Seuraa 
Viestejä45973

eikö ole ihmeellistä että vaikka teorioita maailman kaikkeudensynnystä on useita,niin yksikään niistä teorioista tuskin pitää paikkaansa,ja tiedemiehen tietää sen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kaskelotti
eikö ole ihmeellistä että vaikka teorioita maailman kaikkeudensynnystä on useita,niin yksikään niistä teorioista tuskin pitää paikkaansa,ja tiedemiehen tietää sen.

Mitä tuossa on ihmeellistä?

Niin, teorioitahan kutsutaan teorioiksi siksi että, no.. ne on vaan teorioita.
Ei siis se absoluuttinen, perimmäinen totuus.

Kait sitä pitää jotenkin eteenpäin/totuutta (jos sellastakaan nyt sitten ylipäätään on) kohti pyrkiä, yleensä tapahtuu teorioiden muodossa.
Muuntuuko teoria "totuudeksi" jos se todistaa aukottoman paikkaansapitävyytensä? Onko edes yhtään teoriaa joka olisi tällaisen transformaation läpikäynyt? Onko muuten suhteellisuusteoria aukoton? En tiedä, ei kait, (hetkonen täällähän oli joku suhteellisuusteoria kriittinen topicci esillä, pitänee tutustua siihen tarkemmin).. Nomut joka tapauksessa, täytyy eteenpäin pyrkiä, vaikka sitten teoriassa

Ihmetystä herättää lähinnä se, että kaikki tutkijat ja muutkin totuuden etsijät on niin hukassa nykypäivänä
Jotkut niinkin, että luovuttaa dilemman suoraan jonkun selittämättömän käsiin (oisko tää tapetilla ollut "kreationismi" esim. seurausta tällaisesta?).
Jaa-a. Niin tai näin, ei helppoja vastauksia tunnu olevankaan.
Tai sitten ne on niin helppoja, ettei edes tajuta. Toisin sanoen kaikki olis lähellä, mutta katsotaan liian kauas.. mene ja tiedä sitten

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dr Lazer
Muuntuuko teoria "totuudeksi" jos se todistaa aukottoman paikkaansapitävyytensä?

Ei, teoria on jo korkein "arvo" minkä tieteessä voi saavuttaa. Ainoastaan matematiikassa voi jotain todistaa todeksi. Muilla tieteenaloilla teorioita muokataan tai kehitetään uusi teoria, jos uudet havainnot eivät tuekaan vanhaa.
Esimerkiksi Newtonin painovoimateoria korvattiin Einsteinin suhteellisuusteorialla kun huomattiin että vanha teoria ei selitäkään kaikkia havaintoja, mutta Newtonin painovoimateoria pitää silti tietyissä rajoissa hyvin paikkansa. Neptunus löydettiin juuri tähän teoriaan perustuvien laskelmien perusteella, aikaisemmin löydetty Uranus ei noudattanutkaan laskettua rataa, tästä pääteltiin että sen takana on vielä löytämätön planeetta, ja Neptunus löytyi juuri sieltä minne laskelmat osoittivat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat