Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Pitääkö öljyväreihin laittaa jotain liuottimia, lähinnä tarkoitan tälläisiä värejä millä ihmiset maalaavat tauluja.

Kommentit (4)

En itse käytä nyt ja lukioajan työkkäriopeista on aikaa, mutta liuottimia tarvitaan välineiden putsaukseen. Kuultoa ja liikkuvuutta väriin saa ilmeisesti pellavaöljyllä. Liuotinta en laittaisi kankaalle menevään väriin.

Lisää tietäjiä kehiin???? Pliiss???

Pellavaöljyä ja tärpättiä lähinnä juu. Voi siihen sotkea mukaan periaatteessa mitä tahansa, mitä vaan maalari haluaa. Jos se on tietyn efektin kannalta katsottu tarpeelliseksi.

Öljyväriä voit laimentaa ihan hyvin esim tärpätillä tai pellavaöljyllä, googlettamalla löytyy aiheesta lisää jos ja kun kiinnostaa.

Jotkuthan laittaa jopa hienojakoista hiekkaa tai vastaavaa öljyväriin koska haluavat erinäköistä pintaa aikaiseksi.

Miksipä ei siihen saa laittaa vaikka riisimuroja jos tykkää...

Ite maalatessa ajattelen (tämmöisten asioiden kohdalla, voiko näin tehdä), että "tää on mun tekele, teen mikä tuntuu parhaimmalta ja oikeelta tän työn kohdalla" - oppia ikä kaikki..

Maalattaessa märkää kuivalle tekniikalla, (työn annetaan kuivua välillä), ensimmäiset kerrokset vedetään joko kokonaan tai lähes kokonaan tärpätillä laimentaen, ja pikkuhiljaa viimeisiä kerroksia lähestyttäessä lisätään pellavaöljyn osuutta, niin että viimeiset kerrokset vedetään kokonaan öljyllä. Tässä tekniikassa on myös tärkeää, että annetaan työn kuivua kunnolla. Sillä jos maalataan pintakuivan työn päälle, mikä on sisältä märkä, tulee lopputulokseksi halkeamisia joskus tulevaisuudessa.
Tärpätillä ohennettu kuivuu nopeammin kuin öljyllä, (jopa ½-1 vuotta riippuen kerroksen paksuudesta), siksi kuivatusaikoja täytyy pidentää, kasvatettaessa öljyn määrää.

Mutta suosittelen joko kirjastosta aiheeseen liittyviä kirjoja (ovat selkeitä ja helppoja), taikka sitten sosiaalisempana vaihtoehtona kansalaisopiston maalauskurssia.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat