Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"With the latest advances in treatment, doctors have discovered that they can successfully neutralise the HIV virus. The so-called ‘combination therapy’ prevents the HIV virus from mutating and spreading, allowing patients to rebuild their immune system to the same levels as the rest of the population."

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 103343.htm

Aikas hienoa sanoisinko

Kommentit (10)

Pahkula
Nyt täytyy nostaa lääkäreille hattua.
*nostaa hattua*

Samoin, mutta tuosta saa käsityksen, että hoitoa pitää jatkaa varsin kauan, ennen kuin oma immuniteeti palaa normaaliksi. Voipi tulla varsin kalliiksi?!

Iso käsi tohtoreille. Eiköhän se tästä.

Jos HIV nyt selätetään, voisin evoluution pohjalta amatöörinä ennustaa, että vielä joskus, hamassa tulevaisuudessa, ihmiskunnalle saadaan joku vähintään yhtä karmea vaiva. Toisenlaiset hemmot voivat siis huoletta julistaa, että Herra suuttuu syntisten rangaistuksen mitätöinnistä, ja hän lähettää uuden.

Mikäs tuossa nyt on uutta? Eikös yhdistelmähoito nimenomaan ole se tälläkin hetkellä käytettävä hoitomuoto, jolla virus saadaan käytännössä kokonaan pois verestä (Niin hyvin, että testitkin näyttävät negatiivista)? Ongelmanahan noissa on ollut, että virus kuitenkin jää tiettyihin paikkoihin kehossa ja palaa verenkiertoon jos lääkkeiden ottaminen lopetetaan.

Oliskohan niin että ne kestävimmät virukset jää lisääntymään ?

Sota mikrobeja vastaan on hävitty. Antibioottilinjalle ei olisi pitänyt ikinä lähteä. Nyt on jalostettu taudit niin koviksi, että ne voi tappaa terveetkin. Ennen meni vain heikot.

Tai lopullinen voitto ei tietenkään tule tasosta vaan vauhdista; kumpi kehittyy nopeammin, mikrobi vai hoito.

Jossain vaiheessahan HIV:iä pidettiin jo ratkaistuna ongelmana, kunnes tosiaan tuli nuo resistentit kannat, jolloin tavallaan palattiin takaisin lähtöpisteeseen. Yhdistelmälääkkeillä kai hyökätään viruksen kimppuun usean eri mekanismin kautta (?), joten tiedä sitten miten tuo resistiivisyys siihen vaikuttaa.

Eikä tuo resistiivisyys taida pöpöille mikään ilmainen lounas olla. Ainakin moniresistentit kannat taitavat menettää leviämiskyvyssä ja ärhäkkyydessä sen minkä vastustuskyvyssä voittavat. Tai näin olen ymmärtänyt jostain.

HIV-lääkkeillä on hyvä pitää sairastuneet löyhässä köydessä ja lypsää niiltä lääkerahaa. Kannattaako lopullista ratkaisua edes kehittää? Toivottavasti tuotekehitykseen menee enemmän rahaa kuin mitä lääkkeitä myymällä saadaa.

väläys
Onko vaaraa, että HIV -virus muuttuisi helpommin tarttuvaksi ?

Yleensä mitä resistemmäksi virus/bakteeri muuttuu, myös sen aggressiivisuus laskee. Kuten Nikolazz jo ehtikin mainita.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat