Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Jos on viemäri umpitukossa, niin mitä ainetta suosittelisitte. Jos kodin putkimies ei enää tehoa.

Sivut

Kommentit (35)

Sellaista ainetta ei ole vielä keksittykään että se täydellisesti sen röörin puhdistaisi. Mekaaninen puhdistus on ainoa keino, eli kumihanskat käteen ja avaamaan vesilukkoa!

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005

Rautakaupoista ainakin saa ostettua natriumhydroksidirakeita, johon on sekoitettu hieman jotain apuaineita. (kuulemma jostain myös muitakin hydroksideja) Sillä yleensä lähtee, kun rakeita heitää raakana viemäriin. Mielellään lämpimän veden kera, jotta liukeneminen alkaa paremmin.

Kodinputkimies on myös natriumhydroksidia, mutta liuos on 10% ja siitä ei saa vastaavaa lämpenemisefektiä kuin rakeista.

Putkia syövyttäviä aineita viemäriin ei saa laittaa, varsinkaan jos sattuu olemaan valurautaiset putket.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

100% katriumhydroksidi ja kaliumhydroksidi ovat yleisimmät ja parhaat. Natriumhydroksidissa on kidevesigranulointi kun taas kaliumissa ei. Tämä tekee natriumhydroksidista aavistuksen turvallisemman käyttää ja se ei hyppää niin herkästi naamalle putkesta.

Teho perustuu kahteen seikkaan: 1. Dissosiaatiossa tapahtuva lämmön nousu saa rasvat juoksevampaan muotoon jolloin niistä aiheutunut tukos valuu pois. 2. Tämä on se varsinainen teho eli hydroksiryhmä (OH) pilkkoo orgaanisia rakenteita (itseasiassa se pilkkoo muut mutta rasvasta se tekee saippuaa ) mutta ei pysty putkistoissa käytettyihin metalleihin (syövyttää kylläkin esim. alumiinia ja messinkiä), eikä muoviin tai kumiin. Hapot taas syövyttää melkein kaikkea vastaan tulevaa.

Eli niin kuumaa vettä kun mahdollista ensin viemäriin sitten rakeita perään ja kuumaa vettä päälle. Sillä jos ei lähde niin ei sitten millään.

EDIT: Niin tietty jos on niin tukossa ettei vettä mene yhtään läpi niin helpoin on mekaaninen avaus jos mahdollista. Olen kyllä avannut natriumhydroksidilla sellaisenkin tukoksen siten että pudotin rakeet veden läpi tukoksen päälle. Ei kyllä toimi aina...

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005

En nyt saa päähäni, mikä on työkalun nimi, jota putkimiehet käyttävät. Sellainen pitkä jäykähkö rautakeppi/vaijeri. Siis sen verran jäykkä, että sitä pystyy työntämään putkeen, mutta sen verran löysä, että se antaa periksi putken mutkissa.

Jos tukos on sellaisessa putkessa, johon tuon vehkeen voi työntää (esim. wc-pöntön kautta) niin sillä sen luulisi lähtevän. Työkalun saanee lainaksi tutulta putkimieheltä tai vuokraksi vieraalta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31104
Liittynyt16.3.2005

Natriumhyrdoksidirakeet ovat tosiaan rajua tavaraa. Kannattaa sitten käyttää suojalaseja, jos kaataa niitä viemäriin ja kuumaa vettä päälle. Ja varautua puhdistaman lavuaarin ympärstö viemärimoskasta.

Putkimiehet käyttävät joissain tapauksissa myös rikkihappoa. Ennen hapon käyttöä pitää kuitenkin ehdottomasti varmistaa hapon soveltuvuus kyseiselle viemärille (siksi sitä ei ole ihan joka marketissa). Muuten viemäri vetää pian siksi, että putkeen on syöpynyt reikä. Niin hyvältä kuin se alkuun kuulostaakin, siitä seuraa varsin nopeasti hyvin epämiellyttäviä ja kalliisti korjattavia sivuvaikutuksia.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

viemäritukoksenkin hoitokeino. Oiva apuri olisi keittiön huuhtelu- ja pesualtaitten viemärilävikön päälle asetettava siivilä, joka estää liian paksun seoksen valumisen viemäriin. Mutta näitä vempaimia näyttää olevan myytävänä vain niihin altaisiin, joiden lävikön keskellä on reikä. Minun asunnossani lävikön keskiötä komistaa ruuvi, eivätkä ostamani valumisestimet pysy kunnollisesti paikoillaan. Suurensuuren rautakaupan taitavantaitavat myyjätkään eivät ole osanneet auttaa - pääkaupunkiseudulla.
Osaisiko joku palstalainen?

asdf
En nyt saa päähäni, mikä on työkalun nimi, jota putkimiehet käyttävät. Sellainen pitkä jäykähkö rautakeppi/vaijeri

Kyllä se on viemärirassi, sanovat muut mitä tahansa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31104
Liittynyt16.3.2005
Piru Naiseksi
Osaisiko joku palstalainen?

Vaihda se koko allasventtiili-vesilukko-systeemi, jos se on mahdollista. Tai pyydä jotain metallityöt taitavaa tekemään rosterista viemärin reikiin ruuveilla kiinnitettävä sihti. Tosin kyllä sillä vaivalla ja rahalla saat kaataa aika monta vuotta lipeää viemäriin, aina kun se alkaa vetää huonosti.

Työkaluin sinne ei saa mennä kuin ammattilainen. Vastuut voivat olla kovat jos saa tulvimaan tai vuotamaan sen.
Lisäksi tukokset pitäisi aukaista alhaaltapäin. Siinä hölmöilevät ammattilaisetkin joskus.
Esinetukos ei kemikaaleilla lähde ja asiaton rassaaminen voi tulla hintavaksi sen siirtyessä alemmaksi. Kameroillakin sen paikantaminen ja poistaminen voi olla iso homma.

Kemiallista avaajaa kannattaa käyttää silloinkin kun tukosta vielä ei ole. Saostumat saavat kyytiä pienellä annoksella ja hajulukko vetää kuin tauti.

CE-hyväksytty
Jos on viemäri umpitukossa, niin mitä ainetta suosittelisitte. Jos kodin putkimies ei enää tehoa.

Mikä tahansa pesupulveri (esim. Omo) käy, sitä vaan ihan helvetisti ja antaa liota. Sitten vaan rassaa karhupumpulla, ja toistaa tätä useita kertoja.
Pitäs aueta
Se on jännää, ko perus pesupulveri tuntuu olevan paras tohon tarkotukseen, siis paljon parempi ko mitkään johnssonit tai kodin putkimiehet.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat