Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt25.10.2007

Minulla on ongelma josta tuntuu kasvavan suurempi koko ajan. Appivanhemmillani on tapana kakkia ja pissiä ovi auki. Aikaisemmin he tekivät tätä vain omassa kotonassaan, mutta nyt tapa on laajentunut myös meille.
Minusta on yököttävää kuunnella ja nähdä kun joku ähkii pöntöllä täydessä touhussa.
Olen yrittänyt kertoa heille että meillä kunnioitetaan yksityisyyttä ja siksi lapsetkin panevat vessanoven - jos ei nyt lukkoon niin ainakin kiinni - tarpeittensa ajaksi.
Mutta nämä kaksi virtahepoa - molemmat sairalloisen lihavia - eivät suostu kuuntelemaan tai tajuamaan tai molempia.
Heillä on myös tapana kertoa (aivan niin kuin se ei muuten kuuluisi ja näkyisi) että "olipas tiukka plörö" tai nyt "sujahti tuo plörö vessaan kevyesti". He siis myös kuvailevat tapahtunutta jälkeenpäin; toisinaan jopa etukäteen: "taidanpas mennä vääntämään plöröt".
Tätä saattaa tapahtua ruokapöydässä kesken ruokailun jos kakkahätä - tai "plöröhätä" kuten he sitä nimittävät - yllättää.
He viittaavat kakkaan/paskaan aina sanalla "plörö".
Mieheni yrittää myös kertoa asiasta hienovaraisesti, mutta ilman tulosta.
Olen kohta valmis kieltämään heidän tulonsa meille kotiin tavalla tai toisella - kuten aion myös kieltäytyä vierailuista heidän luonaan.
Mikä neuvoksi?
Heidän mielestään "plöröhomma" on mitä luonnollisin asia, eikä siksi kaipaa yksityisyyttä.
Missä kulkee ihmisen yksityisyyden raja omassa kodissa? Entäs muiden kotona - kuten meidän; lähisukulaisten?
En keksi enää keinoja - ja turha tulla neuvomaan että senkun otatte asian puheeksi ystävällisesti. Niin on tehty, ilman tulosta.
Niin ja vielä: jos "plöröhätä" tai pissahätä yllättää yöllä, he jättävät tekosensa lillumaan pönttöön ettei vessan vetäminen herättäisi muita nukkuvia...heräisin mieluummin keskellä yötä kuin tuijotaisin "tosi tiukkaa plöröä" pöntönpohjalla aamutuimaan.

Sivut

Kommentit (22)

Tomtep
Mikä neuvoksi?

Pistäkää veskin ovi itse kiinni, kun jättävät auki. Jousi, joka vetää sen aina kiinni?

Kun kakkajutut tulee ruokapöytään, ankara huomautus puhenaiheen epäsopivuudesta tilanteeseen ja lopettakaa ruokailu sillä kertaa siihen.

Aika ajoin muistutus: talossa talon tavalla.

Kuukkeli
Ongelmatapauksille voi tietysti väsätä myös kivan istuimen:

Noi sun kuvat on jonku fakiirin veskistä. Minkähänlainen alapesulaite niillä on?

Ei tartte näyttää jos epäilet, etten haluu nähdä sellaista ..

Vastaaja_s24fi

Noi sun kuvat on jonku fakiirin veskistä. Minkähänlainen alapesulaite niillä on?

Voi olla.
Alapesulaitetta en tuohon hätään löytänyt, mutta veikkaan painepesuria .

Kuukkeli
Vastaaja_s24fi

Noi sun kuvat on jonku fakiirin veskistä. Minkähänlainen alapesulaite niillä on?

Voi olla.
Alapesulaitetta en tuohon hätään löytänyt, mutta veikkaan painepesuria .

Asia selvä. Siitä johtuu, että fakiirien alapesulaitetta ei ole kuvissa. Kaikki kuolleet jo ensi pesussa. On siinä ollut patologeilla ihmettelemistä, kun on etu- (tytöt) ja takaressu molemmat levinneet.

Tomtep
Mikä neuvoksi?

Noista alapesujutuista tuli mieleen, että voisit kokeilla hyödyntää VTTn omissa asiakastiloissaan käyttämää tekniikkaa: automaattinen käsienpesuhana, jossa myös alapesusuihkun kytkin. Viritys vaikuttaa mielenkiintoisen vaikealta käyttää, ja voi olla, että nämä "virtahevot" ainakin vähentävät plörökäyntejään luonasi.

VTTn ratkaisu:

Tarkemmin: http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1242046

salai
Seuraa 
Viestejä7623
Liittynyt17.3.2005

Plörö on kyllä vanhanajan kunniallinen ryyppy: Kossupullo laitettiin siististi kahvipöydän jalan viereen piiloon ja siitä kaadettiin kahvin sekaan mukavat tujaukset. Plörön nauttiminen aiheutti sitten tavoitellun kohtuullisen humalatilan, mitä ei pelkästä kahvista saanut.

Mutta ennen oltiinkin sivistyneitä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Jaa ennen oltiin sivistyneitä? Eikös silloin ylimystö oikein ylpeydellä esitellyt täyttämiään yöastioita palvelusväelle ja muillekin lähitienoon ihmisille?

Nervus rerum

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat