Seuraa 
Viestejä45973

Fasismista ja natsismista kun on täällä ollut puhetta aina ihmisen ulkopuolisena pahana, tabuna, joka ei millään tavalla liity esimerkiksi eurooppalaiseen uuteen äärioikeistoon, niin laitetaanpa tähän Main Kampfin suomennoksen herättämiä tavallisia aikalaisarvioita.

Onko muuten foorumilla ketään joka on lukenut ko. teosta?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Erään pienen kirjaston pitäjä oli entinen lotta ja jollain tavoin säästänyt kirjan joutumasta kirjaroviolle sodan jälkeen. Niistähän oli listatkin mitkä piti hävittää.
Lapsena en osannut ottaa monologin omaiseen tekstiin sen kummemmin kantaa, mutta nationalistihan siinä paasasi.

Edit

Muistelen ettei siinä ollut varsinaista muukalaisvihaa niinkään kuin katkeruutta rauhansopimuksen kohtuuttomuutta vastaan ja revanssihenkeä.
Nehän juutalaisvihat tulivat vasta myöhemmin kun Aatu pääsi valtaan ja sai vastaansa jonkin juutalaisjärjestön kaunat?

varmaan tiukkaa vääntöä, kun kokonaisen kansakunnan villitsi. Täytyypä tuo joskus lainata ja lukaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luin tuon kirjan joskus lukioaikoinani, tai siis luin ensimmäisen osan ja toisesta en enää muista. Mieleen jäi käsittämättömän pitkät, jopa yli sivun pituiset virkkeet, yleinen sekavuus, se että argumenttien perustelut oli usein vedetty ns. hihasta ja maaninen ja agressiivinen jankuttava kirjoitustapa.

Lukukokemus oli tosi rasittava ja siksi se jäikin kesken.

taiteilijatyyppi
varmaan tiukkaa vääntöä, kun kokonaisen kansakunnan villitsi. Täytyypä tuo joskus lainata ja lukaista.

Olen lukenut sen joskus, en jaksanut koko kirjaa kyllä. Kirjastosta lainasin, se on siis vuodelta 1941 tms., ei ole uutta painoista.

Tuo "terävästi perustelu" on juur hauska, kun sehän ei siis perustele mitään, aivan fiilispohjalta paasaa. Juutalaistenkin pahuus jotenkin yhtäkkiä vain ilmenee hänelle iltakävelyllä.

Hyvähän se on näin jälkiviisastella, vaikka kieltämättä nykyään huvittavan tuntuisia arvioita.

Aikalaisille asia on näyttäytynyt toisin. Fasismin todelliset kasvot alkoivat paljastumaan suomalaisille vasta loppukesällä 1944, kun saksalaiset polttivat Lapin.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
White Man
Mein Kampfin ensimmäisen osan suomennettu versio löytyy muuten tältä muslimisivustolta:
http://www.radioislam.org/historia/hitl ... /index.htm

Radio Islam on ruotsalainen ryhmä. Fjordman kommentoi asiaa osuvasti, osoittaen missä natsien nykyiset perilliset ovat:
[list:3dnp43x0]Mein Kampf in English on Radio Islam, Sweden

It's not just in Turkey Muslims love Nazi literature. Danish blog Uriasposten links to Radio Islam, based in Sweden, where they have the complete versions of both Adolf Hitler's "Mein Kampf" and "The Protocols of the Learned Elders of Zion" online in English. How fitting that the Aryan Nation reaches out to al Qaeda. Birds of feather flock together.

http://fjordman.blogspot.com/2005/03/me ... islam.html[/list:u:3dnp43x0]

Nyt lukaisten hän tuntuu hyvinkin humaanilta. Mitään vaahtosuussa raivoa siinä ei ole. Oli kolonnialismia vastaan. Joku Nietsche on kiihkeämpää tekstiä, vaikka tyyliltään ne ovat samankaltaisia.
Revanssia hän halusi ja yrittikin.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Missä kappaleessa Hitler mainitsee islamin ja älykkyystutkimuksen, eli asiat jotka kuulemani mukaan yhdistävät minut natseihin? Jos hän ei niistä puhu, niin tuskin jaksan lukea yhtään.

tietää

Muistelen ettei siinä ollut varsinaista muukalaisvihaa niinkään kuin katkeruutta rauhansopimuksen kohtuuttomuutta vastaan ja revanssihenkeä.
Nehän juutalaisvihat tulivat vasta myöhemmin kun Aatu pääsi valtaan ja sai vastaansa jonkin juutalaisjärjestön kaunat?Kyllä siellä on pitkät pörinät. Tuo linkki on näköjään OCR-ohjelmalla sisäänheitetty otanta.

Luvussa 11 maalaillaan käsitys jossa juutalaiset eivät voi enää siipiä toisten kansojen sisällä käenpoikana, puhutaan maailmanvalloitussuunnitelmista ja kieroilusta. Itseasiassa, ... krhm... jos noista puheista korvaa juutalaisen muslimilla päästään aika tutunoloiseen nykypuhuntaan, siellä on myös typerät liberaalit mokuttajat mainittuna.

Hän myrkyttää toisten veren, mutta varjelee omansa. Juutalainen ei ota juuri koskaan vaimokseen kristittyä naista, vaan kristitty menee naimisiin juutalaisnaisen kanssa. Mutta sekarotuiset lapset tulevat melkein aina juutalaiseen vanhempaansa. Varsinkin osa Saksan ylintä aatelia on tästä syystä menemässä kokonaan rappiolle. Juutalaiset tietävät tämän varsin hyvin ja ajavat sen vuoksi suunnitelmallisesti rodullisten vastustajiensa henkisesti johtavan kansankerroksen aseistariisumista. Mutta naamioidakseen hankkeensa ja tuudittaakseen uhrinsa turvallisuu teen hän yhä enemmän puhuu ja paasaa kaikkien ihmisten yhdenvertaisuudesta, rotuun ja ihonväriin katsomatta. Ja type rykset alkavat häntä uskoa.Kun kuitenkin hänen koko olemuksessaan on yhä vielä liian voimakkaana kovin oudon ja vieraan haju, jotta varsinkaan kansan laajat kerrokset ilman muuta kävisivät hänen pyydyksiinsä, hän panee sanomalehdistönsä muovaamaan hänestä kuvan, joka vastaa todellisuutta yhtä vähässä määrin kuin toiselta puolen palvelee hänen tähtäämiään tarkoitusperiä. Varsinkin pilalehdissä pyritään juutalaiset esittämään pienenä, vaarattomana kansana, jolla kerta kaikkiaan on omat erikoisuutensa niin kuin kaikilla muillakin kansoillaTätä en muistanutkaan että Hitler näin suoraan varoitti marxilaisuuden peikosta.

Kaikki ns. porvarillisten puolueiden saavuttamat menestykset jäivät merkityksettömiksi, ei yksistään siksi, etteivät porvarilliset edes silloin, kun saivat ns. vaalivoittojaan, pystyneet estämään marxilaistulvan lukumääräistä kasvua, vaan ennen kaikkea sen vuoksi, että niissä jo oli hajaannuksen käyteaineet itsessään. Itse sitä aavistamatta porvarillinen maailma oli jo saanut sisimpäänsä marxilaisten kuvittelujen ruumismyrkyn tartunnan, ja senvastarinta oli usein pikemminkin kunnianhimoisten johtomiesten

Radio Islam on siis joku neonatsisaitti, jonka pitäjät on tuomittu vankilaan. E.U. Monitoring Center on Racism and Xenophobia described Radio Islam as "one of the most radical right wing anti-Semitic homepages on the net with close links to radical Islam groups Huhhuh. Ja omasta mielestään eivät näköjään ole vähimmässä määrinkään rasismin asialla, vaan lisäävät "kansojen välistä yhteisymmärrystä". On se kumma miten aina sitä natsikorttia heilutellaas, sattanas, komukat&kukkahattutädit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Islam

anomalia
Fasismin todelliset kasvot alkoivat paljastumaan suomalaisille vasta loppukesällä 1944, kun saksalaiset polttivat Lapin.

Äläs toista kotikommunistien kitinää. Kyseessähän oli aivan normaali poltetun maan taktiikan toimenpide. Tosiasia on, että suomalaisten toiminta nimenomaan hidasti saksalaisten vetäytymistä Suomesta.

Kristitty fundamentalisti?
En ole kansan elämälle elintärkeistä kysymyksistä lukenut toista niin syvälleluotaavaa kirjaa. – Matti Pesonen, Hengellinen Kuukausilehti

Ahmed Rami on Marokossa syntynyt muslimi, joka vihaa ja inhoaa juutalaisia ja valtiota Israel.
Radio Islam'in websivut.
http://www.radioislam.org/islam/svenska/svensk.htm
Radio Islam'in ääni on suljettu jo ajat sitten, mutta tilalle tuli websivuja ympäri maailmaa esittäämään Rami'in mielipiteitä juutalaisista ja Israelista.

Ja tähän ei kenenkään tarvitse vastata mitään nokkavaa, eikä muutakaan, kun mainitsen nimeltä tämän muslimin. Noo ihailkaa hänen touhujaan jos huvittaa, eihän se minulle kuulu.

Laitoin nenäni sudenpesään.

acedia
Rami hengailee uusnatsien kanssa aivan avoimesti:
http://www.nsfront.info/txt/EEyuZFuZpZEtFUchJn.shtml

[size=150:2e59s4ps]"Alarm! Alarm!"[/size:2e59s4ps] -huutaa acedia.

Turkkilaiset ovat Wienin porteilla! Islamilaiset tulevat ja raiskaavat naisemme ja vievät työpaikat, ja ryhtyvät vielä natseiksikin ja tappavat meidän juutalaiset!

Islamofobinen herätys voi tulla myöhäänkin, jos on tullakseen....

Näin voi käydä, jos ottaa liikaa algerialaista punaviiniä arveluttavassa seurassa, ja samat acediat vastustavat ankarasti natseja.

acedia
Rami hengailee uusnatsien kanssa aivan avoimesti:
...

Eikun uus-muslimit hengailee vanha-snatsien kanssa, jotka taas...?? Äh, antaa olla.

Tässäpä acedialle oiva esikuva ja johtotähti monikulttuurin poluilla:

Nämä tyttöset lienevät lukeneet sinuakin inspiroineen kirjan? (Haa: natsikortti??)

Natsit muuten kääntyilevät luultavasti haudassaan aika härpäkkää tällä hetkellä. Uusnatseilla (jotka muuten ovat hyvin vähän "alkuperäisten" natsien kaltaisia) ja muslimeilla ei ole muuta yhteisä kuin Israel jota kumpikaan ei suvaitse. "Alkuperäisten" natsien seuraan muslimeilla ei olisi mitään asiaa

Ihme meininkiä tietäävätköhän enää oikeen itsekään, mitä vihaavat ja mitä eivät Huh..
Joo, ja mitä noihi uusnatseihin tulee, eip taida tosiaankaan paljoa yhteistä Hitlerin ajan nasuihin olla, siltä ainakin vahvasti vaikuttais.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat