silleen pelin kiinnostavuus säilyy pitempään.

Junttaannun aina yhteen tuumailupeliin pitkäksi aikaa, miinaharavaa pelasin hulluna monta kuukautta. Sitten ykskaks kaikki kiinnostus siihen loppuu ja vain ikävä jää. Erinomaista tupakasta vierottautumista tämä peli.

Mummo
savuton alue

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Helppoon meni nyt neljännellä suorituksella 6:58, edellisillä yrityksillä oli mennyt yli 9 minuuttia. Pidin parin viikon tauon ja heti putosi 2 minuuttia ajasta. Tämä pätee varmaan kaikkeen uuden opetteluun: aivot harjoittelevat itsekseen.

Tätä kun tekee kerran päivässä niin välttyy dementialta.

Ennätys helpossa on jo 5:57. Nopeasti katse oppii skannaamaan rivejä ja ennenkuin tietoinen päättely ehtii mukaan, on jo asettanut numeron oikealle paikalle. Nyt vaan alkaa jo aivot nähdä ristikkoa joka puolella, ehkä pitäisi lopettaa.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Tästä on hyvä jatkaa

Evil Level Solution Times

Your time: 8 minutes, 45 seconds

0 min 90 mins

Rank: Top 10%

Site average time for Evil level: 24 minutes

Joo, tähän aikaan pääsee niin tuurilla, että melkein joka kolmas valinta
on vähintää 50% zäkää.

Nyt Helsingin Sanomat alkaa julkaista päivittäin sudokuja shakkipalstan vieressä.

Paperinen versio näytti kammottavalta, kun opin täältä Phonylta sitä tietsikalla pelaamaan.

Ajankohtaisuuttaan nostin nyt topiikin ylös

Mummo
koukussa

.
Seuraa 
Viestejä847

Huijarit
Pelasin Hard-tasoa koko sunnuntain ja paras tulos oli n.15min, tänään sitten painoin vahingossa enteriä kesken pelin, voi perkele
Onko tarkoitus arvata vai käyttää omia aivoja

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat