Seuraa 
Viestejä45973

Nyt se varmistui, lähden vuodeksi Australiaan. Mitä siellä kannattaa tutkailla ja missä käydä?
Tarkoitus olisi tutustua mahdollisimman paljon kiinnostaviin asioihin siellä, mm. biologian, maantieteen, geologian, historian, kulttuuriantropologian jnejne eli kaiken mahdollisen kautta. Kaikki pienetkin asiat jotka poikkeavat suomalaisesta menostamme, kiinnostavat. Tulen vekslaamaan länsirannikkoa ainankin ylös ja alas. Onko suomesta saatavilla esim minkälaista kirjallista materiaalia ennakkoon esimerkiksi kasvimaailmasta, eläinmaailmasta, aboriginaaleista jne. Ei siis mitään pintaraapaisuteoksia (tai matkapassi-ohjelman kirjoja), vaan syvemmälle ja tieteellisiä julkaisuja. Suomalaista metsäekologiaa työkseni tutkineena kiinnostaa eniten ehkä juuri biologia. Ja yhden aboja tutkineen suomalaisen antropologin juttusille ainankin aion ennen matkaa pyrkiä.
Ja permakulttuuri-ideologia on myös Australiasta lähtöisin, tietääkö joku paikkoja missä tähän pääsisi paikan päällä tutustumaan?
Mahdollisesti myös haen työharjoitteluun kolmeksi kuukaudeksi yhdyskuntasuunnittelua koskien jossain kaupungissa, kouluhistoriaa tältä alalta riittää. Osaako joku kertoa poikkeaako australian kaavoituskäytäntö miten Suomesta? USA:ssa ainankin on täysin erilaista, siellä jopa vältellään planning-sanaa koska se antaa amerikkalaisille kauhukuvia sosialistisista maista yhäkin.
Entä sitten maan turvallisuustilanne? Aussit kanssa sotkeneet näppejään maailman kiemuroihin, onko mahdollisesti pelkoa puolentoista vuoden säteellä terrori-iskuista siihen maahan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä45488
Katja.
Onko suomesta saatavilla esim minkälaista kirjallista materiaalia ennakkoon esimerkiksi kasvimaailmasta, eläinmaailmasta, aboriginaaleista jne. Ei siis mitään pintaraapaisuteoksia (tai matkapassi-ohjelman kirjoja), vaan syvemmälle ja tieteellisiä julkaisuja.Ainakin Suomen Perhostutkijain seuralla on kirjastossaan useita Australian perhosia käsitteleviä kirjoja. Ne vaikuttivat ihan asiallisilta määritysoppailta nimen perusteella. Kirjoja lainataan tosin vaan jäsenille, mutta jäsenyys on läpihuutojuttu jos ala kiinnostaa.

Melkein kuitenkin sanoisin, että kylmiltään ei kannata lähteä Australiaan harrastamaan mitään hyönteisiä. Kotimaammekin suppeat lajistot antavat ihan tarpeeksi päänvaivaa aloittelijalle.


Entä sitten maan turvallisuustilanne? Aussit kanssa sotkeneet näppejään maailman kiemuroihin, onko mahdollisesti pelkoa puolentoista vuoden säteellä terrori-iskuista siihen maahan?

Ei terrorin mahdollisuutta voida koskaan missään poissulkea, mutta sanoisin että perinteiset kuolinsyyt, kuten liikenneonnettomuudet ja sairaudet, ovat niin monta kertaluokkaa terroria todennäköisempiä, että vaivannäkö kohdistettuna niiden riskien pienentämiseen lisää elinajan odotusarvoa valtavasti terrorin välttelyä enemmän.

Kannattaa käyttää runsaasti aurinkorasvaa, koska olen ymmärtänyt, että Australiassa on aika korkea tuo ihosyövän riski.

"geena" kirjoitti:
TV:ssä oli juuri moniosainen sarja Wild Australasia. Itselläni on ko. sarja dvd:nä. Käy katsomassa http://www.abc.net.au/nature/australasia/

Oijoi, tuo on näköjään mennyt jo ohitse. En ole tv:tä katsellut aikoihin. Mutta pitää hommata dvd:t jos rahaa niihin riittää. Kiitos. =)

"Deus Ex" kirjoitti:
Voi kunpa joskus itsekin pääsisi. Aina on joko pulaa ajasta tai rahasta.

Working holiday -viisumilla (100e) voi työskennellä siellä ja rahoittaa sillä oma matkansa. =) ja lennot kaikkineen tuli maksamaan 1200e, tärppäsi erikoistarjous.

"Repa^" kirjoitti:
Kannattaa käyttää runsaasti aurinkorasvaa, koska olen ymmärtänyt, että Australiassa on aika korkea tuo ihosyövän riski.

Rasvat tulee mukaan, ja olen luonnostani tumma ja vaikeasti palavaa sorttia. aion kuumimman kesän (meillä talven) ajaksi paeta etelän viileyteen.

Oijoi, nyt Katja iski kateus...

Olisikohan Austraaliassa suulaan mummon vikariaattia auki?

Mummo

ihan

Odotamme sitten raportteja tänne palstalle

"Mummo" kirjoitti:

Odotamme sitten raportteja tänne palstalle

Raportteja ja kummastelua tulee, aina kun vaan pääsee nettiin. =)
Tosin lähtö on vasta heinäkuun lopulla..

Deus Ex
Voi kunpa joskus itsekin pääsisi. Aina on joko pulaa ajasta tai rahasta.

En sano tätä pahalla, mutta oikeasti kumpikin noista on vain järjestelykysymys. Jos oikeasti haluaa, se onnistuu.

Nimim. Itsekin ulkomailla kaiken järjen vastaisesti :)

Jos haluat nähdä kunnolla sademetsää ja niitä järjettömän ihania rantoja ja sukellella, niin suosittelen pohjoisen Cairnsia. Tosin turisteja täpösen täynnä oleva kohde.

Vau! Aivan fantastista, että pääset Katja toteuttamaan haluamasi matkan ja eiköhän se terroristi-pelkokin tässä vielä ehdi kirkastua sinulle vain ylijännittämiseksi/suureksi innokkuudeksi.

Katja, tänään lankalauantaina alkaa FST:llä ruokaohjelmasarja Australiasta.

Saat hyviä kengurupihvireseptejä ja surffauslvinkkejä

Mummo
Kaukokaipuinen

Länsi-Australiaan ennakkotutustumisen voi aloittaa vaikka Lonely Planetin WA:n oppaasta, jota omasta kokemuksestani suosittelen. Muuta sekalaista infoa:
http://www.uwa.edu.au/
http://www.eta.immi.gov.au/
http://www.theaustralian.news.com.au/
http://www.westernaustralia.com/en/
WA:n must kohteita: http://www.westernaustralia.com/en/Dest ... ations.htm

UWA:n weppisivujen (tuo ensimmäinen) kautta löytyy varmasti hyviä kontakteja ja lisää paikallista aineistoa.

Metsäntutkijalle varmaan lounaisen WA:n karri-metsät ovat must, mutta onhan siellä paljon muutakin, 8 x Suomen kokoisella alueella. Pitää muistaa että oz-maan "autiomaat" ovat harvemmin puuttomia hiekka-aavikoita, vaan pikemmminkin pensasaroa.

Aurinkorasvat kantttaa hankkia paikan päältä, saanee halvemmalla. Ainakin tyypillisellä suomalaisella iholla varustetun on syytä käyttää suojakerrointa 20 tai enempi. Toisaalta, jos talvikaunna siellä oleileepi, ota myös villasukat mukaan: ulkona et ehkä tarvitse, mutta sisätiloissa kyllä, varsinkin Pethissä ja siitä etelään. Tämän neuvon sain itsekin, ja totesin hyvinkin hyödylliseksi.

Australian aboriginaalikulttuurista ja historiasta lyötyy kyllä kirjoja isommista kirjastoista Suomessakin, ainakin englanniksi.

Enempikin voisi kirjoitella, kun olentuolla ollut muutamia vuosia, mutta eipä nyt hetikään ehdi.

Kiitos geena, nyt on australasiat nähty. Ihmeellinen on luonto siellä ja kaikki niin erilaista kuin täällä. Tosin moni asia noista oli jo tuttuja sukulaisten kotivideoista, mutta paljon oli uuttakin. Sarjasta heräsi myös paljon lisää kysymyksiä ekologian ja lajien vuorovaikutuksen suhteen jne.
Kiitos myös patselle, linkit on käyty läpi ja tuon lisäksi paljon muutakin. Nyt on jo selkeä suunnitelma asioista mitkä pitää heti hoitaa maahan saavuttua. gprs-nettiyhteyden otan ja hyödynnän myös hotspotteja wlankortilla joten raportointeja reissusta seuraa ja kaikenlaisia kuvia maan kummallisuuksista kotisivuilleni.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat