Seuraa 
Viestejä13176

Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

tiäremiäs
Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.

Alkaa polttamaan tupakkia,
uskoo valkoisiin valheisiin,
kehuu, miten vaimo on hellan ja nyrkin välissä,
uskoo, että maailma voidaan pelastaa, kun vain saa palkan korotuksia,
ei usko pystyvänsä ajattelemaan mitään ilman rahaa,
uskoo poliitikoita,
uskoo pappeja,
uskoo jengijohtajaa,
uskoo tiedettä,
uskoo olevansa aikuinen, kun uskoo aikuisten juttuihin,
uskoo uskon tähden väittäen, ettei usko,
sekoilee muuten vaan,
haluaa ehdottomasti sekottaa aivonsa minkä tahansa kissan ristiäisten johdosta,
uskoo rajalliseen äärettömyyteen, kuten siihen, että järjestysnumeroita ei riitä kaikille,
uskoo mustiin aukkoihin,
uskoo Big Bangiin,
uskoo sattumaan,
jms

Ajantaju katoaa. Puuhastele omiasi jonkun aikaa ja arvaa että paljonko kello on. Jos heittää yli puoli tuntia, niin kannattaa vähentää alkoholin tai huumeiden käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin... siis minusta asia riippuu ihan siitä miten määritellään todellisuus. Koska lopulta meillä kaikilla on oma todellisuutemme. Objektiiviseen todellisuuteen emme pääse aina käsiksi koska havainnoimme todellisuutta aistein ja mittauksin. Mittareilla voi mitata matkoja jotka ovat mittana sama mutta jotka jokainen havainnoi omalla tavallaan. Toiselle kilometri voi tuntua pidemmältä kun toisella vaikka matka on sama. Tai esim. väri vihreä. Voimme objektiivisesti todeta että se on valoa aallonpituudella 540nm mutta eri eliö voi nähdä sen erilaisena silmän rakenteesta johtuen.

Toiset uskoo UFOihin toiset Jumalaan toiset mihin vaan (ohhoh meni melkein kun yhdessä piisissä). Yhteiskunta lopulta määrittelee mikä on totta ja mikä ei, ja siten mikä on todellisuudentajun mukaista ja mikä ei. Itse pitäisin mukavana sitä että tiede määrittelisi sen mikä on todellista ja mikä ei, mutta valitettavasti edes tiede ei riitä tähän. Maailmassa on liikaa asioita joita emme tiedä, ja asioita joita emme edes tiedä, että emme tiedä niitä.

Sitä missä vaiheessa on kadottanut todellisuudentajun on käsittääkseni vaikea sanoa, koska siinä vaiheessa kun erottaa oikean todellisuuden ja oman todellisuuden, huomaa olevansa väärässä ja todellisuudentaju palautuu. Mutta jos eroa ei huomaa niin sitä ei välttämättä tajua vaikka muut sanoo että nyt heittää. He ovat vaan väärässä...

tiäremiäs
aijaa?
Niinpä.
Jos taasen todellisuuden taju on hämärtynyt vähäistä enempi, niin se ilmenee muun muassa sokeana uskona kilpailuyhteiskuntaan, kuten siihen, ettei tiede voi mennä eteen päin, jollei tiedemiehet töni toisiaan.

Jos taasen tiedemiehen todellisuuden taju on kilpailun nimissä hurahtanut täysin vinksalleen, niin hän syyttää siitä niitä, jotka eivät usko sattumaan ja kaikkeen siihen soopaan, mihin tiedemiesten on pakko uskoa, jotta heidän ei tarvitsisi pelätä pannaan joutumista.

Esimerkiksi tiedemiesten on pakko uskoa 2-ulotteisiin olioihin, ja 4-ja useampiulotteisiin palleroihin, jotka on piirretty kolmiulotteisilla lyijykynän krafiittiatomeilla

tiäremiäs
Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.

Huh tuota noin,.. ensiks tunnit, sitten päivät, kuukaudet ja vuodet muuttuu vaan yhdeksi mössöksi josta vähän hankala muistaa mitään kovinkaan suurella tarkkuudella, sitten rupee ihmiset jota kävelee kaduilla/suorittaa arkisia askareitaan näyttämään jotenkin absurdeilta kaikkine toimineen, saattaa tulla sellasia hahmotus -oireita ja "humahduksia/aaltoja" tietyissä tilanteissa jotka kokee stressaaviksi, sitten jos vielä rupee kuulemaan ääniä tai näkemään hahmoja vilahtelevan nurkissa, on syytä ottaa vähän aikalisää.

Päihteiden, varsinkin psykoaktiivien ja lääkkeiden liiallisella kroonisella käytöllä saattaa hyvinkin olla tekemistä tällaisten juttujen kanssa, ja usein onkin.

Mutta toisaalta, tieto lisää aina tuskaa, ja jonkinlainen "valaistuminen" maailman raadollisuudelle ja mielettömyydelle voi tällaiseen vaikuttaa osaltaan myöskin.

Yritähä pärjäillä, jos itseäsi tarkoitat asiassa. Jos päihteillä taasen osuutta, vähennä käyttöä reilusti.

Oli puhe todellisuuden tajusta, eikä ajan tajusta. Aika ei ole absoluuttista, kun taasen todellisuus on ehdoitta olemassa, joten sen hämärtyminen saa aikaan tupakointia, ateismia, uskonnollisuutta, vallan himoa ja muuta hassua, kun taasen ajan tajun menettäminen johtuu siitä, että on kiinni todellisuudessa.

Esimerkiksi rikkaat ovat tiukasti sidottuja ajan tajuun, joka johtuu juuri siitä, että he ovat syrjäytyneet todellisuudesta. Aika on rahaa, ja koska rikkailla ei ole aikaa, vaan vain aikatauluja ja poliisisaattueita, niin juuri se semmoinen käytös johtuu vähäistä karmeammasta todellisuuden menetyksestä... Rikkaat eivät pysty keskittymään itse olennaiseen, koska heillä ei ole muuta jäljellä kuin ajan taju, joka konkretisoituu heille poliisisaattueen pillin ujelluksena, jotta tavikset saisivat istua ruuhkissa, kun rikas porhaltaa kokouksesta toisen kirjoittamaan läsnäolokirjaan nimensä, jotta kulukorvaukset eivät katkeaisi...

Onneksi nyt Rock-tähdet paljastavat todellisuutta rikkaille alkamalla myös vaatia itselleen poliisisaattueita, jolloin rikkaat hölmistyvät, että noinko hölmöjä mekin olemme...

Kyllä

Eli kun mie olen köyhä ja kiinni todellisuudessa, niin ajantajuni hämärtyy..
Noh, olen siltikin tupakoiva ateisti, kait.. ateisti, luulisin. Hitto tiä enää mihin uskoa, ei nappaa ateismi eikä jumalusko Ja valtakin olis ihan tervetullutta

Edit: kyllähän hirmu monet jutut vaikuttaa toki siihen, miltä kaikki ympärillä näyttää. Turhautuminen ja masennus luulis ainakin vaikuttavan siihen, että miltä todellisuus ympärillä ilmenee. Eli jotain tekemistä, käy vaikka ulkona tms. eikä vietä tietokoneen ääressä kaikkea aikaansa, niin kyl sen siitä luulis

Vierailija
tiäremiäs
Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.

Rupee kirjoittelemaan kaikenlaisille kirjoittelupalstoille hiukka himmeitä juttuja. Ja alkaa pitämään niistä muista himmeistä kirjoittelijoista. Ovat niinku kavereita. Yhtäkkiä huomaa ettei niitä kämpän ulkopuolella olijoita tarvitsekaan...

IsoJussi
tiäremiäs
Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.
Rupee kirjoittelemaan kaikenlaisille kirjoittelupalstoille hiukka himmeitä juttuja. Ja alkaa pitämään niistä muista himmeistä kirjoittelijoista. Ovat niinku kavereita. Yhtäkkiä huomaa ettei niitä kämpän ulkopuolella olijoita tarvitsekaan...
Just. Tämän huomaa täälläkin mm. Vastaaja_24fi sekä Savorin kirjoittelusta. Näin vain muutamia jankkajia mainitakseni. Heidän kirjoituksissaan ei todellakaan ole mitään todellisuuden tajua.
Tiede-aiheheisen keskustelun pitäisi olla rakentavaa. Toisten mielipiteet huomioon ottavaa. Ei tyhjänpäiväistä foorumin täyttämistä Copy-Pastella.
Em. nikit eivät siis tajua, ei ole todellisuuden tajua realielämästä. Haluavat vain korostaa itseään mentaliteetillä "Minä tiedän kaiken, ja olen aina oikeassa. Muut ovat väärässä"

Edit: Poistettu Aweb jankkajien listalta. Meni vahingossa. Anteeksi annattakoon mulle.

Se on vaan hyvä juttu... onneksi olkohon vaan... juhliahan tuota pittäs... pistähän simmut kiinni ja ruppeet näkemähähän uusia unia... vaan tarkemmihin näkevi yksi simmu.
Ei välistä, vaan lopullisesti. Heitäpähän sillä vanhalla toreettomuusmallillas vesilintua, format *.*, delete all eips riittäne, jääpii maahiset matoset piilohon... jottahan sit saat sotkan lentohon kaarevaan. Nyt ei vesilintui enään ampuukaan saa, olis hetkes otollinen. Kylmä täällä kohta tulloo, etelässä aurinko paisteloo. Valossa ja lämmössä on sotkan munia hyvä haurutella.

Todellisuus on harha, sitkeä sellainen...
Albert Einstein.

"Minä tiedän kaiken, ja olen aina oikeassa. Muut ovat väärässä"
Mie en tiää mittään, mie en tiiä ees kump on oikkee ja kump vasen, vääräksi kasvoin, suokaapi anteeks... tapelkahan keskenänne mie oon jo vereni vuorattanut.

Ettet vaan olis sukulaissielu

T:auringon palvoja

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Dr Lazer
...tai näkemään hahmoja vilahtelevan nurkissa, on syytä ottaa vähän aikalisää.

Hitto. Näin mustan muovisäkin lähes pimeässä, kun kanniskelin sianlihakuutioita savustuspöntöstä tupaan makkaramassaa varten savuaromia antamaan. Olin nimittäin näkevinäni jotta alppiruusun pienoinen alku on kääräisty mustaan muoviin talvea varten. Ja sitä sitten vaimolta kyselin. Kun minusta sitä juttua ei pitäisi tehdä. Lumi vain painaisi koko kasvin littanaksi sen säkin kanssa.

Olin kuitenkin nähnyt pimeässä näkyjä. Ei sitä ollut mihinkään kääritty.

Vanha siteeraus: Vanhuus ei tule yksin.

Viimeksi näin kunnon näkyjä 4-vuotiaana. Sisareni (5+) oli mylläämässä jotain pienellä ullakolla. Ja ei kun muuttui hirveäksi olioksi siellä ja minä hakemaan keittiöveistä puolustusaseeksi. Äitini kertoi myöhemmin, jotta kova homma oli saada veitsi pois pienestä kädestä. Eli semmoisia näkyjä. Olio muistutti hirveä tai karhua. Mistä moinen? 60-luvun alussa ei ollut televisiotakaan, mistä olisi saanut vaikutteita.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tiäremiäs
Mitenkä ilmenee jos vähän hämärtyy tuo todellisuudentaju.

Takerrutaan tuohon sanaan vähän. Todellisuudentajun katoaminen vähän kerrassaan on tapahtunut edelllisen sukupolven dementiaan sairastuneella. Hyvin järkevä ja rationaalinen ihminen uloslähtiessään tulee eteisestä takaisin ja alkaa ihmettelemään, että kengistä on tullut kummalliset. Siis kummalliset. Ei tajua että ne ovat väärissä jaloissa. Vitsin piikkiin meni. Kun sama järkevä tyyppi alkaa joulupöydässä käymään pientä tähtien sotaa torttutaikinasta tehdyn tähtileivoksen kanssa. Tarttuu haperoon pullaan tähden kärjestä. Kärki murtuu.pulla putoaa takaisin lautaselle, uusi yritys ja sama peli, edelleen uusi yritys mitenkään kommentoimatta ja lopuksi taistelu hävitään ja ilman tähtisakaroitaan jäänyt torttu jää syömättä. Kerrassaan ylivoimainen tehtävä. Sitten myös kiukutellaan vartioimattoman ylikäytävän kohdalla ohi kulkevalle junalle siitä kumpi saa mennä ensin. Kaikki nämä pitkin väliajoin ilman että muutoin mitään kummallista... Onko todellisuuden taju vähentynyt - vai onko omaperäinen huumori astunut kuvaan?

Me jokainen haluamme elää vanhaksi, mutta sen hintana taidamme liukua todellisuudentajun toiselle puolen pikku askelin. Ei siihen mitään pöllytyksiä silloin tarvita.

Minä tipuin tästä todellisuudesta lopullisesti silloin kun avasin kolmannen silmän keskelle otsaa.

Dr Lazer
ja "humahduksia/aaltoja" tietyissä tilanteissa jotka kokee stressaaviksi, sitten jos vielä rupee kuulemaan ääniä tai näkemään hahmoja vilahtelevan nurkissa, on syytä ottaa vähän aikalisää.

Päihteiden, varsinkin psykoaktiivien ja lääkkeiden liiallisella kroonisella käytöllä saattaa hyvinkin olla tekemistä tällaisten juttujen kanssa, ja usein onkin.

Nurkissa vilahtelevia hahmoja näkee jokainen, joka syö tiettyjä dopamiinilääkkeitä, esim Parkinson potilaat jotka syö Stalevoa tai vastaavia levodopa-lääkkeitä. Voitte kokeilla itse. Tästä ei ole mitään jälkivaikutuksia jos kerran-pari kokeilee.

Olisi äärimmäisen toivottavaa, että ihmiset osaisi suhtautua omiin sairaisiin sukulaisiinsa. Kyse ei ole hulluudesta missään muodossa. Syö ja testaa itse. Vastaavaa tietoa ET saa kirjoista.

Dr Lazer
Huh tuota noin,.. ensiks tunnit, sitten päivät, kuukaudet ja vuodet muuttuu vaan yhdeksi mössöksi josta vähän hankala muistaa mitään kovinkaan suurella tarkkuudella, sitten rupee ihmiset jota kävelee kaduilla/suorittaa arkisia askareitaan näyttämään jotenkin absurdeilta kaikkine toimineen, saattaa tulla sellasia hahmotus -oireita ja "humahduksia/aaltoja" tietyissä tilanteissa jotka kokee stressaaviksi, sitten jos vielä rupee kuulemaan ääniä tai näkemään hahmoja vilahtelevan nurkissa, on syytä ottaa vähän aikalisää.

Kerrotko tosissasi vai vähän niinkuin vitsinä kuten monet tässä ketjussa näyttävät tekevän (ilmeisesti vittuillakseen tiäremiähelle?) Nääs kun lukuunottamatta noita viimeisiä olemattomien kuulemisia ja näkemisiä, niin tunnistaisin tuosta itseni kyllä. Enkä ole ajatellut että olisin jotenkin hämärtyneenä.

Tai no äänien kuulemisesta en ole ihan varma. Onhan se mahdollista että jollakin täällä talossa on radio päällä vaikka ovat itse nukkumassa.

Pringles
Dr Lazer
Huh tuota noin,.. ensiks tunnit, sitten päivät, kuukaudet ja vuodet muuttuu vaan yhdeksi mössöksi josta vähän hankala muistaa mitään kovinkaan suurella tarkkuudella, sitten rupee ihmiset jota kävelee kaduilla/suorittaa arkisia askareitaan näyttämään jotenkin absurdeilta kaikkine toimineen, saattaa tulla sellasia hahmotus -oireita ja "humahduksia/aaltoja" tietyissä tilanteissa jotka kokee stressaaviksi, sitten jos vielä rupee kuulemaan ääniä tai näkemään hahmoja vilahtelevan nurkissa, on syytä ottaa vähän aikalisää.Kerrotko tosissasi vai vähän niinkuin vitsinä kuten monet tässä ketjussa näyttävät tekevän (ilmeisesti vittuillakseen tiäremiähelle?) Nääs kun lukuunottamatta noita viimeisiä olemattomien kuulemisia ja näkemisiä, niin tunnistaisin tuosta itseni kyllä. Enkä ole ajatellut että olisin jotenkin hämärtyneenä.

Tai no äänien kuulemisesta en ole ihan varma. Onhan se mahdollista että jollakin täällä talossa on radio päällä vaikka ovat itse nukkumassa.

En vittuile turhaan. Mutta mutta, kuten tossa jo edellissivulla joku tokaisikin, tuo voinee johtua myöskin siitä, että olet itse kiinnittynyt todellisuuteen vähän liiankin hyvin, ja sitten ajantaju hämärtyy = seurausta siitä. MUTTA, ei se riitä yksistään selittämään.. väitän edelleenkin että noilla "oireilla" on tekemistä myös todellisuudentajun hämärtymisen kanssa. Ajalle en pistä hirveesti painoarvoa tässä.

Mutta, en yhtään ihmettele, etteikö olisi paljonkin porukkaa, joilla on joskus tällasta ilmennyt/ilmenee.
Elämä on monimuotonen juttu tosiaanki.
Älä siis huoli, olet siis todennäkösesti vaan perillä asioista ja sen seurauksen turhautunut

Edit: Ja Ogelle vielä, parkinson potilaiden lääkkeisiin en kyllä ole tainnut missään vaiheessa törmätä. Inhottava sairaus tuo kyseinen

Minä en vittuile kenellekkään. Tarkoitin että minun arki tuntuu välillä mahdottoman absurdilta muutaman hyvän psykedeeli kokemuksen jälkeen. Pilven poltolla on hieman samanlaisia vaikutuksia minuun, paitsi että tämän maailman järjettömyys tuntuu vaikutuksen alaisena huomattavasti ahdistavammalta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat