Minne mennä Helsingissä?

Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

Kertokaapa maalaiselle, missä, millaisia ja miksi olisivat tämän ym. kirkonkylän parhaat tai muutoin suositeltavimmat menopaikat. EMM eli ei mulla muuta.

PS. Olympiastadion, Suomenlinna ja Nosturi on jo nähty.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija
Kosh
Kertokaapa maalaiselle, missä, millaisia ja miksi olisivat tämän ym. kirkonkylän parhaat tai muutoin suositeltavimmat menopaikat. EMM eli ei mulla muuta.

PS. Olympiastadion, Suomenlinna ja Nosturi on jo nähty.

Viikkiin tuulimyllyä ihailemaan (kirjoitan siitä kohta tähän lisää)

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=23323

27.11.2007

Nimikilpailu

Pitäiskö kehittää täällä nimikilpailu? Sulta sais varmaan hyviä ehdotuksia?

Vierailija

Maalainen Kosh on tervetullut Stadin huumaan!

Vaan milloin ja missä kokoonpanossa virallinen vierailu on määrä suorittaa? Siis rouvan, kavereiden vai lasten kera? Vai yksinko konttti selässä hän taivaltaa? Onko korteeri jo löydetty?

Minkäslaisista nähtävyyksistä Kosh on kiinnostunut? Löytyy heteromyönteistä homobaaria, erilaisia musiikkiklubeja, oluthuonetta kaikenlaatuista. Entäs museoihin löytyykö kiinnostusta tahi näyttelyihin?

Onko ruokailupaikkatoiveita?

Voit tarvittaessa heittää vaikka yv:llä, niin autan tarvittaessa Mukuloiden nuoremman polven avustuksella löytämään sievän kimpun räätälöitujä kaupunkihuveja.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

Kysymys oli yleinen. Juolahtipa vain mieleen. Olen paikanpäällä tälläkin hetkellä, mutta piipahdan muulloinkin epäsäännöllisen toisinaan työn merkeissä, yksin ja kontti seljässä, majatalojen antimista nauttien. Minulla on toki omat kiinnostuksenkohteeni, mutta jotten tulisi rajanneeksi hyviä ideoita pois, niin enpä tahdokaan niitä nyt paljastaa. Jokainen kertokoon omat suosikkinsa tai muut loistoideansa ensin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija

Käypä tsekkaa itäkeskus ja toi myllypuro-kontula akselin tarjonta

Heh, nojoo mut jos iha tosissaa, ni käypä tavastialla vaikka joku ilta kun sielä joku bändi soittaas. Iha kiva mesta IMO

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Helsingissä on Suomen ainoa korealainen ravintola. Minä kävin viime kesänä Helsingissä pelkästään sen vuoksi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Varoituksensana sikäli, että suomalaiset palotarkastajat eivät hyväksy ravintolassa pöytäkohtaisia grillejä, joten siltä osin korealainen ei ole autenttinen.

Oletko syönyt koskaan korealaista? Suosittelen bulgogia, sen avulla pääsee alkuun korealaisissa mauissa. En kylläkään itse ole Korea Housessa syönyt bulgogia, mutta ulkomailla monesti. Se tosin on nimenomaan ruokalaji, joka pitäisi grillata itse pöydässä... Kim Cheetä (hapatettu, tulinen kiinankaali) saa noutopöydästä mielensä mukaan, Korea Housessa se ei ollut parhaasta päästä, mutta menetteli. Ja riisiviinaa ja korealaista olutta kaveriksi, että pääsee tunnelmaan. Alkupalaksi söin keiton, jossa oli porsaanlihaa taikinanyyteissä. Ihan kelvollinen.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Lisäksi Helsingissä on pari muutakin kokeilemisen arvoista ravintolaa, mutta ei siellä minun nähdäkseni paljon muuta kiinnostavaa olekaan. Herkkukauppoja. Lentokenttä ulkomaille. Siinä se.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija

En ole koskaan maistanut, mutta yks frendi kerran jakso korealaista keittiötä hehkuttaa niin hartaasti, jotta pakosta on mentävä kokeilemaan, kun nyt suomessa mahdollistakin sentäs. Pitää lähteä tolla Bulgogilla, jos se kerta on hyvä startteri, ei mitään yyber-villiä uskalla heti alkuun kokeilla ja riisiviinaa ehdottomasti, vaikka en viinaa mielellään juokaan, mutta eksoottinen kokeilumieli ruuan yhteydessä/alkuun on juttu erikseen.

"Lentokenttä ulkomaille.." paha
btw täytys totakin kyllä kokeilla, en ole ikuna lentokoneessa, saatikka ulkomailla ollut.. paitsi 7vee venäjällä autokyydillä, mut sitä ei lasketa

Vierailija

Korealainen pikaruokala (MacKennel) sijaitsee aina vinttikoiraradan vieressä.
Jos mahasi murisee, olet ehkä syönyt elävää ravintoa -korealainen sananlasku.
Know hau, on taito tehdä Korean soppaa.
Sokeilla on helppoa, niillä kun on aina eväät mukana.
Kääpiöpinseri; hiukopala.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Dr Lazer
En ole koskaan maistanut, mutta yks frendi kerran jakso korealaista keittiötä hehkuttaa niin hartaasti, jotta pakosta on mentävä kokeilemaan, kun nyt suomessa mahdollistakin sentäs.

Tuli nälkä tästä keskustelusta, ja oli pakko tehdä korealaisia lettuja:

Lettutaikinaan tulee 185 g vehnäjauhoja, yksi kananmuna, 2,5 dl kylmää vettä, kolme dl maitoa, ripaus suolaa, ripaus chilijauhetta ja valkopippuria. Ainekset sekoitetaan hyvin ja pannaan sivuun.

Sitten siivutetaan porkkana ohuiksi tikuiksi, lämmitetään wok erittäin kuumaksi, lisätään ruokaöljyä ja pari tippaa sesamöljyä ja pikapaistetaan. Maustetaan suolalla, soijalla ja mustapippurilla (soija kannattaa lisätä vasta lopuksi, ettei pala). Porkkanat siirretään sivuun.

(sivuun laittaminen täytteiden kohdalla tarkoittaa tarjoiluastiaa, ei haittaa vaikka täytteet jäähtyvät, niin niiden pitääkin)

Sitten heitetään wokkiin pari nyrkillistä raastettua retikkaa. Muuten sama käsittely kuin porkkanalle, mutta soijaa ei käytetä. Laitetaan sivuun.

Sitten pilkotaan kevätsipulia (5-10) tai pieni purjo ohuiksi suiroiksi ja paistetaan öljyssä. Ei mausteta. Sivuun.

Sitten paistetaan n. 200-300 g hyvää naudan ulkofilettä tai paistia paperinohuina siivuina. Ei paisteta liikaa, saa jäädä punaista. Maustetaan ripauksella sokeria, mustapippuria, seesamöljyä ja parilla rkl soijaa. Sivuun.

Jossain vaiheessa on liotettu kiinalaisia kuivattuja siitakkeita. Kun siitakkeet ovat pehmenneet, ne on puristettu kuiviksi, viipaloitu, viipaleet on pantu pieneen kattilaan, ne on peitetty lioitusvedellä, joka on maustettu 2 rkl soijaa ja 2 tl sokeria, ja sitten sieniä on keitetty 6 min. Sen jälkeen sienet valutetaan ja siirretään sivuun.

Sitten vatkataan 4 valkuaista vaahdoksi, maustetaan pippurilla ja suolalla ja paistetaan paistinpannussa ohueksi levyksi, joka siivutetaan ja pilkotaan ja laitetaan sivuun.

Sama keltuaisille.

Sitten pilkotaan Cim Chee. Cim Cheen reseptin voi haeskella netistä. Itse ostan yleensä thaimaalaista hapatettua kiinankaalta, joka ei ole ollenkaan sama asia, mutta me tykätään. Pilkottu Cim Chee siirretään sivuun.

Sitten paahdetaan 3 rkl seesaminsiemeniä, jotka rouhitaan morttelissa. Rouhe siirretään... hmm... sivuun.

Ja sen jälkeen väsätään kastike. Tämä ei ole originaaliresepti vaan omani, koska originaali on niin pirun suolainen. Laitan tarjoilukulhoon 1/2 dl soijaa, 3 rkl kiinalaista, punaista viinietikkaa (aivan eri asia kuin suomalaiset etikat, tehdään karmean [siis aivan järkyttävän karmean] makuisesta punaisesta riisiviinistä, jota ei joisi erkkikään, mutta etikkana se on hyvää, käytetään nimenomaan dippauskastikkeissa), kevätsipuli- tai purjosilppua, paahdettuja seesaminsiemeniä, pari tl sokeria ja yksi runsas tl erittäin tulista chilijauhetta. Sekoitellaan ja siirretään sivuun. Originaalikastikkeeseen tulee samat ainekset, mutta eri suhteessa: soijaa 1,8 dl, etikkaa 2,5 rkl ja sokeria ja chiliä vain ripaus.

Sitten paistetaan letut, jotka pidetään lämpiminä kulhossa.

Lettujen keskelle levitetään täytteitä ja sitten letut kääritään rullalle. Sitten syödään. Korealaiset dippaavat lettuja kastikkeeseen, mutta olemme todenneet sen niin sotkuisaksi puuhaksi, että kaadamme nykyisin kastikkeen täytteen joukkoon lettujen sisälle.

Hyvää on. Tämä ja muita korealaisia reseptejä (myös bulgogi, kirjoitin sen edelliseen viestiini väärin) löytyy aivan mainiosta keittokirjasta "Aasialainen keittiö".

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat