Seuraa 
Viestejä45973

Minulle selvisi vasta tänään, miksi naistenpäivää alettiin alun perin viettämään. Joten aloitan ketjun, jossa kirjoittaja voi arvuutella toisilta, mihin jokin juhla tai muu perinne perustuu. Jos tiedätte jotain vähemmän tunnettuja, varsinkin suomalaisia perinteitä, kirjoittakaa ihmeessä.
Ideana on se, ettei arvuuttelijat saa käyttää googlea/wikia, muuten tässä ei ole mitään pointtia.

Minun kysymykseni on siis, minkä tapahtuman johdosta naistenpäivää alettiin viettää?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liittyy antiikin aikaan ja johonkin mimmiin, jonka mies oli sotapäällikkö, jolloin tää mimmi herkesi antamasta siks aikaa, että miehensä tajuu heretä tappelemasta?

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Joku mimmi menetti penskansa ja siitä syystä tätä mimmiä sitten muistettiin.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

salai
Seuraa 
Viestejä8892
väläys
Jonkun muistoksi kyllä.. Vihje: tapahtumaan liittyy tragiikkaa ja useampia naisia.
Missikeisari Makunen kaatui ja löi päänsä?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

Mä komppaan Pubii sillä erotuksella, että toi muija sai muutkin akat aika vankkaan lakkoon joskus vuonna nakki et muusi.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Mä taas olen kuullut kahta versiota naistenpäivän synnystä. Toinen oli historiallinen naisten järjestämä lakko ja toinen paha onnettomuus naisvaltaisessa työpaikassa. Tarkemmin en muista lunttaamatta, paitsi että melko varmaan molemmat tapaukset sattuivat USA:ssa.

Lysistrate taisi olla se Spartan lakkopäällikkö, mutta en usko että naisten päivä häneen liittyy. Edelleen Venäjänmaalla naistenpäivä on suuri juhla, NL;ssa se taisi olla vapaapäivä

asdf: Arvailusi osui lähelle oikeaa. Vastaus: 1900-luvun alussa New Yorkissa erään puuvillatehtaan naistyöntekijät menivät lakkoon. Lakosta tuohtunut tehtaan omistaja Johnson tuikkasi oman tehtaansa tuleen, ja sen sisällä olleet 129 lakkolaista paloivat kuoliaiksi. Netissä luki, että luku olikin jotain neljäsataa, joten en ole aivan varma uhrien määrästä.
Joka tapauksessa näiden naisten muistoksi päivää alettiin viettää.

P.S Kätevä tapa Johnsonilla ratkaista ongelmat, eikö?

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793
väläys
Uusi kysymys. Mikä tarina liittyy Halloween juhlaan?

Ei nyt lunttimatta löydy, mutta kun kysymys on kysyjän viesti nro 666, niin joku mörkö tässä piilee - aivan varmasti.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

kytoann
Seuraa 
Viestejä2042

Kai se liittyy pyhäinpäivään (All Hallows Day) , mutta varmaan senkin pohjalla on joku varhaisempi kuoleman juhla, kun syksyllä luonto kuolee.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Kerron nyt vastauksen, koska on Halloween viikonloppu.

Irlantilaisen legendan mukaan seppä Jack myi sielunsa paholaiselle saadakseen olutta. Paholainen muutti itsensä kolikoksi, jolla Jack voisi maksaa. Mutta Jack pisti kolikon taskuunsa ristin kanssa ja vangitsi paholaisen sen avulla kolikkoon. Tämä lupasi odottaa sielua vuoden, jos vain pääsisi vapaaksi. Vuoden päästä hän tuli noutamaan Jackia. Jack suostui lähtemään helvettiin, jos saisi ensin syödä omenan. Paholaisen hakiessa omenaa puusta, Jack kaiversi puunrunkoon ristinmerkin ja piru oli taas vankina. Jack päästi paholaisen pois vasta kun tämä lupasi luopua Jackin sielusta ikiajoiksi.

Sitten kun Jack pitkän elämän jälkeen kuoli, häntä ei hyväksytty pahojen tekojensa takia taivaaseen. Häntä ei hyväksytty myöskään helvettiin, koska Jack oli tehnyt sopimuksen siitä paholaisen kanssa. Silloin Jack pyysi paholaiselta lyhtyä, jotta löytäisi tien takaisin elävien maahan. Piru heitti hänelle tulisia hiiliä, jotka Jack pisti onttoon lanttuun. Jackista tuli eksyneiden sielujen symboli. Amerikassa tarinan lanttu vaihdettiin kurpitsaksi.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793
väläys
DedMoroz: Ei mörkö vaan eräs toiselta nimeltään "Morningstar" on mukana tarinassa.
kyll musta toi 666 oli aika vankasti läsnä tos kertomukses

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

No, entäs meidän Jussinpäivä (Jack = Jussi)? [size=75:16oi4fw9]Mites kun jussinpäivä tuppaa olemaan niin valoisaa että silloin löytää kotiin niin kipeä kuin sokeakin - ellei löydy sepalus auki tulipaloa sammuttamasta järvestä...[/size:16oi4fw9]

kytoann
Kai se liittyy pyhäinpäivään (All Hallows Day) , mutta varmaan senkin pohjalla on joku varhaisempi kuoleman juhla, kun syksyllä luonto kuolee.

Samhain, vanha kelttiläinen elonkorjuujuhla, tunnettu myös kelttiläisenä uutenavuotena, on halloweenin taustalla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat