Seuraa 
Viestejä45973

Vanha testamentti on pääasiassa lakia ja Jumalan vaatimuksia, kun taas Jumalan armo ja rakkaus ilmitetaan Uudessa testamentissa. On väite, mihin monesti törmäämme, mutta kuinka tosi tuo on? Onko Vanhassa testamentissa käsitettä Jumalan armo?
Vanha testamentti käsittää monisatavuotisen kuvauksen Israelin historian vaiheista, joita Jumala on armossaan ohjannut. Nuo historian tapahtumat huokuvat Jumalan armoa. Kun Vanha testamentti piirtää eteemme Jumalan historian Herrana, Uusi testamentti keskittyy puolestaan vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen.
Vanhan testamentin jakeita armosta:
- herra, Herra on laupias Jumala, hän antaa anteeksi. Hän on kärsivällinen, ja hänen hyvyytensä ja uskollisuutensa on suuri. Hän on arvollinen tuhansille ja antaa pahat teot, rikkomukset ja synnit anteeksi.(2 Moos. 34:6-7)
- Ravitse meitä armollasi joka aamu, niin voimme iloita elämämme päivistä.(Ps. 90:14)

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (2)

Niin siis piti kysymäni, mitä mieltä olette, löytyykö Vanhasta testamentista teidän mielestänne Jumalan armoa?

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

Hyvä kysymys, mutta jottei säie kuole sen aloittajan maineen takia, osoitan tähän oman vilpittömän kiinnostukseni. Mitä mieltä itse olet?

EDIT: Luterilaisuuden perustavana opinkappaleenahan armollisuus on selkeästi poissulkeva käsite siinä mielessä, että vaikkapa pyhä henki on kiva kun sen tahtoa kunnioittaa, mutta ilkeä kun käyttäytyy rumasti eikä tottele tätä.

Sama idea oli itse asiassa kuuluisan elokuvasarja Matrixin jatko-osissa, konemaailma edusti hengellisyyttä, pyhää henkeä, jne. Ihminen pisti alunperin keinoälyn omaavat koneet orjiksi itselleen ja sitten alkoi harjoittaa heitä kohtaan laajaa rasismia. Tuo siis osaltaan mieleen Orwellin "Eläinten Vallankumous"-teoksen tematiikkaa.

Koneet käpähti ja suojelivat itseään ampumalla ihmiset taivaalle. Sitten ihmiset päätyivät paristoiksi, koska ilmakehä oli sodan jäljiltä musta savuverhon peitossa, eivätkä koneet saaneet energiaa auringonvalosta. Joten he orjuuttivat kostoksi ihmiskunnan.

Mutta eipä Matrixin kompleksisuudesta sen enempää. Hurja mytologia silti, hieman heikommat elokuvat(2/3).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat