Seuraa 
Viestejä24

Onko kellään tietoa, onko mahdollista käyttää lämpöpumppua lämpimän veden tuottamiseen? Mulla on Panasonicin ilmalämpöpumppu ja perus moduuli varaaja käyttöveden lämmittämiseen. Onko jotakin keinoa tiedossa, millä tuota lämpöpumppua voisi käyttää veden lämmittämiseen?

Tietty viritelmiä joutuu tekemään mutta se nyt tuskin vaatii ihmeitä. Lähinnä kiinnostaisi tietää, paljonko lämpöä tuollaisesta pumpusta tulee...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

Valmistajan sivuilta varmaan löytyy tietoa siitä kuinka suuri lämmöntuotto on. (ja pitäisi löytyä laitteen mukana toimitetuista papereistakin, mikäli ovat tallella)

Ongelmana saattaa olla, että lämpöpumppu ei tuota riittävän suuria lämpötiloja. En tiedä paljonko sen kuumapuolella oleva lämpötila on, mutta ei välttämättä ihan niin lämmintä kuin yleensä lämminvesivaraajissa olevat lämpötilat. (jotain 70-90 astetta)

edit: ylläolevista linkeistä katsottuna tuo ei ole ylitsepääsemätön ongelma, vaikka en tiedä, onko perusilmalämpöpumpussa noin suuret lämpötilat.

Jos tuo ei ole ongelma, niin en uskalla lonkalta arvata, riittääkö tuotto kaiken käyttöveden lämmitykseen, mutta ei kai se kovin kauaksi periaatteessa jää, koska ssen pitäisi olla mitoitettu ainakin talon lämmitykseen riittäväksi, joten kai siitä voisi käyttövedenkin lämmitykseen olla... (vai onko mitoitus tehty 'siinä ja siinä rajalle' paukkupakkasilla?)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://lampopumput.info/

Inventterit eivät ole testikehuja saaneet. Ehkä tuo korkea (65) lämpötila syö hyötysuhdetta?

Tuli mieleen että jos kuumavesi on sisällä eristämättömässä astiassa, se saa sitä lämpöpumpun lämpöä huoneilman kautta ja vastuksella voi tarpeen mukaan kuumentaa sen

Idea on tietysti varata lämpöä veteen kun sitä ei muutoin tarvita silloin kun ulkona sitä paremmin olisi. Esimerkiksi suuri päivä/yö lämpötilanvaihtelu, jota täällä ei ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat