Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Taas sapuskaa morkataan.
Mistähän kaveri tietää miltä vauvan kakka maistuu?
Onko joku teistä maistanut?

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663

Gordon Ramsay: Suomi-ruoka on sontaa!
29.10.2007 23:40
Huippukokki Gordon Ramsay ei Suomen-vierailullaan jättänyt epäselväksi mielipidettään paikallisesta ruokakulttuurista.

MTV3:n Sanna Kiiski maistatti suomalaisia perinneruokia kokille, joka aloitti haukkumalla karjalanpiirakat ja munavoin.

- Syötättekö näitä hevosille ja aaseille, vai syötte ihan kotona, särmikkäistä kommenteistaan tunnettu kokki aloitti.

Leipäjuusto ei saanut sen maireampaa arvostelua, ja lakkojen lisääminen kokonaisuuteen sai Ramsayn sylkemään maistiaiset lautaselle.

- Käytättekö te tätä golfiin, kun tämä on näin kovaa? Voi hyvä Jumala, tämä on kuvottavaa, Ramsay voihki.

Huonoimmat arvostelut sai kuitenkin mämmi, jota Ramsay arvioi käytettävän seinäliisterinä.

- Tämähän on kuin vauvan kakkaa, helvetin pahaa, Ramsay kuvaili.

Sivut

Kommentit (138)

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005

Olipa kumma veto Ramseylta. Yleensä hänellä on kaikesta pelkkää hyvää sanottavaa ja on aina niin kohtelias. Minä ainakin odotin, että hän kehuisi suomalaiset perinneruoat parhaaksi, mitä on ikinä maistanut.

Sitä paitsi ei suomalaisia perinneruokia voi kehua gourmet-elämyksiksi. Karjalanpiirakat ja munavoi tai kotijuusto ovat silloin tällöin syötynä ok, mutta eivät ne maullaan loista. Ovat toki osa suomalaisia perinteitä ja sikäli arvokkaita, mutta kyllä Suomessa parempaa ruokaa osataan tehdä kuin perinneruokamme.

kytoann
Seuraa 
Viestejä1930
Liittynyt16.3.2005

Miksi kaikki haukkuvat maksalaatikkoa? Se on yltäkylläisin meidän perinneruuista.
Riisiä, siirappia, maksaa, rusinoita! Munia ja maitoa, voita! Se tuo mieleen renessanssiajan, linnat ja juhlat.

Vauvankakka on muuten vaaleaa, ei ollenkaan mämmin väristä. Ei tuo Ramsay tiedä mitään.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Neutroni
Miksi siitä pitäisi stressata, jos joku moukkamainen sammakonsyöjä on tuota mieltä eikä osaa sitä kohteliaammin ilmaista?

On näitä moukkia ollu muutama muukin.

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005
Neutroni
Miksi siitä pitäisi stressata, jos joku moukkamainen sammakonsyöjä on tuota mieltä eikä osaa sitä kohteliaammin ilmaista?

Koska se on ulkomainen ja vielä julkkis. Mikä voisi olla tärkeämpää, kuin mitä ulkomaiset julkkikset ajattelevat Suomesta?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31119
Liittynyt16.3.2005
Maukka Perusjatka
Neutroni
Miksi siitä pitäisi stressata, jos joku moukkamainen sammakonsyöjä on tuota mieltä eikä osaa sitä kohteliaammin ilmaista?On näitä moukkia ollu muutama muukin.

Miten se muuttaa tilannetta, vaikka kaikki taatelintallaajat ja sammakonsyöjät kilvan määkisivät meikäläisen ruuan huonoutta? Miksi pitäisi kuunnella jotain mukahienoa ulkomaanelävää sen sijaan, että ratkaisisi omilla aisteillaan mikä on hyvää ja mikä ei? Menkööt McDonaldsiin tai Ähläm Kebabiin sitten, jos Suomessa on pakko käydä eikä täkäläistä ruokaa siedä. Typerä on pahasta ruuasta numeroa tehdä, kyllä ainakin meille se opetettiin jo alakoulussa, ja siellä se ruoka sentään oli oikeasti mitä oli.

Neutroni
Maukka Perusjatka
Neutroni
Miksi siitä pitäisi stressata, jos joku moukkamainen sammakonsyöjä on tuota mieltä eikä osaa sitä kohteliaammin ilmaista?On näitä moukkia ollu muutama muukin.Miten se muuttaa tilannetta, vaikka kaikki taatelintallaajat ja sammakonsyöjät kilvan määkisivät meikäläisen ruuan huonoutta? Miksi pitäisi kuunnella jotain mukahienoa ulkomaanelävää sen sijaan, että ratkaisisi omilla aisteillaan mikä on hyvää ja mikä ei? Menkööt McDonaldsiin tai Ähläm Kebabiin sitten, jos Suomessa on pakko käydä eikä täkäläistä ruokaa siedä. Typerä on pahasta ruuasta numeroa tehdä, kyllä ainakin meille se opetettiin jo alakoulussa, ja siellä se ruoka sentään oli oikeasti mitä oli.

Huono mainos on pahks bisnekselle. Ehkäpä ulkomaalaiset valitsevat marketistaan muut juustot Valion sijasta. Ja, eihän sinne suomeen kannata lomalle mennä kun ruokakin on paskaa.

Rääväsuu haukkuu kaikki maailman ruoat, jotta saa kirjaansa kaupaksi. Yksi tapa tehdä rahaa. On muuten harvinaisen ärsyttävä tyyppi siinä ohjelmassaan.

Se on kyllä totta, että suomalainen perinneruoka on inhaa mielikuvituksetonta mähjää, ja että suomalaisten suhde ruokaan on ollut lähes näihin päiviin asti lähinnä pragmaattinen; syödään ihan viran puolesta, kun tässä nyt kerran ollaan. Voi tietenkin kyseenalaistaa Ramsayn suorasanaisuuden tehokkuuden, koska moinen rehellisyys vain nostaa uhmakasta vastarintaa. "Hyväähän tämä on perkele!" huutaa maanpuolustushenkeä uhkuva suomalainen, ja hörsii hampaat irvessä klimppisoppaansa.

Kyllä epämiellyttäviä totuuksia Suomessakin siedetään, kunhan niitä kerrotaan vain naapurimaista, joita synkästi kadehtien vihataan.

No ei esim. mämmistä kovin moni suomalainenkaan pidä. Jos meinaa kehuja saada, on naurettavaa tunkea mämmikuppia kenenkään naaman eteen kehujen toivossa.

Sitten itketään kun taas haukuttiin...

Höh.. kait se vaan sitten on makuasia. Ketä nyt tollasen v*tun snobin mielipiteet ees kiinnostaa kysynpä vaan

Itse pidän kotimaisesta sapuskasta iha helkutisti, joku karjalanpaisti, porkkanalaatikko, puolukkahillo ja rieska, savulohi ja pottuja, ja sit viel jotain mustikkapiirakkaa ja lakkoja & vaniljakastiketta jälkkäriks, ni ei miule paremmast ees väliks.

edit: ja todellakin, miks suomalaiset tunkee aina tota mämmiä joka saakelin maistajan eteen, halutaan vissiin että meijä ruuat haukutaan paskaks
Mämmin kanssa kyl onnistuu.

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005
Kuukkeli
No ei esim. mämmistä kovin moni suomalainenkaan pidä. Jos meinaa kehuja saada, on naurettavaa tunkea mämmikuppia kenenkään naaman eteen kehujen toivossa.

Sitten itketään kun taas haukuttiin...


Eiköhän iltapäivälehden toimittaja saanut juuri sellaisia kommentteja, kuin toivoikin, kun keksi alkaa Ramseylle syöttämään perinneruokia.

Mun mielestä mämmi sokerin ja kerman kera on herkkua mutta ei sitä tarvi syödä liian usein, mämmi on pääsiäisen ajan perinneruoka ja se riittää. Jos mämmi näyttääkin paskalta niin yhtälailla lager-olut näyttää kuselta, vaan silti se on suosittua Suomen ulkopuolellakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat