Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Määritellään millainen on luonteeltaan BB-ihminen. Eli siis tyypillinen ihmistyyppi, joka on Big Brother -talossa tai kyseisen ohjelman fani.

Tässä aluksi joitain piirteitä:

- Keskimääräistä sivistymättömämpi. Ei tiedä eikä välitä paljoa maaimanmenosta, yleissivistys heikkoa tasoa. Ei tunne yhteiskunnallisia, poliittisia, taloudellisia tai tieteellisiä asioita.

- Koulutukseltaan ammattikoulutasoa, korkeintaan amk. Työskentelee ihmisläheisessä työpaikassa, joka ei vaadi paljon koulutusta tai teoreettista osaamista. Esimerkkejä: baarimikko, myyjä, parturi.

- Taikauskoinen. Uskoo yliluonnollisiin ilmiöihin, horoskooppeihin, ufoihin, vaihtoehtolääketieteeseen ja muuhun vastaavaan hömppään. Helppo saada tolaltaan yksinkertaisilla taikatempuilla.

- Sosiaalinen ihminen, joka hallitsee smalltalkin. Jutut kuitenkin pääasiassa liikkuvat navan alapuolella. "Milloin viimeksi harrastit seksiä? Montaako olet pannut? Vi**u, mää oon kännissä!"

- Kaupunkilainen (fyysisesti tai henkisesti). Halveksuu maalaisia, koska he ovat epätrendikkäitä juntteja, eikä ymmärrä miten kukaan voi asua muualla kuin kaupungissa. Urbaanisti vieraantunut luonnosta.

- Metroseksuaali (miehet). Värjää ja huolittelee hiuksiaan ja meikkaa. Pukeutuu trendikkäästi ja nuorekkaasti (ja homomaisesti).

- Seksuaalisesti vapaamielinen. Harrastaa paljon yhden illan juttuja toisten omanlaistensa kanssa.

- Omaa vahvat mielipiteet asioista, joita ei tunne. Itsekeskeinen ja ärsyyntyy helposti, jos muut eivät ole samaa mieltä.

- Käyttää kieltä, joka sisältää paljon sanoja: "Vi**u, oikeesti, niinku".

- Polttaa tupakkaa.

Sivut

Kommentit (161)

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005

Siinähän se oli pähkinänkuoressa.

Moniko suomalainen "seuraa" BBtä?

Eli montako keskimäärin tampiota suomesta löytyy?

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Kymmentä sekunttia kauempaa en ole jaksanut ko sarjaa seurata. Muutenkin nuo tirkistelyformaatit ovat sairasta viihdettä.

Olisi selvintä, että sääntöjä talossa ei olisi ja kaikki naimiset ja vessanpytyllä istumiset näytettäisiin kaikelle kansalle suorana nonstop-lähetyksenä omalla kanavallaan ympäri vuorokauden.

Eli pohjoinen Zen -profiili löytyy tuon analyysin takaa kääntäen:

Hän on akateeminen, tieteellisen maailmankuvan omaava ja sivistyksestään ylpeä henkilö, joka tuntee olevansa kömpelö sosiaalisissa tilanteissa ja häpeää vähäistä seksuaalista kokemustaan. Käyttää alkoholia kohtuudella tai ei ollenkaan.
Hän on kotoisin maalta ja on ylpeä kotiseudustaan. Kunnioittaa myös maaseudulla tyypillistä konservatiivista tapakulttuuria ja skeptistä suhtautumista "maailman viimeisiin villityksiin".
Omaa vahvat mielipiteet asioista, joita ei tunne. Itsekeskeinen ja ärsyyntyy helposti, jos muut eivät ole samaa mieltä.
Inhoaa tupakan savua.

Mielestäni ohjelman suosio niveltyy olennaisesti Suomessakin kohtuullisen laajaan elitismin (ja siten perinteisesti korkeamman kulttuurin) vastaisuuteen; joistain katsojista BB-hahmot voivat vaikuttaa jopa "aidommilta" kuin jokin Emmy-palkittu draama, tai vaikkapa korkealle lukenut mies tai nainen.

Eli aitous voidaan mieltää siten, että kaikki yksilön elämässä ja intresseissä "pyörii" välittömien ärsykkeiden tyydyttämisen ympärillä, "ihan arkipäiväisen" elämän nostamisessa ylimmäksi. Samalla sivuutetaan se, että BB-asukkaiden elämänfilosofia ei mitenkään ole "aidoin mahdollinen", vaan pikemminkin teknologis-muovinen ja fyysistä hedonismia glorifioiva.

Kyllähän tuo tendenssi on osa myös tietyillä tieteenaloilla pidettyä humanismia, jossa liiallinen teoretisointi ja muu "vaikeaselkoisuus" ovat kirosanoja. Sen sijaan suositaan välittömästi hyödyllistä, välittömästi havaittavaa, helppoa "koko kansan" kamaa. Kyse on viihteellistymisen esiin puskemisesta, johon jo kriittinen teoria 1900-luvun alkupuolella kiinnitti huomionsa. "Toisen aallon" suunta on laajalti peräisin 1960-luvun USA:n tapahtumista, kuten myös "poliittinen korrektius", mikä aiheuttaa osassa ihmisistä negatiivisia reaktioita. Viihteellistäminen ja aitous lyövät kättä, kaikkien tunteiden karnivalisaatio lopputuloksena. USA:sta tämäkin "keltainen lehdistö ruudulla".

Vaarana voi olla, että joku nuori kokee, että "tavallinen elämä" tulisi kaikilla olla sitä kuin BB:ssa. Luulen, että BB on suosittu vain maissa, joiden ideologiat muistuttavat tai yrittävät jäljitellä Yhdysvaltoja. Sieltä juuri "tavallisen ihmisen" ylös nostaminen ja median joukkopopulismi kuten myös elitismin vastaisuus ovat peräisin.

mvd
Eli pohjoinen Zen -profiili löytyy tuon analyysin takaa kääntäen:

Ihan hyvä analyysi, mutta valitettavasti vain noin puolet osui kohdalleen.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

BB:hen OSALLISTUU henkilö jolla on siihen mahdollisuus. Eli siis potentiaalisesti kolme kuukautta aikaa tuhlattavaksi varsin pienin mahdollisuuksin parinkymmenen tuhannen euron voittamiseksi. TOki tarvitaan myös vähän uskallusta ja erikoitsa persoonaa, jotta hakeutuu ja pääsee mukaan. Tuon aikavaateen vuoksi kuitenkin siellä harvemmin näkee urallaan menestyneitä ihmisiä. Nuoria pätkätyöläisiä ja opiskelijoita, ammatillisetsi keskinkertaisia, ns. "vaihtokelpoisia", vähän omalaatuisia ihmisiähän sinne hakeutuu ja pääsee. Sellaisia, jotka voisivat yhtä hyvin lähteä reppuselkämatkalle kuukausiksi maailmalle. Mutteivät ehkä uskalla tai ei ole rahaa siihenkään.

BB:n KATSOJAT ovat ihan eri asia.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ja taas täällä morkataan UFO:ja, siis ovat ihan oikea ja virallisesti tunnustettu luokitus tunnistamattomiin lentäviin esineisiin, EI SIIS NIIN YHTIKÄS MITÄÄN TEKEMISTÄ MINKÄÄN YLILUONNOLLISEN TAI VASTAAVAN KANSSA

prkl mulla menee hermot jos kertaakaan näillä foorumeilla joudun tästä huomauttamaan enään

Mitäs pahaa siinä on että on seksuaalisesti vapaamielinen? tai mitäs se edes muille kuuluu?

ja mitäs sulla sitten on ammattikouluja vastaan? potkivat sut ulos?

smarko
Seuraa 
Viestejä465
Liittynyt14.12.2005
Pohjoinen Zen
Määritellään millainen on luonteeltaan BB-ihminen. Eli siis tyypillinen ihmistyyppi, joka on Big Brother -talossa tai kyseisen ohjelman fani.

Itseasiassa.. eikö sen määritteleminen, ketä talossa on, johda eri määritelmään, kuin jos kävisi läpi ne ihmiset, jotka taloon hakivat? Eikös ne talon ensimmäiset asukkaat kumminkin valinnut tuotantoyhtiö? Sillä taasen on omat ja ehkä vähän muidenkin syyt valita jotain tietyntyyppisiä heeboja ja flikkoja showhun.

Kaikki akateemiset, elitistiset, analyyttiset ja muutkin perustelut sivuuttaen, ainoa syy miksen katso sekuntiakaan Pig Brotheria tai muutakaan tosi-TV -sälää on se, että ne ovat ÄÄRETTÖMÄN tylsiä. Ruohokin kasvaa mielenkiintoisemmin.

Ainoa plussa näillä ohjelmilla on se, että joka päivä on lehtien lööpeissä uusia keinotekoisia skandaaleja, joilla saadaan rahvas puhumaan keskenään ja ostamaan lisää lehtiä - sehän kaiketi kasvattaa kansantuloa.

Ayla
BB-ihmiset on vapaamielisiä, estottomia ihmisiä, jotka haluaa jännitystä elämäänsä.

Loput saavat jännitystä elämään elämällä itse muiden elämän seuraamisen sijaan.

Mutta joo, aloittaja on varmaan aika oikeassa stereotyyppisestä BB-katsojasta, mutta mulla on iso läjä maisterikavereita (ja ainakin yksi tohtori) töissä, jotka katsovat innolla BB:tä.

Itse en suostu katsomaan. Hyi saatana. Ja ennen kaikkea se on kamalaa ajanhukkaa, minulla on tärkeämpääkin tekemistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat