Seuraa 
Viestejä45973

Mitä yleensä leivotte, jos leivotte? Osaako palstan miehet leipoa?
(Minä teen juuri korvapuusteja. )

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (25)

Pidän leipomisesta (erityisesti syömisvaiheesta), mutta onnistun aina jotenkin ryssimään sen. Siksi suosikkini onkin mudcake. Siitä ei kaunista saa leipurikaan! Se on ruma mutta ah, niin syntisen hyvää.
Sitä saa kyllä tomusokerilla naamioitua, mutta "mutaisuutensa" vuoksi se kuitenkin levähtää pian lautaselle.

200g taloussuklaata
200g voita
200g sokeria
4 munaa
1tl leivinjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Yksi kakkupala lyhentää elinikää suurin piirtein vuodella. Kaloreita, kolesterolia, rasvaa....

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

piirakoita (karjalan, marja, suolasia), kakkuja (täyte, kuiva) pullaa, keksejä (piparit etc), leipää, patonkeja, sämpylöitä, you name it

riippuu tilanteesta mitä kulloinkin, nykyisin harvemmin

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
väläys
elba: Tuleeko tomusokerista ja suklaasta mudcaken kuorrute?

Kai sen suklaakastikkeella voisi kuorruttaa, mutta tuo reseptin suklaa menee kokonaan taikinaan. Ensin se sulatetaan vesihauteessa ja sitten sekoitetaan taikinan joukkoon. Kuorrute vaatisi melkeinpä toiset 200 grammaa suklaata.
Ja tomusokeria olen ripotellut ihan sellaisenaan kakun päälle naamioidakseni sitä hieman. Mudcake voidaan tarjoilla ihan rumana omana itsenään.

Kotitekost hiivaleipää, lohi -ja sienipiirakoita, vaikka mitä pikkusualasta...
Korvapuusteja, pullia, marjapiirakoita,, täyskäriä...
Pidän jopa leipomisesta. Tiskaaminen on ihan eri asia.

Viikonloppuna tulee väsättyä kurpitsapiirakka jenkkimalliin, Halloween nääs.

Sillon tällön tulee tehtyä jotain leipää. Tykkään tehä semmosia leipiä mihin tulee reilusti kuituja. Nyt joulukuussa tulee sitten varmasti tehtyä tähtitorttuja useampaankiin otteeseen, ja pipareitakin varmaan. Voiskin tehä runsaskuitusia kaurvehnäapipareita

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764

Joskus, kun innostun. Useimmiten leivon täytekakkuja, harvemmin pullia tai sämpylöitä. Niin, ja tietysti kalakukkoakin pitää leipoa, en tosin ole koskaan onnistunut saamaan kuorta sellaiseksi, että se pysyy ehkänä paistossa. Pitsan tekemistä en varsinaisesti pitäisi leipomisena, mutta minä teen meillä aina pohjat.

Vierailija

Leivon vehnäjauho-vesi-suola-sämpylöitä silloin kun rahat on juotu ja nälkä sumentaa näkökenttää. Sekaan laitan usein nokkosia.

Mitäs se semmoinen leipominen on? Eikös nykyään ole muotia olla uusavuton ja ostaa kaikki valmiina, kun ei ole aikaa. Nykyään voi kaupasta ostaa myös kahvipaketin, jossa kahvi on annosteltu valmiiksi suodatinpusseihin, jos ihmiset eivät osaa tehdä sitä itse.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Vaikka ruokaa paljon laitankin - eli käytännössä lähes kaikki on itse tehtyä, niin leipiä tulee silti ostettua ja muutenkin harvemmin leivon.

Mutta karjalanpiirakoita leivon itse, koska valmiita ei ole myytävänä. Sämpylöitä leivon, kun on yövieraita - itselle ei viitsi, kun pienessä määrässä on sama vaiva, kuin parissa pellillisessäkin.

Pizzoja leivon aika useinkin - ne ovat kotiuunissa todella haastavia, mutta muutamalla jekulla nekin onnistuu.

Pitaleipiä silloin tällöin grilliruokien "lautasiksi" - säästyy tiskiä

Sitten täytekakkuja tulee leivottua muutaman kerran vuodessa. Yleensä kehittelen omia reseptejä. Viimeksi tuli tehtyä kakku, jossa on suklaapohja, valkosuklaa+mustaherukka moussea, suklaakuorrutus. Pohjalla tietenkin valkosuklaata ja välissä vielä mustaherukkapyrettä.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Itsellä tuo leipominen on jotenkin kausikohtaista noin yleensä ottaen. Varsinaiseksi leipomiseksi en kutsuisi sitä, että teen leipäkoneella omat ruokaleipäni, koska konehan siinä päähomman hoitaa alusta loppuun, vaikka meikäläinen ne ainesosat päättäisikin. Mitä oikeaan leipomiseen tulee, niin karjalan piirakoita, korvapuusteja tulee toisinaan tehtyä ja silloin isompi määrä, josta sitten pakastan tulevaa varten. Jouluna on tullut väliin tehtyä joulutorttuja niin, että teen myös sen luumuhillon, että torttutaikinankin itse ja viineripitkoja on myös tullut jokunen leivottua väliin. Kakkuja aika harvoin teen ja nekin kuivakakkuja sitten, mutta toisaalta on tullut tehtyä kokeilua esim. kurpitsan suhteen, että muussimaiseksi teen ja sitten vehnäjauhoja, sokeria ja munaa mukaan ja pienissä muoteissa sitten uuniin. Itsellä vähän inspiraatiostakin kiinni tuo leipominen...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Leivon toki, joskin harvakseltaan. Meillä makeilla leivonnaisilla ei yleensä ole järin suurta kysyntää. Joskus lähinnä teen jälkiruoaksi jotain leivonnaisia, kun rakentelen monen ruokalajin herkkuillallisia. Pullaa ja marjapiirakoita tulee joskus tehtyä. Kerran-pari vuodesssa keskimäärin jotain pipareita tms, poislukien joulupiparit, joita toki pitää joka vuosi tehdä.

Leipää leivon ehkä kerran kahdessa kuussa, joskin pitäisi kyllä tehdä useamminkin.

Toki, jos pizza lasketaan, niitäkin. Kai se leipomisesta pizzapohjan kauliminenkin käy.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
CE-hyväksytty
Leivon vehnäjauho-vesi-suola-sämpylöitä silloin kun rahat on juotu ja nälkä sumentaa näkökenttää. Sekaan laitan usein nokkosia.

Suosittelen kokeilemana myös kaktuksia ja tulista chiliä.

Sori, tuli sellainen äärimmilleen viedyn asketismin ja itserangaistuksen fiilis tuosta reseptistä...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Ruokaa laitan aika paljon, mutta leivon vähän. Lähinnä joitakin suolaisia piirakoita, kun on vieraita ja silloin tällöin erilaisia lihapasteijoita. Makeita leivonnaisia ei meillä juuri mene ja niitä teen todella harvoin. Ainoastaan joitakin juhlallisuuksia varten ja Jouluna. Jouluna olen tehnyt yleensä unelmatortun tai pari ja joskus piirakoita tai kakkuja. Perinteisiä piparkakkuja tai joulutorttuja en tee, koska niistä ei oikeasti tykkää kukaan.

Niin, ja kun pizzan kauliminenkin on tässä ketjussa jonkinlaiseksi leivonnaksi laskettu, niin lisätään sekin listalle. Kotona tehdystä pizzasta on tosiaan mahdollista tehdä oikein hyvää, haku-toiminnolta löytyy tältäkin palstalta hyviä neuvoja, jos jotain kiinnostaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat