Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

pitää olla jokaisella työkykyisellä ihmisellä. Mutta viedäänkö tämä oikeus niiltä osa-aikatyötä tekeviltä, joiden oikeus soviteltuun työttömyysturvaan on päättynyt, osa-aikatyön palkka ei riitä (toimeentulotuen normien) mukaiseen elantoon ja joita heidän kotikuntansa sosiaalitoimi kieltäytyy toimeentulotuin tukemasta? Muita keskustelupalstoja tutkien olen havainnut, että joko sosiaali- ym. viranomaiset käyttävät melkoista mielivaltaa asiakkaittensa perustavanlaatuisia elinehtoja karsien tai em. palstoille kirjoittavat suoltavat ns. omiaan.
Pyrkiikö jokin päättävä taho ajamaan nyt pienin osa-aikatyön palkoin ynnä niitä subventoivin etuuksin sinnittelevät - tai kohtuullisestkin toimeentulevat - vajaatyöllistetyt - vaan ei työttömät - täysipäiväiseen työttömyyteen?
Työttömien yhdistykset yms. järjestöt kampanjoivat sangen ponnekkaasti jokaisen oikeudesta kokoaikatyöhön. Tämä on mitä kannatettavin ajatus mutta jotenkin ainakin minusta tuntuu siltä, ettei itseäni lukuunottamatta kukaan rummuta osa-aikatyöntekijöitten oikeudesta säilyttää oma työnsä silloin, jos (eli kun) kokoaikaista työtä ei yksinkertaisesti ole saatavissa.
Monen osa-aikatyöntekijän oikeus soviteltuun työttömyysturvaetuuteen loppunee ensi vuodenvaihteessa. Usean heistä tulot tipahtavat tuolloin alemmiksi kuin mitä he saisivat säännöllisesti korvausta kokopäiväisen työttömyden aiheuttamasta ansionmenetyksestä. Sosiaalitoimi avustaa toimeentulotuin - mutta miten paljon avustaa ja miten pitkään?
Monet uskovat, että kuntien sosiaalityöntekijästössä on kohtalainen vaihtuvuus. Mitä tekee vajaatyöllistetty toimeentulotukiasiakas, jolle yksi sosiaalityöntekijä lupaa subventiota, toinen taas epää?

Tässä me olemme: täysi-ikäisen, työkykyisen ja -haluisen oikeus jatkaa työtään on toisen henkilön päätettävissä!

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat