Seuraa 
Viestejä45973

Turun kaupungin omistavat vuokra-asunnot myydään

Nyt kun Kokoomuslaiset Turun johtajat ovat päättäneet myydä Turun vuokra-asunnot (Kiinteistö Oy Lehtolaakso, TVT Asunnot Oy), on tuloksena varmasti se että vuokra-asuminen tulee kallistumaan entisestään lähivuosina.

Jo nyt kolmion hinta on n. 600 €/kk ja köyhän pienituloisen varsinkin lapsiperheen on pakko asua vuokralla, vaikka suunnilleen samalla hinnalla maksaisi jo omaa pois. Lainaa ei kuitenkaan epävarmojen pätkätyösuhteiden takia saa ja iso raha menee kankkulan-kaivoon kuukausittain. Omistusasunnon maksamisessa sentään maksaa omaa pois, eli omaisuus karttuu maksaessa.

Pätkätöillä eläessä vieläpä asumistukea välillä saa ja välillä ei, ja kun rajat ovat aika pienet mitä saa tienata, pienistä tuloista maksaa jo itse kokonaan kauheat kuukausivuokrat.
Kaupungin vuokratasokin on jo noussut lähes kestämättömäksi, ja mitä tapahtuukaan myynnin jälkeen.

Kokoomuksen Turun johto ajattelee vain keski- ja hyvätuloisia joilla on varaa osaomistus- ja omistusasuntoihin, korkeista vuokrista kärsivää köyhälistöä se ei ajattele lainkaan.

Köyhät kyykkyyn tuntuu olevan ajan henki.

Tosi huono juttu. Sitten tulee vielä välillisiä kustannuksia kaupungille maksettavaksi. Nousee mm. asumistuki ja toimeentulotuen osuus.

Kaupunkien ja kuntien tehtävä on nimenomaan tarjota kohtuuhintaista vuokra-asumista, ei tappiollista. Sen sijaan yksityisen sektorin yritysten tarkoitus on takoa vain mahdollisimman suuret voitot, ja köyhälistön vuokria korottamalla ne tämän tekevät hyvin, koska joka tapauksessa nousevat vuokraosuudet saadaan sossun toimeentulotuen ja asumistuen korotuksista. Nyt tämä raha vain menee kaupungille, ja on käytössä edelleen, mutta kun asunnot myydään yksityissektorille niin vieläpä huomattavasti korottuneet vuokramenot menevät yritysten omistajille.

Eli valtion/kuntien/kaupungin rahaa valuu jatkuvalla syötöllä ulos, kun sitä nyt vain siirrellään laitosten sisällä. Tämä tulee huomattavasti kalliimmaksi koska kuitenkin pienituloisten on elettävä vuokralla, eikä heitä voi pakottaa kaupunkien ulkopuolelle, varsinkaan kun suurin osa matalapalkkapätkätöistä on kasvukeskuksissa.

Vaikka siis nyt kaupungin vuokra-asuntoyhtiö ei tahkoa suuria voittoja, kokonaisuutena sosiaalisektori hyötyy hyvin paljon nykyisestä järjestelystä, verrattuna siihen että suurelta osin yhteiskunnan maksamat vuokratulot virtaavat yksityisille omistajille. Kokonaisuuksien hallinta on vain nykyään näköjään mahdotonta, ja ajatellaan vain oman pallin kautta asioita.

Turussa vuokrayhtiöitä on myyty yksityisille ja vaikkapa Lausteella vuokratasot ovat pienessä ajassa nousseet 24 %. Tämä vuokrannosto on vain alkua ja sama seuraa kun lisää kun Turun vuokra-asuntoyhtiöistä myydään, eikä ole vaihtoehtoa yksityiselle vuokranantajalle.

..hölmöläisten hommaa!

No saahan sitten omistusasuntojen omistajat vuokrattua asuntojaan kalliimmalla kun edullisempaa vuokra-asuntovaihtoehtoa ei ole, joten ymmärrän itsekkäiden isänmaan toivojen (lue oikeistolaisten) ajatuksenjuoksun, johon yhteinen etu tai empatia eivät kuulu.
No verot korottuvat samaan tahtiin kun köyhälistön asumistuet maksetaan yksityissektorin vuokranantajille, joten me kaikki sen maksamme ja rikastutamme muutamia vuokrayhtiöitä ja yksityisiä vuokranantajia eli rikkaita.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat