Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kirjoitin aiheesta jutun tänne:

http://tuukkasimonen.blogspot.com/2007/ ... os-on.html

- Kiina on vastuussa vain hyvin pienestä määrästä kumulatiivisista CO2-päästöistä.

- Suuri osa Kiinan CO2-päästöistä tulee vientiin menevän tavaran tuotannosta. Kiteytin asian näin:

(länsimaalaisten kiinan syyttelystä puhuttaessa)

"Ja nyt kun kulutustuotteiden tuotanto on siirretty Kiinaan, ruvetaan syyttämään Kiinaa vaikka itse ostetaan ne tuotteet, joiden tuotanto siellä Kiinassa saastuttaa."

Sivut

Kommentit (38)

Politisoit kaiken. Nyt me syytämme muka Kiinaa saasteista kun ne haalivat perustuotannon sinne kehnolla tuotantoteknologialla hintaa polkien???

Jos aiot tosiaan argadianmäelle, niin terästä hieman ajatteluasi. Pääset sinne nopeammin, eikä joku välkympi syrjäytä sinua vaalissa. Sinun pitäisi pysytellä tuntumalla siitä mitä potentiaalinen äänestäjäsi ajattelee.

Missiosi on aivan päivänselvä. Broilereita on nähty ennenkin. Ei millään pahalla.

Blogin tarkoitus on purkaa harhaluuloja, ei edistää kenenkään poliittista uraa tai mitään puoluetta. Jos haluan puhua politiikkaa, perustan uuden blogin jossa sitten puhun sitä politiikkaa.

Eikös se juuri ole politiikkaa, että syytetään kiinalaisia että voidaan perustella itselle se, miksi ei tee yhtään mitään ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. (yleisin kommentti netissa aiheesta on: "ei Suomen päästöillä oo väliä kun miljardi kiinalaista saastuttaa niin ja niin paljon") Sillä, että osoittaa, että USA ja länsimaat yleisesti on paljon suurempi vaikuttaja ilmastonmuutokseen kuin Kiina ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa kun kyseessä on puhdas tilaston tutkiminen.

En minä väittänyt, että te syytitte Kiinaa. Vaan korjasin yleisen harhaluulon, joka on varsin yleinen nettikeskusteluissa (tiede.fi-palstalla tietämyksen taso on korkeampi kuin monella muulla palstalla, joten tuontyyppiset tekstit eivät välttämättä tänne uppoa niin hyvin kun ihmiset tietävät nuo asiat joiltain osin jo ennestään).

Ja jos "tietää"n kommentti oli isku kovaa sinne, missä tuntuu, niin täytyypä kyllä onnitella herroja siitä, että ovat tajunneet, että ihminen, jota nämä asiat kiinnostavat ja tuo niitä julki haluaa vaikuttaa asioihin. Enhän minä missään vaiheessa ole todellakaan edes yrittänyt esittää, ettenkö haluaisi vaikuttaa asioihin.

Mutta politisointia tuo ilmastonmuutosblogini ei ole, vaan tieteellisen tutkimuksen ja tilastojen esittämistä. Politisoin sitten muualla. Ja käytän joskus tuota blogia siihen apuna.

Tietääkseni se, että on politiikassa mukana ei kiellä osallistumasta tiedekeskusteluun, etenkin kun työpaikkani ei liity ilmastonmuutokseen millään lailla enkä saa blogistani penninkään hyötyä yhtään mihinkään.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005

Hidastan omalta osaltani "ilmastonmuutosta",laitoin tänään lapun oveen "ei mainoksia eikä ilmaisjakelulehtiä,kiitos",vaikuttaminen lähtee jokaisen omista valinnoista.
Ostan yleensä myös kännykäni käytettynä jne.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Toistakymmentä kommenttia, joista peräti yksi liittyi jollain tavalla Kiinan päästöihin ja toinen päästöihin ylipäätään. Sen sijaan seksuaalisuuttani kyseenalaistettiin monessa viestissä.

Kokeilkaapa vielä entisestään laskea keskustelun tasoa, you can do it!

IceCold, mistä olet saanut tiedon, etten ole hetero? Voisitko samalla määritellä heteron, jotta voisin argumentoida perustelujasi epäheterouteeni?

Onko joku muka syyttänyt ilmastonmuutoksesta pelkästään Kiinaa? Tottakai he ovat osa-tekjä siinä missä muutkin. By the way, eikös kiinalaisten riisipeltojen metaanipäästöt ole aika huimia?

tuc
Suuri osa Kiinan CO2-päästöistä tulee vientiin menevän tavaran tuotannosta.

Kiina on maailman suurin Co2 tupruttaja virallisten lukujen valossa. Viime vuonna maa lisäsi hiilipäästöjään 8.7 % edellisvuodesta vrt. USA - 1.4 %, EU-15 -0.8 %.

http://www.mnp.nl/en/dossiers/Climatech ... ition.html

Näissä lukemissa ei kuitenkaan ole mukana yksityisten ihmisten aiheuttamat päästöt. Kiinan maaseutu on valtava kasvihuonekaasujen päästökeskus. Sadat miljoonat ihmiset Kiinan pohjoisosissa polttavat tehottamasti kivihiiltä lämmittämiseen ja ruuanlaittoon. Ruoka sisältää paljon riisiä, jonka viljely alueella taas tuottaa paljon metaanipäästöjä ilmakehään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat