Seuraa 
Viestejä45973

Kun ihminen tai eläin kuolee, niin hautauksen tai ruumiin jäädessä luontoon, ruumiiseen ilmestyy eliöitä - matoja tai vastaavia , jotka aloittavat ruumiin tuhoamisprosessin ( sopivissa olosuhteissa).
Mistä nämä eliöt ilmestyvät? Ruumiin sisältä vai ympäröivästä luonnosta?
En ole koskaan nähnyt missään eläinkirjassa esitteltä näistä eliöistä.
Onko niillä nimi ja lahko?
Kuolevatko ne ruumiin tyhjäksi kaluttuaan vai lähtevätkö ne etsimään seuraavaa työmaata?
Mikä synnyttää tällaiset eliöt?

Olemmeko me vain käveleviä matoja????

  • ylös 13
  • alas 8

Sivut

Kommentit (28)

Noh, eiköhän suurin osa niistä ölliäisistä löydä tiensä arkun sisältöön ihan vaan niistä halkeamista mitä arkkuun tulee kun sen päälle on lapettu kaks metriä hiekkaa... eli siis ympäröivästä maasta..

Niin, ja tuskin se arkku muutenkaan on niin tiivis etteivätkö ne samaiset ruumiintuholaiset löytäis sinne reittiä jostain raosta..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

raatokärpäset elää kuolleissa eläimissä ja hautuumailla. Sitä ei tedetä miten ne arkkuun pääsee. Ja tokkopa talvisaikaan pääsevätkään.

äksy
Eikö ne ole oman suolen bakteerit, kun hajoittavat haudatun ihmisen kuoleman jälkeen.

Jotakuinkin... homman aloittavat elimistön omat käyteaineet ja homman viimeistelevät bakteerit, sienet ja toukat yms. Kun arkku on maatunut siihen pisteeseen että ruumis on suorassa kosketuksessa ympäröivän maa-aineksen kanssa, vois olettaa ruumiin maatumisen nopeutuvan. Kaikenkaikkiaan ihmisen jotakuinki täydellinen maatuminen kestää 12-20v, riippuen ympäröivästä maasta yms...
Tietysti, tästäkin löytyy sitte taas poikkeuksia, esimerkiksi suohon uponneen ihmisen maatuminen kestää huomattavasti kauemmin...
Hiekkamaassa hajoaminen on nopeinta, ja siihen pätee tuo 12-20v, siksihän hautausmaat on perustettu hiekkamaille.

Eikös Louis Pasteur, tai joku muu tunettu ranskalaiskemisti tuon jo osoittanut satoja vuosia sitten. Tyhjiöön säilytty liha ei juurikaan pilaantuut, mutta heti kun pääsi ilman kanssa kosketuksiin, alkoi maatumaan.

Googlettakkaa jos historia kiinnostaa. Jokatapauksessa ne madot ja hajoittajat tulevat ympäröivästä luonnosta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778

Elävän ruumiin pinnalla ja onteloissa on paljon mikrobeja: ihon pinnalla, suussa, suolistossa ja niin edelleen. Normaalisti immuunipuolustusmekanismit estävät niiden toiminnan väärissä paikoissa, mutta kuoleman jälkeen ne pääsevät esteettä leviämään ja käynnistävät mätänemisprosessin. Prosessissa vapautuvat kaasut houkuttelevat pian kuoleman jälkeen paikalle monimuotoisen joukon isompia raadonsyöjiä.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793
tepsu
Valitkaa polttohautaus, sitten ei maan matoset pääse herkuttelemaan.
Kylläpä on unelmanomainen kuvitelma kuolemasta.

Ei kaikkia vainajia samantien kun elämänlanka katkeaa suinkaan ruumishuoneelle kiikuteta. Yllättävän moni kuolee yksin ja löydetään mätänemistilassa. Siinä ei hautaustapa paljon auta matojen ehkäisyyn.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

  • ylös 13
  • alas 3

Tulee mieleen ko lyödettiin penskana lähimetiköstä kuollut kissa, käännettiin kepillä ja maata vasten maannut puoli kihisi matoja valkosenaan.. hyi helvetti
Ympäristöstähän ne tulee, mikrobeista bakteereista yms. Ja taitaavat vielä aika nopeasti ruveta kupsahtamisen jälkeen mellastaa.

tarkoitat siis hajottajia.

Hajottajat eivät kuulu yhteen tiettyyn ryhmään, sillä hommasta huolehtivat peräti tuhannet eri lajit. Tähän joukkoon kuuluvat pieneliöt, alkueläimet, hyönteiset (eivät pelkästään toukat tai madot) ja raadonsyöjät, joten suurempiakaan lajeja ei jätetä laskuista.
Voi olla, että kehon omassa pieneliökannassakin on jonkintyyppisiä hajottajia, en tiedä. Mahdollisuus sekin kuitenkin.

Esimerkiksi lantakuoriaisten ja kärpästen toukat toimivat hajottajina. Usein munat munitaan ruumiiseen mutta eräät mönkiäiset hakeutuvat aina mätänevän massan lähettyville (esimerkiksi kastemato).
Hajottajat tuhoavat kaikkea orgaanista ainesta, hajottamisprosessissa ruumiin tai kasvuston ravinteet palautuvat muodossa tai toisessa maaperään. Kaasuja vapautuu ilmaan maahengityksdessä, joka on myös näiden hajottajien aikaansaannosta.

Myös korppikotkat, hyeenat ja muut täy- tai osittaisetraadonsyöjät osallistuvat hajottamiseen.
Tosin ne käyttävät ravinteet tehokkaammin omaan käyttöönsä juurikaan vapauttamatta niitä maahan, ennen kuin ulosteessa joka sekin hajoaa pienempien eliöiden työn tuloksena.

Jotkut hajottajat ovat erikoistuneet tietynlaiseen kudokseen (muuhunkin kuin kuolleeseen...vertaa kärpäsentoukkiin). Kuolleiden valaiden upotetuista ruumiista on kerätty paljon tietoa meren hajottajista.

Hauta-arkutkaan eivät ole niin tiiviitä, etteivätkö pienimmät ökkömönkiäiset onnistuisi lyllertämään sisään jostain kolosesta. Ja arkutkin kuluvat aikojen saatossa, materiaalista riippumatta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
tepsu
Valitkaa polttohautaus, sitten ei maan matoset pääse herkuttelemaan.

Hulluahan se olisi tyriä homma, kun luonto antaa hyönteisharrastajalle mahdollisuuden vielä viimeiseen kasvatukseen, sillä kertaa vuorossa turkkilot ja raatokärpäiset. Kerrankin leppoisa kasvatus, jossa ei tarvitse itse stressata ruuasta, kuivuudesta, kosteudesta, taudeista, loisista ja ties mistä toukankasvatuksen arkipäivän ongelmista.

Neutroni
tepsu
Valitkaa polttohautaus, sitten ei maan matoset pääse herkuttelemaan.

Hulluahan se olisi tyriä homma, kun luonto antaa hyönteisharrastajalle mahdollisuuden vielä viimeiseen kasvatukseen, sillä kertaa vuorossa turkkilot ja raatokärpäiset. Kerrankin leppoisa kasvatus, jossa ei tarvitse itse stressata ruuasta, kuivuudesta, kosteudesta, taudeista, loisista ja ties mistä toukankasvatuksen arkipäivän ongelmista.

Toisaalta, tuhkahan on mitä käyttökelpoisinta lannoitetta, josta kasvit saavat useita kivennäis- ja hivenaineita.

Henkilökohtaisesti minussa ei ole koskaan ollut ainesta viherpeukaloksi, sensijaan olen onnistunut näännyttämään jopa sitkeänä pidetyn kaktuksen kuoliaaksi. Bonsai-puun tapauksesta en viitsi edes kertoa. Tämän vuoksi en kuvittelekaan olevani kovin suosittu kasvien keskuudessa. Mutta ehkäpä voin sitten kuollessani vihdoin edistää niiden viihtyvyyttä ja kasvua.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
Teje

Toisaalta, tuhkahan on mitä käyttökelpoisinta lannoitetta, josta kasvit saavat useita kivennäis- ja hivenaineita.No joo, tuhkaus olkoon sitten kasviharrastajan lopullinen ratkaisu.

Henkilökohtaisesti minussa ei ole koskaan ollut ainesta viherpeukaloksi, sensijaan olen onnistunut näännyttämään jopa sitkeänä pidetyn kaktuksen kuoliaaksi.

Tuo on sentään jo jotain. Itse en pääse edes kiduttamaan kasveja, kun siemenet (chili) itävät mittavista tukitoimista huolimatta samalla prosentilla kuin maahan kylvetyt laakerikuulat.

Yhteen aikaan vainajat käärittiin muoviin, jolloin ne ei maadu millään vaikka arkkukin olisi jo kadonnut. Nyt, kun aikaa on mennyt ja samaan paikkaan saa haudata uudestaan, niin haudankaivajat nostelevat puolimädänneitä muovipusseja sivuun ja hautaavat niitä vähän syvemmälle, että saadaan uutta tupaan.

Oli siinä kans idea...

Starman
Mistä nämä eliöt ilmestyvät? Ruumiin sisältä vai ympäröivästä luonnosta?

Ruumiista itsestään. Jos liha suljetaan pussiin, mutta jonka pussin olosuhteet ovat kuitenkin hapekkaat, pussiin rupeaa ilmestymään kuin tyhjästä lihaa mussuttavia matoja.

Uinuvat madot ihmisessä ovat siis merkittäviä ja arvostettuja työläisiä, jotka heräävät henkiin viikatemiehen vierailun jälkeen. Olipa niillä jokin täsmällinen nimikin, mutta kun ei nyt juuri muistu mieleen. Joku muu varmaan muistaa.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979
_jone_
Ruumiista itsestään. Jos liha suljetaan pussiin, mutta jonka pussin olosuhteet ovat kuitenkin hapekkaat, pussiin rupeaa ilmestymään kuin tyhjästä lihaa mussuttavia matoja.

Valetta ja toiveajattelua jälleen! Tuo asia on todistettu vääräksi 1800-luvulla kun vielä osalti uskottiin elonvoimaan. Liha mädäntyy bakteereista, muttei mitään matoja ilmaannu.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Mikä niiden matojen latinankielinen nimi on? Ja miten ne leviävät elävään ihmiseen jo valmiiksi? Ihmisen oma keho ei muodosta "matoja".
Ja mitä nämä madot tekisivät urakan päälle? Kuolisivat pois? Silloinhan laji ei enää leviäisi muualle.

Raatoja syövät kovakuoriaisten ja kärpästen toukat sekä hajottavat bakteerit. Varsinaisia ruumisMATOJA ei ole, vaan hyönteisten toukat ovat "ruumismatoja", raatokärpästen toukkia yleensä.

kalanperkeet mökillä vetävät heti kärpäsiä puoleensa. Huomattu on, kun ne tunkiolle nakkaa.

Minun ruhossani ainakin on uinuvia matoja, jotka syövät kaloreita hyllyvän ruumiini heti, kun vain potkaisen tyhjää. Näin se nyt vain on. Minun puolesta muut voivat olla miten steriilejä hyvänsä, mutta ainakin minä olen sitten joskus tulevaisuudessa lukuisten matojen monipäiväinen kulinaristinen herkkuateria - ja sillä sipuli.

taiteilijatyyppi
Ja mitä nämä madot tekisivät urakan päälle? Kuolisivat pois? Silloinhan laji ei enää leviäisi muualle.

Nimenomaan. Laji ei voi enempää enää levitä, koska se on jo levinnyt kaikkiin lihaisiin olentoihin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
_jone_
Minun ruhossani ainakin on uinuvia matoja, jotka syövät kaloreita hyllyvän ruumiini heti, kun vain potkaisen tyhjää. Näin se nyt vain on.Eikös tunne ruumissa olevista madoista ole ihan oikeasti jonkin taudin oire? Ruumiin sisältä tulevat hajoittajat ovat mikrobeja, bakteereja ja sen sellaisia. Jos suljet ruumiin tiiviiseen tilaan niin, etteivät hyönteiset pääse siihen käsiksi, mikrobit hajoittavat sen. Silloin ruumiissa ei ole mitään olemukseltaan matomaisia olentoja.

Minun puolesta muut voivat olla miten steriilejä hyvänsä, mutta ainakin minä olen sitten joskus tulevaisuudessa lukuisten matojen monipäiväinen kulinaristinen herkkuateria - ja sillä sipuli.

Ne valkeat matomaiset olennot, joita raadoissa vilisee, eivät pääsääntöisesti ole varsinaisia matoja, vaan raato-, ruutu-, ja monien muiden kärpästen toukkia. Ja taitavat muutkin raatoja syövien hyönteisten toukat olla aika samannäköisiä, ne kun eivät tarvitse pigmenttiä, päätä, raajoja tai muuta kehitystä hidastavaa mutta vapaana kasvillisuudessa tai maan pinnalla elävälle toukalle välttämätöntä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat