Seuraa 
Viestejä45973

Eli kuinka paljon siitä yhdestä vesilitrasta tuli vetykaasua NTP:ssä ja mikä on pienitehoisen leikkausliekin kaasunkulutus/minuutti?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764

Kultasepät käyttävät juotostöihin vetyä vedestä tekeviä elektrolyysilaitteita. Tehot ovat muutaman kilowatin luokkaa. Vähänkään isompiin metallitöihin ei omakotitalon sähköliitäntä enää riitä, ja propaani/happi tai asetyleeni/happi tulevat edullisemmiksi.

Nuo laskut: ne ratkeavat helposti jos et ole katkerana polttanut yläasteen kemiankirjoja lukuvuoden päätteeksi.

Joo no entä pystyykö käyttämään alumiiniputkesta tehtyjä elektroideja laimeassa kaliumhydroksidiliuoksessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo eli arvelinkin oikein että ne syöpyvät/liukenevat sinne KOH-liuokseen.
Ajattelin laittaa tähän samaan ketjuun että pystyykö alle puolen kilowatin vetykennolla tuottamaan tarvittavan määrän vetykaasua jota saisi esim.50cc
nelitahtimoottorin pysymään käynnissä pidemmän aikaankin?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764
tomppeli
Ajattelin laittaa tähän samaan ketjuun että pystyykö alle puolen kilowatin vetykennolla tuottamaan tarvittavan määrän vetykaasua jota saisi esim.50cc nelitahtimoottorin pysymään käynnissä pidemmän aikaankin?

Lähdetään tuon moottorin tehosta, eikös tuollaisissa ole tyypillisesti kilowatin verran tehoa (moponmoottori), tai enemmänkin. Noiden pienten polttomoottorien hyötysuhde on umpisurkea, oletetaan se vaikka 10 %:ksi. Täyden tehon saavuttamiseksi pitäisi siis lämpötehon olla vähintään 10 kW. Elektrolyysin hyötysuhde ei sekään kaksinen ole, ainakaan helpoin kotimenetelmin. Helposti ollaan siinä tilanteessa, ettei normaalin 2*25 A:n kotitaloussähköliittymän teho riitä tuollaisen moottorin käyttämiseen. Tietysti vähemmällä pääsee, jos tarkoitus on vain saada moottori pyörimään tyhjäkäyntiä, mutta enpä jaksa uskoa että sekään ihan helpolla onnistuu puolen kilowatin ottoteholla.

Kokonaan toinen asia on sitten se, miten moottoria pitäisi modifioida jotta se toimisi vedyllä. Elektolyysissä syntyvän stoikiometrisen vety-happi-seoksen johtaminen sylintereihin on ainakin koneelle tuhoisaa. Ja myös ihmisille ja ympäristölle, kun imuventtiili vähänkin falskaa, koko polttoaineensyöttölaitteisto räjähtää. Ja hirvittää ajatella sitäkin, mitä kestävä elektrodi maksaa. Alumiini nyt syöpyy heti, eikä rosterikaan elektrolyysihommissa loista. Platina on muuten hyvä aine, mutta hinnoiteltu hieman harrastajaepäystävällisesti.

Vety sitten syttyy pelkää vittuiluaan ja jos siinä on happiylimäärä, niin ihan muuten vain.
Turha varmaan varoitella sen lisäksi.

Mitä nuo hydrogen boosterit on tuol netis muka?Maniostaa että semmosella pääsee puolet pitemälle tankilla kun liittää sen bensa-autoon:P

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764
tomppeli
Mitä nuo hydrogen boosterit on tuol netis muka?Maniostaa että semmosella pääsee puolet pitemälle tankilla kun liittää sen bensa-autoon:P

Huijausta, valehtelua ja tyhmyyttä. Unohda sellaiset.

Vielä jatkan ketjua että kuvitellaan että olen valmiiksi tuottanut 50 litraa vetykaasua (tai vedyn ja hapen seosta) niin pitäisikö nelitahtimoottorin periaatteessa käynnistyä jos kaasu suihkutetaan juuri sopivassa suhteessa sylinteriin ja tietenkin nykässään käyntiin?

Tee sitä vetyä pieniä annoksia astioissa joissa ei ole sirpalevaaraa ja ympäristössä ei ole palavaa materiaalia, kuten tekokuituvaatteita. Jos saat sellaisen vaatteen sisälle vetyä ja happea, palat kuin soihtu, jos ihme ei sinua pelasta.
Puuvillahaalari ja sammutusvälineet siinä vieressä.

Kokeile ja kysele jotain tetaljeja, mitä se kokeilu herättää. Jos vielä kiehnäät sen moottorin tiimoilta, joku suuttuu.

Itselläni ei ole muuta tavoitetta kuin saavuttaa mahdollisimman hyvä hyötysihde elektrolyysisä ja teho on alle 100W.

Joo

Tietyksesi taso nyt on vain sellainen ettei mitään järkevää keskustelua synny. Koeta miettiä miksei palstan kemistit vastaa kun suunnittelet tekeväsi 50 litraa vety-happiseosta ja käyttääksesi sitä moottorissa. Se on enemmän kuin [size=150:1926f1j4]IDIOOTTIMAISTA[/size:1926f1j4]

Siis tarkotin että tavoitteeni on SAAVUTTAA MAHDOLLISIMMAN HYVÄ HYÖTYSUHDE eikä tehdä sitä 50-litran juttua!

Jos sinulla olisi mitään edellytyksiä saavuttaa mitään merkittävää tuolla saralla, et tarvitsisi kysellä täältä mitään tuosta asiasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat