Seuraa 
Viestejä45973

Perheväkivalta voi olla monenlaista. Se voi olla aktiivista ja fyysistä (”mies hakkaa naista/ lastaan”), aktiivista ja psyykkistä (”nainen uhkailee miestään/lastaan”), passiivista ja fyysistä (”puoliso karttaa jatkuvasti kumppaniaan/lastaan”) tai passiivista ja psyykkistä (”puoliso/vanhempi pitää jatkuvaa mykkäkoulua yllä”). Kussakin neljässä perusvaihtoehdossa on omia lisävaihtoehtojaan, ja voimassa oleva lainsäädäntö ottaa ne kaikki tavalla taikka toisella huomioon.

Perheväkivalta
Lääket. ja kir. toht. Hannu Penttinen
4.9.1999

"Perheessä ilmenevä väkivalta johtuu kotivaikeuksista ja kyvyttömyydestä sietää epävarmuutta. Perheessä väkivaltaisesti käyttäytyvä on useimmiten mies. Varsin usein perheväkivalta liittyy alkoholin tai muun päihteen käyttöön. Mielenterveyden ongelmat ovat joskus väkivaltaisen käyttäytymisen taustalla.

Naisten osuus perheväkivallan tekijöinä on lisääntymässä. Perheväkivaltaa on fyysisen väkivallan lisäksi henkinen väkivalta, joka voi olla vielä vaikeampaa kestää. Henkinen väkivalta on liiallinen pakottaminen, määrääminen tai uhkaaminen. Henkisestä väkivallasta jää henkiset vauriot, fyysisestä väkivallasta taas ruumiilliset ja henkiset vammat.

Perheväkivalta on siksi vaikeaa, koska väkivalta kohdistuu usein lapsiin ja nuoriin. He ovat aina heikompia ja avuttomia ja siksi sopivia uhriksi. Väkivallan tekijä itse asiassa pääsee väkivaltaisen käyttäytymisen ansiosta pois sietämättömästä pahasta olosta ja siirtää sen olotilan uhriinsa. Tämän vuoksi perheväkivallan uhreihin on kasaantunut mieletön määrä raivoa ja vihaa. Uhrilla itsellään on suuri vaara myöhemmin syyllistyä väkivallan käyttöön. Sen vuoksi uhrin on aina syytä hakea itselleen apua, vaikka ei voisikaan saada apua itse väkivallan tekijälle.

Mikäli kärsit perheessä tapahtuvasta väkivallasta, kannattaa puhua asiasta jonkin ulkopuolisen ammattiauttajan kanssa. Usein pelkkä keskustelu riittää uusien keinojen löytämiseksi välivallan kierteen katkaisuun. Mikäli väkivaltainen käytös ei ota laantuakseen, kannattaa hakea apua sosiaali- ja poliisiviranomaisilta. Myös turvatalot ovat erikoistuneet tällaisten tilanteiden auttamiseen."

Mitä mieltä olet perheväkivallasta? Onko väkivalta perheen sisäinen asia, vai onko yhteiskunnalla velvollisuus puuttua siihen? Oletko itse väkivaltainen? Onko ongelmatilanteessa hyväksyttävää huitaista, jos on kokenut suhteessa voimakasta vääryyttä, uskottomuutta, pettämistä yms.? Seuraavalta sivulta löytyy mm. kaksi testiä

- Olenko väkivaltainen parisuhteessa
- Elänkö väkivaltaisessa parisuhteessa

www.apua.info/perhe5.html

jk. kopioikaa osoite, en jaksa etsiä ohjeita sen aktivoimiseen...

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

s&s&s

Mitä mieltä olet perheväkivallasta? Onko väkivalta perheen sisäinen asia, vai onko yhteiskunnalla velvollisuus puuttua siihen? Oletko itse väkivaltainen? Onko ongelmatilanteessa hyväksyttävää huitaista, jos on kokenut suhteessa voimakasta vääryyttä, uskottomuutta, pettämistä yms.? Seuraavalta sivulta löytyy mm. kaksi testiä
:

Väkivalta alkaa, kun verbaliikka pettää. Olen itse elänyt väkivaltaisessa suhteessa, ja koska olen kovinkin kärkäs ja vikkelä sanankäänteissäni varsinkin ruoskiessani toista, selitti mies huitomisensa sillä että ei osannut SANOA mitään takaisin. Mielestäni väkvalta on raukkamaista ja omalla tavallaan luonteen heikkoutta. Toisaalta se voi juontaa myös omasta kasvatuksesta ja ympäristön väkivaltamyönteisistä asenteista.

Väkivalta perheessä ei ole KOSKAAN perheen sisäinen asia, vaan siihen tulee aina puuttua kaikin mahdollisin keinoin. Tässä peräänkuulutan opettajia, työtovereita, NAAPUREITA sekä ketä tahansa joka väkivaltaa havaitsee. Poliisille voi ilmoittaa "nimettömänä" niin että he eivät kerro mistä ovat vihjeensä saanut, tulevat tappelun keskelle ja näin osapuolet ohjataan eteenpäin. Asennemuutosta tulee olla, ei saa vain hyssytellä ja hyväksyä kaikkea. Haukkumiseen, mitättelyyn ja verbaaliseen/psyykkiseen väkivaltaan on virkavallan jo vaikeampi puuttua, mutta maassamme on monia yhdistyksiä-yksityisiä ja julkisia- josta saa haettua apua niin uhri kuin tekijäkin. Lapsuudesta asti pitäisi jokaiselle takoa mieleen, että kukaan ei ole "ansainnut" tulla kohdelluksi huonosti eikä kenelläkään ole oikeutta kajota toiseen ihmiseen fyysisesti taikka psyykkisesti.

Lyöminen ei ikinä ole oikeutettua, EI MISSÄÄN TILANTEESSA: ei naiselta ei mieheltä, ei ketään kohtaan, ei lapsia eikä aikuisia kohtaan. Jokaisella yksilöllä on oikeus olla fyysisesti koskematon.

POLIISIN SIVUILLA TIETOA LAINSÄÄDÖSTÄ:
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ ... C9003A839D
Turvakodeista:
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/
Miehille väkivallattomasta linjasta ja psyykkisestä hyvinvoinnista:
http://www.miessakit.fi/
Väkivaltaisista naisista on valitettavan vähän tietoa, vaikka valitettavan usein myös nainen terrorisoi perhe-elämää ja lyö sekä puolisoaan sekä lapsiaan...

Ensin kiitän triplaa ja Neitiä aiheesta ja ajatuksia herättävistä kirjoituksista.

Omalla kohdallani olen ilmeisesti elänyt perheväkivallan suhteen onnellisen lapsuuden. Perheessämme ei koskaan lyöty ketään vaikka oli kuinka kärjekkäitä sananvaihtoja. Oli-ja on edelleen-myös anteeksipyytämisen sekä -antamisen taito.

Muutaman kerran olen puuttunut naapureiden riitelyyn. Näin kerrostalossa asuvana ja useissa eri taloissa viimeisen kymmenen vuoden aikana asuneena ei näköjään voi välttyä näiltä tilanteilta. On muuten vaikea määrittää missä vaiheessa ylittää se kynnys että puuttuu itselleen täysin tuntemattomien ihmisten elämään. Omalla kohdallani se on ollut tähän asti "Älä lyö!"-huuto tai aivan valtava rytinä.

Laitan nyt linkin asiaan liittyen.

http://www.reteaming.com/perhevakivalta/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Balthasar
Muutaman kerran olen puuttunut naapureiden riitelyyn. Näin kerrostalossa asuvana ja useissa eri taloissa viimeisen kymmenen vuoden aikana asuneena ei näköjään voi välttyä näiltä tilanteilta. On muuten vaikea määrittää missä vaiheessa ylittää se kynnys että puuttuu itselleen täysin tuntemattomien ihmisten elämään. Omalla kohdallani se on ollut tähän asti "Älä lyö!"-huuto tai aivan valtava rytinä.

Olen joskus aikaisemminkin tässä foorumissa nimittänyt Baltin suojelusenkeliksi ja en siis turhaan.. Tämän otsikon avasin erityisesti Baltin vuoksi lukiessani keskusteluja toisaalla. Toivottavasti palstalaiset rohkaistuvat ottamaan kantaa tai kertomaan enemmänkin kokemuksiaan (kiitos Neidille!) asiasta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44144

Eipä tuollaiseen ole tullut omakohtaisesti törmättyä (sitähän ei lasketa, kun joskus lapsena opetin pikkuveljelleni arvojärjestystä ). En ole sitä mieltä, että väkivalta alkaa kun sanat loppuvat. Toiset ovat vain luonteeltaan väkivaltaisia, eivätkä he edes yritä etsiä niitä sanoja. Ja sanojen loppumiseenkin voi reagoida monin tavoin, jotkut rikkovat esineitä ja jotkut poistuvat omiin puuhiinsa. Tietysti jos tilanteesta poistuminen on sitä henkistä väkivaltaa, siihen olen kyllä sortunut ja tulen jatkossakin sortumaan, ettei vaimo hajota kiukuspäissään mitään.

Vaikka kaipa moni laskisi lapsuuden perheeni henkisesti väkivaltaiseksi. Meillä on sanottu asiat selkeästi ja suoraan, tyyliin "helvetin idiootti...". Ei siitä ole kukaan stressiä ottanut tai henkisiä vaurioita saanut. Tietysti siinä on ollut oppimista, kun minun ultrahienovarainen vihjaus on vaimon mielestä lyttyyn haukkumista.

Vaimoni perheessä on ollut sellainen hiljaisen paheksunnan henki. Hän on ollut toisinaan kauhuissaan perheeni sanailusta. Joku autoremppan sanailu, kun kaikilla on hermot kireällä, varmaan kuulostaa siltä että pian on momenttiavain jonkun kallosta läpi, mutta hyvin se homma toimii.

Ja kyllä, olen sitä mieltä että fyysisen perheväkivallan pitäisi olla aina viranomaisten selvittämä asia ja yleisen syytteen alainen rikos, josta myös rangaistaisiin huomattavasti nykysitä ankarammin. Henkiseenkin väkivaltaan pitäisi voida puuttua ainakin huostaanottamalla lapset. Jos kaksi aikuista päättää kiusata koko elämänsä toisiaan suunsoitolla, se voisi olla heidän oma asia.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kommunikaatio ontuu, siitähän usein on kyse. Ei joko ymmärretä omaa kantaa tai sitä, miksi toinen ei ymmärrä sitä itsen haluamalla tavalla. Sitten toisen pinna pettää ja otetaan rumat konstit käyttöön. Naisten alistettu maailmanhistoria ei auta tässä asiassa, ja tämä ongelma on kaksisuuntainen. Toisaalta miehet ovat puolustuskannalla humaaniuden nimissä, naiset tasa-arvon. Niin kauan, kun sukupuoli toimii ihmissuhteissa itsenäisenä ihmisiä erottelevana kategoriana, on myös sukupuolisuudesta seuraavia ongelmia.

Jokaisen täytyy tehdä suhteen eteen töitä, ei vain puutteellisemman puoliskon. Kyse on aina vuorovaikutuksesta.

Asioiden selvittely on itsessään hyvä asia, mutta sillä on kaikkein olennaisimmin väliä, miten tämä tehdään. Jos ei ole tottunut lapsenakaan koskaan laskemaan kymmeneen ennen kuin alkaa avautua toiselle ihmiselle, voi olla vanhemmiten hyvin hankalaa muotoilla suorasanaisen kritiikkinsä empaattiseen muotoon.

Tätä asennevammaa on individualismin liturgiaan vedoten muodikasta selittää omalla luonteenpiirteellä sun muulla psykologisella skeidalla, jonka keskeinen tarkoitus on vain käyttää toiseen valtaa laajentamalla omaa egoa yleispäteväksi säännöksi. Toinen ei juuri koskaan ole sellainen mitä minä sanon tämän olevan. Hän on edellisenä hetkenä tuntemani mielikuva, johon projektoin omaa tyytymättömyyttäni. Kyse on siis pitkälti vain siitä, että hiekkalaatikkoleikeistä ei opittu tarpeeksi. Rumasti kiistelevä aikuinen on kakara.

Erästä psykiatrian tutkijaa lainatakseni, "ihminen joka ei tunne mitään, on kuollut". Jokainen loukkaus muodostaa jonkinlaisen reaktion, onpa se näkyvä tai ei. Ihminen ei siis aina unohda vaikka haluaisi, eikä reagoi aina kuten toinen haluaa. "Sielun" kuunteleminen on siis aina sanamerkityksien mitätönät verbalistiikkaa tärkeämpää.

Action -> reaction. YinYang. Tao. Mutual interdependence.

tiäremiäs
No, kertokaa miksi Mies aina syyllistetään ensiksi. Vaikka väkivalta on olemilla osapuolilla täysin samanlaista.

Ei ole perheväkivalta molemmilla osapuolilla samanlaista. Miehet ovat keskimäärin isompia ja voimakkaampia kuin naiset. Esim. tappelussa 45-kiloinen 165 cm pitkä nainen ei mahda mitään 180 cm pitkälle 80 kg painavalle miehelle. Nainen raapii, kiljuu ja puree, mutta kun mies täräyttää kerran nyrkillä niin taju on kankaalla. Tai voi käydä pahemminkin.

Dima
[q
Ei ole perheväkivalta molemmilla osapuolilla samanlaista. Miehet ovat keskimäärin isompia ja voimakkaampia kuin naiset. Esim. tappelussa 45-kiloinen 165 cm pitkä nainen ei mahda mitään 180 cm pitkälle 80 kg painavalle miehelle. Nainen raapii, kiljuu ja puree, mutta kun mies täräyttää kerran nyrkillä niin taju on kankaalla. Tai voi käydä pahemminkin.

Siinä mielessä se on, että se vahingoittaa molempia osapuolia ja on aivan yhtä väärin tehty molempia sukupuolia kohtaan. Kyllä se nainenkin osaa sillä kaulimellä mäjäyttää ihan yhtä kovaa niin että ukolta taju lähtee..

Kaikki naiset jotka tulevat pahoinpidellyiksi eivät suinkaan ole 40 kiloisia keijukaisia, eikä miehet jotka lyövät isoja ja vahvoja. Fyysinen tappelu naisen ja miehen välillä voi olla hyvinkin epäreilua, mutta voittajaa on vaikea ennustaa. Harvemmin on parisuhteita jossa molemmat mäiskivät toisiaan- usein jompi kumpi lyö toista taikka lasta.

Minä naisena kun menisin kuipasemaan jotain äijää päin näköä, jäisi mies tantereelle makaamaan. Huolimatta pienestä mitastani. On tullut sen verran treenattua. Joten vertaaminen fyysiseen "voimaan" on epäoleellista, tärkeintä on se että ylipäätänsä väkivalta saataisiin loppumaan.

Väkivalta ja sukupuoliroolit sekä odotukset, kuten myös kulttuuritset ja yhteiskunnalliset tekijät, ovat sidonnaisia toisiinsa. Asenne on että "mies lyö kun ämmä nalkuttaa". Naisen väkivalta saattaa lähteä erilaisista syistä kuin miehen, ja sen psykologia on toisenlainen. Yhteiskunnassa miehen väkivaltaa ymmärretään enemmän ja jopa tuetaan. On sanottu että lyövää naista on vaikeampaa hoitaa kuin lyövää miestä.

(kaikki yllä esitetyt asiat ovat minun mielipiteitäni, jotka ovat muovautuneet ammattini/koulutukseni kautta, sekä kentällä nähdyistä esimerkeistä, yhtälailla kuin oman elämän kokemuksista.)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Dima
tiäremiäs
No, kertokaa miksi Mies aina syyllistetään ensiksi. Vaikka väkivalta on olemilla osapuolilla täysin samanlaista.Ei ole perheväkivalta molemmilla osapuolilla samanlaista. Miehet ovat keskimäärin isompia ja voimakkaampia kuin naiset. Esim. tappelussa 45-kiloinen 165 cm pitkä nainen ei mahda mitään 180 cm pitkälle 80 kg painavalle miehelle. Nainen raapii, kiljuu ja puree, mutta kun mies täräyttää kerran nyrkillä niin taju on kankaalla. Tai voi käydä pahemminkin.

Se on sillai se asia että sinun mielestä nainen saa lyödä koska se on pienempi?

Ei sillä ole merkitystä sukupuolella, vaan tämäkin on fysiikkaa, Tässä fysiikan laki toimii. Samanlailla jos nainen lyö, tai kayttää lyömiseen apuvälinettä voi tulla vaurioita.

Jos kevyt nainen lyö miestä kasvoihin silti voi tulla aivovaurio esimerkiksi.

Onko se silloin hyväksytty asia, kun lyöjä on ollut nainen. Myös Naisen lyönti riittää viemään korvista kuulon jos isku on tarpeeksi kova ja osuu oikeaan kohtaan.

Jos Nainen on luonteelta väkivaltainen ja mies ei ole tehnyt mitään, niin saako nainen silloin hakata miestä koska nainen on rakenteeltaan kevyempi. Kaikki naiset eivät nekään ole miehiä kevyempiä ja suurimalla osalla on naisista on loimaa vahinkoittaa toisen terveyttä pelkällä nyrkin lyönillä. Olit sitten kevyt tai iso.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Neiti
Dima
[q
Ei ole perheväkivalta molemmilla osapuolilla samanlaista. Miehet ovat keskimäärin isompia ja voimakkaampia kuin naiset. Esim. tappelussa 45-kiloinen 165 cm pitkä nainen ei mahda mitään 180 cm pitkälle 80 kg painavalle miehelle. Nainen raapii, kiljuu ja puree, mutta kun mies täräyttää kerran nyrkillä niin taju on kankaalla. Tai voi käydä pahemminkin.Siinä mielessä se on, että se vahingoittaa molempia osapuolia ja on aivan yhtä väärin tehty molempia sukupuolia kohtaan. Kyllä se nainenkin osaa sillä kaulimellä mäjäyttää ihan yhtä kovaa niin että ukolta taju lähtee..

Kaikki naiset jotka tulevat pahoinpidellyiksi eivät suinkaan ole 40 kiloisia keijukaisia, eikä miehet jotka lyövät isoja ja vahvoja. Fyysinen tappelu naisen ja miehen välillä voi olla hyvinkin epäreilua, mutta voittajaa on vaikea ennustaa. Harvemmin on parisuhteita jossa molemmat mäiskivät toisiaan- usein jompi kumpi lyö toista taikka lasta.

Minä naisena kun menisin kuipasemaan jotain äijää päin näköä, jäisi mies tantereelle makaamaan. Huolimatta pienestä mitastani. On tullut sen verran treenattua. Joten vertaaminen fyysiseen "voimaan" on epäoleellista, tärkeintä on se että ylipäätänsä väkivalta saataisiin loppumaan.

Väkivalta ja sukupuoliroolit sekä odotukset, kuten myös kulttuuritset ja yhteiskunnalliset tekijät, ovat sidonnaisia toisiinsa. Asenne on että "mies lyö kun ämmä nalkuttaa". Naisen väkivalta saattaa lähteä erilaisista syistä kuin miehen, ja sen psykologia on toisenlainen. Yhteiskunnassa miehen väkivaltaa ymmärretään enemmän ja jopa tuetaan. On sanottu että lyövää naista on vaikeampaa hoitaa kuin lyövää miestä.

(kaikki yllä esitetyt asiat ovat minun mielipiteitäni, jotka ovat muovautuneet ammattini/koulutukseni kautta, sekä kentällä nähdyistä esimerkeistä, yhtälailla kuin oman elämän kokemuksista.)

Näin on asia, tässäkin asiassa on paljon tuollaisia myyttejä jotka olisi hyvä lopettaa ja päästä eroon.

Esim. Että naisen lyönti ei vahinkoita miestä koska nainen on kevyempi rakenteeltaan.

Ja paljon muitakin on.

Muistaako joku vielä sen tapauksen missä poliisisetä oli hakannut vaimoaan useita satoja kertoja turpaan. Nainen oli yrittänyt tehdä useita kertoja rikosilmoituksen, mutta poliisin virkaveljet olivat vängänneet naisen lopettamaan hullujen puhumisen. Omituista tässä oli se, että poliisisetä veti vaimoaan oiken kunnolla turpaan tämän ollessa raskaana; hän heitti vaimonsa judoheitolla kaikin voimin maahan, niin kovaa ettei vaimo saannut edes henkeä vedettyä.
Poliisi erotettiin lopulta, mutta ei hän muistaakseni mitään mainittavaa tuomiota siitä saanut.
Onko poliisi pop?

Dima
tiäremiäs
No, kertokaa miksi Mies aina syyllistetään ensiksi. Vaikka väkivalta on olemilla osapuolilla täysin samanlaista.Ei ole perheväkivalta molemmilla osapuolilla samanlaista. Miehet ovat keskimäärin isompia ja voimakkaampia kuin naiset. Esim. tappelussa 45-kiloinen 165 cm pitkä nainen ei mahda mitään 180 cm pitkälle 80 kg painavalle miehelle. Nainen raapii, kiljuu ja puree, mutta kun mies täräyttää kerran nyrkillä niin taju on kankaalla. Tai voi käydä pahemminkin.

Kyllä jotkut naiset käyttävät raakasti hyväksi naiseuttaan. Ei välttämättä tarvitse lyödä, vaan jälkiä, mustelmia voi tulla myös siitä kun yrittää taltuttaa riehuvaa naista. Esim. estää häntä vahingoittamasta omaisuutta tai itseään. Sitten näitä mustelmia näytetään ystäville ja pahimmassa tapauksessa viranomaisille ja väitetään, että mies löi. Voitte olla varmoja, että siinä mies on aika ahtaalla. Kumpaa uskotaan enemmän jos ei kumpikaan pysty todistamaan?

No joo, mutta siinä vaiheessa voi sitten jo lyödä oikeastikin. Jos vaimon toimesta on leimaantunut hakkaajaksi, niin voihan sitä sitten ollakin hakkaaja. Eli nainen tekisi aika tyhmästi tehdessään tuollaista.

SAMAEL
No joo, mutta siinä vaiheessa voi sitten jo lyödä oikeastikin. Jos vaimon toimesta on leimaantunut hakkaajaksi, niin voihan sitä sitten ollakin hakkaaja. Eli nainen tekisi aika tyhmästi tehdessään tuollaista.

Kräääh, taas minulta, KRÄÄH!

Tässä maailmassa ei ole minulla ainakaan löydettävissä olevaa syytä, joka oikeuttaisi kumpaakaan puolisoista pahoinpitelemään toista.

SAMAEL
No joo, mutta siinä vaiheessa voi sitten jo lyödä oikeastikin. Jos vaimon toimesta on leimaantunut hakkaajaksi, niin voihan sitä sitten ollakin hakkaaja. Eli nainen tekisi aika tyhmästi tehdessään tuollaista.

Ei se ole mikään tekosyy hakata.

Jotkut naiset tekevät tyhmiä tekoja.

Neiti

Kräääh, taas minulta, KRÄÄH!

Tässä maailmassa ei ole minulla ainakaan löydettävissä olevaa syytä, joka oikeuttaisi kumpaakaan puolisoista pahoinpitelemään toista.

Niin, tai valehtelemaan toisen tekemisistä. Mutta ihmiset ovat ihmisiä. Toki on oikein pyrkiä parempaan.

Jarrumies

Ei se ole mikään tekosyy hakata.

Jotkut naiset tekevät tyhmiä tekoja.

Jotkut miehet tekevät tyhmiä tekoja. Realiteetit ovat realiteetteja. Ihmiset menettävät toisinaan malttinsa, silloin he käyttäytyvät usein väkivaltaisesti, ja pienimmillä on silloin pahimmat oltavat. Se kannattaa muistaa ennen kuin rupeaa ärsyttämään jotakuta itseään isompaa kohti räjähdyspistettä. En minäkään oleta voivani mieleni mukaan ärsyttää itseäni isompia henkilöitä. Sellainen henkilö jolla on illuusio tällaisesta koskemattomuudesta on itsetuhoinen.

SAMAEL
Jarrumies

Ei se ole mikään tekosyy hakata.

Jotkut naiset tekevät tyhmiä tekoja.
Jotkut miehet tekevät tyhmiä tekoja. Realiteetit ovat realiteetteja. Ihmiset menettävät toisinaan malttinsa, silloin he käyttäytyvät usein väkivaltaisesti, ja pienimmillä on silloin pahimmat oltavat. Se kannattaa muistaa ennen kuin rupeaa ärsyttämään jotakuta itseään isompaa kohti räjähdyspistettä. En minäkään oleta voivani mieleni mukaan ärsyttää itseäni isompia henkilöitä. Sellainen henkilö jolla on illuusio tällaisesta koskemattomuudesta on itsetuhoinen.

Niin juuri. Siksi ihmetyttääkin kun jotkut ovat sellaisia tahallaan ärsyttäjiä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat