Seuraa 
Viestejä45973

eli miten gamma säteily vaikuttaa ihmiseen???pystyykö sitä jollakin laboratorio vehkeel ampuu ihmiseen ,mitä ihmisel käy???

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (7)

tonitoni
eli miten gamma säteily vaikuttaa ihmiseen???pystyykö sitä jollakin laboratorio vehkeel ampuu ihmiseen ,mitä ihmisel käy???

Gammasäteily on ionisoivaa, se katkoo molekyylien välisiä sidoksia ja vaurioitaa siksi kudoksia suoraan.
Lisäksi se aiheutaa muutoksia DNA:ssa jonka takia voi tulla myöhemmin syöpä.
Gammasäteilyä ei käytetä ihmiseen muuten kuin mengelen tekemissä kokeissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isotooppilääketieteessä käytetään gammasäteilyä lähettäviä radioaktiivisia aineita.

Gammakamera - Isotooppilaboratorion sydän

Isotooppitutkimuksissa potilas itse säteilee radioaktiivista merkkiainetta, jonka gammakamera kuvaa ja tietokone tallentaa korkeatasoiselle lasertulostimelle. Merkkiaineen, joka pääsääntöisesti injektoidaan käsivarren suoneen, koostumus ja ominaisuudet vaihtelevat kulloinkin tutkittavan kohteen mukaan. Sen jälkeen säteilevä aine hakeutuu tutkittavalle alueelle, jonka kamera sitten kuvaa.

Gammakamera soveltuu erittäin hyvin luuston, rasitusvammojen ja murtumien kuvauksiin. Edelleen se soveltuu sydäntutkimuksiin antaen tärkeää tietoa sydänlihaksen verenkierrosta. Yleisimpien syöpäsairauksiemme kuten rintasyövän ja eturauhassyövän tutkimuksissa gammakameralla on tärkeä rooli etäpesäkkeiden paikantamisessa. Lisäksi voidaan vielä mainita kilpirauhas- ja munuaistutkimukset sekä alaselkäkipujen tutkimukset.

http://www.diacor.fi/index.php?option=c ... &Itemid=65

http://www.stuk.fi/sateilyn_kayttajille ... ppi_tasot/

Jaksoltaan tiheänä gamman säde on varsin läpitunkevaa. Valosta vasta UV vaikuttaa hiukan ihon pintaa syvemmälle. Selitys läpitunkevuuteen: pinta voi poimia vain vähäisen osan jaksoltaan tiheiden gammafotonien vaikutusosista, mutt jatkavat kauas syvälle. Lyijyäkin tarvitaan suojaksi varsin vahva kerros. Vrt. röntgenin saman tapainen mutta ei niin syvälle ulottuva vaikutus.

Eiköhän asia ole niin että lääketieteessä jonkun, aineen, molekyylin, atomin tai hiukkasen vaarallisuus tai lääketieteellinen sovellus on aina kiinni annoksen suuruudesta! Sama pätee sähkömagneettisen spektrin säteilyn suhteen.

Avaruudesta tulee esim. jatkuvasti energeettisiä hiukkasia maan pinnalle asti, jonka voimme helposti todeta yksinkertaisella sumukammiolla jossa myöskin heti näkyy ionisoiva gammasäteily. Ja atmosfäärin läpäisy tai vaimennus riippuu suuresti taajuudesta tai säteilyn tyypistä.

Koko luonnossa esiintyvä sähkömagneettinen spektri on luokiteltu Urantia-kirjassa. 1930 luvulla tunnettiin vain aallonpituuksia tai taajuuksia radiumin gammakvantteihin saakka, U-kirjan oktaavi no. 64, joka myöskin vastaa elektronin annihilaatiosäteily aluetta, josta havaitsemme nykyään runsaasti säteilyä avaruudesta ja linnunradasta. Mutta U-kirja korostaa sitä, että myöskin hiukkasten kondensoituminen kylmässä avaruudessa aiheuttaa energeettisiä gammakvantteja!

Urantia Page-475:
5. Gamma rays--those emanations which characterize the spontaneous
dissociation of atomic matter. The best illustration of this form of
electronic activity is in the phenomena associated with radium disintegration.

http://www.vtt.fi/tte/samba/staff/st/octave.htm

Energeettisin gammasäteily avaruudesta sijoittuu nykyään gamma astronomian tietojen mukaan noin oktaavin 90 paikkeille. Mitä energeettisempi säteily, sitä harvemmin siitä tulee havaintoja.

Tässä puhutaan siitä, että jotkut röntgensäteet voivat aiheuttaa mutaatioita, mutta nämä kovin energeettiset säteet eivät ole yhtä alttiita aiheuttamaan mutaatioita, U-kirjan mukaan.

UB Page-667:
The vast hydrogen clouds are veritable cosmic chemical laboratories,
harboring all phases of evolving energy and metamorphosing matter. Great
energy actions also occur in the marginal gases of the great binary stars
which so frequently overlap and hence extensively commingle. But none of these
tremendous and far-flung energy activities of space exerts the least influence
upon the phenomena of organized life--the germ plasm of living things and
beings. These energy conditions of space are germane to the essential
environment of life establishment, but they are not effective in the
subsequent modification of the inheritance factors of the germ plasm as are
some of the longer rays of radiant energy. The implanted life of the Life
Carriers is fully resistant to all of this amazing flood of the short space
rays of universe energy.

Avaruuden vetykaasupilvistä tiedämme nykyään aika paljon radioastronomian ansiosta, ja tiedetään että satoja molekyylejä, myöskin vettä ja orgaanisia molekyylejä esiintyy näissä vetykaasupilvissä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat