Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinkahan nuorena ja nopeasti ihminen pystyy oppimaan matematiikkaa. Olisiko teoriassa mahdollista lasten siirtyä laskennosta yliopistomatematiikkaan muutamassa vuodessa.

Kommentit (5)

Matikka on määrien ja suhdeiden vertailua. Joku 3 v osaa jo valita isomman, mutta käsitteellinen ilmaisu ehkä onnaa 4 v keskimäärin. Sympolifuntio taisi olla termi tuolle.

Mielenkiintoinen kysymys. Kyllähän jo ihan konttausikäiset lapset oppivat yksinkertaista yhteen- ja vähennyslaskua, mutta pystyykö lapsi tajuamaan abstraktimpaa matematiikkaa ennen murrosikää, vaikka häntä kuinka prepattaisiin? Tietääkseni ihmisen kyky ajatella yleistävästi ja käsitteellisesti alkaa kukoistaa vasta ikävuosina 12-15. (Ja juuri niihin aikoihin koulussa aletaankin opettaa symbolien käyttöä lukujen sijasta.)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005

Varmasti sitä voisi nopeamminkin edetä, kuin suomalaisessa peruskoulussa, jos vain pantaisiin lapset töihin. Toisaalta kyllä lapsen piiskuroiminen äärimmäisiin suorituksiin yhdessä asiassa tuottaa kyllä pidemmän päälle enemmän ongelmia kuin hyötyä.

Mikään 10 vuotiaana yliopistoon -temppu ei kyllä onnistu kuin äärimmäisillä poikkeuslahjakkuuksilla, vaikka politrukki pakottaisi selkäsaunan uhalla lapsen lukemaan 4 vuotiaasta 12 tuntisia päiviä.

Tasapäistävä koulujärjestelmä ei palkitse suorituksia kuin näennäisesti. Jos matikan jostain tason saavuttamisesta odottaisi vaikkapa mopo tms. palkinto, olisi motivaatio selvästi nykyistä parempi.

Sitten painotukset pitäisi olla henkilökohtaisia. Haudoin minäkin persettäni monen asian suhteen täysin turhaan, kiitos lahjakkuuteni.

"Varmasti sitä voisi nopeamminkin edetä, kuin suomalaisessa peruskoulussa, jos vain pantaisiin lapset töihin."

Nerot menestyvät tietyissä aineissa ilman, että heidät "pantaisiin heti kehdosta töihin". Muistan lukeneeni tutkimuksen, jonka mukaan monet nerot ovat ihmisenä yksinäisiä. Sitäkö joku kaipaa?

Kysymys on paljon myös siitä, mitä asioita lasten vanhemmat arvostavat; haluanko lapseni olevan muiden edellä olevan yksinäisen "himopingon", vaiko sosiaalisen, muiden tahdissa taapertavan lattapään...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat