Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt ne ryökäleet sen "perustuslakisopimuksen" menivät hyväksymään!

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1446565

"Halosesta EU-presidentti?
19.10.2007 14:54

Voisiko Tarja Halosesta tulla EU-presidentti? Sellainen virka on tulossa hakuun, kun EU:n uusi perussopimus astuu voimaan.

Veikkailu mahdollisista presidenttiehdokkaista alkoi heti Lissabonin huippukokouksessa. Saksalaisen uutistoimisto DPA:n mukaan myös presidentti Tarja Halosen nimi on ollut esillä presidenttispekulaatioissa.

EU-presidentin tehtävänä on on toimia EU:n huippukokousten puheenjohtajanai. EU-presidentit toimivat tehtävässään 2,5 vuotta kerrallaan.

Presidenttiveikkailujen kärjessä on Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker, jota on monta kertaa soviteltu komission puheenjohtajaksi. Juncker johtaa nyt yhteisvaluuttaa käyttävien EU-maiden euroryhmää.

Halosen presidentin toimikausi päättyy 2012.

Spekulaatioissa on mainittu myös Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen ja Irlannin pääministeri Bertie Ahern. Istuvien pääministerien lisäksi tarjolla on liuta päteviä entisiä johtajia; esimerkiksi Britannian Tony Blair, Belgian Guy Verhofstadt ja Puolan entinen presidentti Aleksander Kwasniewski ovat olleet arvailuissa esillä.

Vuonna 2009 valitaan myös uusi EU-parlamentti ja komissio. Komission istuva puheenjohtaja José Manuel Barroso lienee kiinnostunut jatkamaan. Silloin lienee luontevaa, että presidentti edustaa toista poliittista leiriä kuin konservatiivi Barroso.

Nimispekulaatiot ja arvailut jatkuvat varmasti vilkkaina tulevina kuukausina. Jos EU:n perinne toteutuu, valitaan tehtäviin ankaran kissanhännänvedon jälkeen henkilöitä, joita juuri kukaan ei ole tullut vielä ajatelleeksikaan."

Pirullista on jos ne valitsevat Puolan Kwasnievskin, pistämään kotimaiset kilpailijansa ojennukseen.

Hän ei ole tyhmä mies, ja hän on vapaa-ajattelija.

Hän antaisi täysin väärän kuvan EU:sta muulle maailmalle...]

Kommentit (7)

Miten perustulaki voidaan hyväksyä ilman kansanäänestystä eri maissa?
Tarkoittaako se sitä, että oman maan perustuslakia ei enää kunnioiteta?

väläys
Miten perustulaki voidaan hyväksyä ilman kansanäänestystä eri maissa?
Tarkoittaako se sitä, että oman maan perustuslakia ei enää kunnioiteta?

Mitäpä ne kunnioittaisivat. Vahvat luovat pelisäännöt omaksi turvakseen, jos ne käyvät hankaliksi, sen pahempi säännöille.

Kyse on siis EU:n uudesta perussopimuksesta, joka on käytännössä melkein sama kuin hylätty perustuslakiesitys, johon vaadittiin kansanäänestystä. Vain Englanti sai vapautuksen siitä, että laki olisi perutuslainvoimainen(out-putin). Puolan asema tulee voimakkaasti vahvistumaan. He halusivat säilyttää joissakin asioissa veto-oikeuden, mm. perheoikeudessa homoparien pelossa.. EU:lla tulee kuitenkin olemaan enemmän poliisiyhteistyötä ja EU:n oma syyttäjä, joten ei siinä Puudeli pyssyt auta. Lisää uuden sopimuksen sisällöstä löytyy sivulta http://www.eskoseppanen.net blogista " EU:n liittovaltioituminen" ja ensimmäinen artikkeli" Perustuslakianalyysiä". Sitä en voi suoraan linkittää tähän, kun on niin pitkä osoite. Saa nähdä miten Puolan katolisuus yleisesti vaikuttaa EU:n tuleviin lakeihin.

Vetoomuksen kansan mahdollisuudesta äänestää uudesta EU-sopimuksesta voi allekirjoittaa: http://x09.eu/en/?c=gb

väläys
Miten perustulaki voidaan hyväksyä ilman kansanäänestystä eri maissa?
Tarkoittaako se sitä, että oman maan perustuslakia ei enää kunnioiteta?

Aivan ilmeisesti. Jokin parlamenttikierros sen kanssa varmaan jossakin käydään, ainakin Ranskassa, Hollannissa ja Britanniassa.

Tässä on muukin laillisuusongelma: esimerkiksi Venäjä ja Kiina eivät ole varmaankaan yhtään tippaa sen halukkaampia tekemään esimerkiksi taloudellisia sopimuksia EU:n kanssa kuin ennenkään, vaan ne tekevät kaikki sopimuksensa jäsenmaiden kanssa. EU voi kuitekin vatia, että jäsenmaiden kaikkien ulkopoliittisten sopimusten on "kuljettva EU:n kautta".

väläys
Olisi kiva tietää noudattaako EU:n perussopimus YK:n ihmisoikeusjulistusta ja kunniottaako YK:n mandaattia.

Kyllä ainakin se kaatunut sopimus noudatti perusteluissaan. Uskon, ettei asiaa nyt ole muutettu, mutta tarkistanut en asiaa ole. Se oli sen ainoa hyvä puoli.

Siltä osin tuo "perustuslaki" voidaan katsoa jopa lailliseksi hallituten hyväksymänä, mutta esimerkiksi bisnesoikeuteen tuo Ihmisoikeuksien julitus ei juurikaan vaikuta, eikä tuo lailisuus tee EU:n asettamia tuomioistuimia laillisiksi, sillä YK-lakia tulkitsevat YK:n asettamat tuomioistuimet.

Eniten huolestuttaa lakien yhtenäistäminen vapaus-ja oikeusasioissa ja "minimirangaistukset". Eri maissa on kulttuurisista ja muista sen maan olosuhteisiin sopivista syistä erilaisia lakeja, joihin kyseisen maan ihmiset ovat tottuneet. EU:ssa olen nimenomaan pettynyt direktiiveihin, jotka ovat johtaneet vaikeasti tulkittavaan lainsäädäntöön. On uskomatonta, että näin keskeiseen asiaan, kuin oikeusasiat, eivät kansalaiset voi mitenkään vaikuttaa! Että lakeja muutetaan tuosta noin vaan, tekemällä perussopimus, joka tehdään ilman kansanäänestyksiä. Sehän on poliittisen elitiin vallankaappaus.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat