Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Britanniassa testataan näkymätöntä tankkia.

http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknol ... 1/66?rss=6

Sivut

Kommentit (26)

On niillä. Perustelen, että ainakaan minä en ole nähnyt moista. Tuota tekniikkaa suunnitellaan jalkaväelle. Liittyy jotenkin absorboivaan tekniikkaan. Ootellaan, ootellaa näkymättömiä henkilöitäkin. Ainakin telkkarista tuli aikoinaan sarja "Näkymätön mies"

Tähän avaajan viestiin toivon foorumin asiantuntioilta pikkaisen lisävalaistusta.

Miksei vois ollakin, ainakin kehitteillä. Kuten varmaan jenkeillä myös. Tosin taitaa se näkymättömyys ruveta olee niin ja näin ko lähtään liikkeelle sillä masiinalla, en tiä miten ne peilaus tms. systeemit oikeen toimii liikkeessä, tuskin vielä ainakaan kovin hyvin. Mutta paikallaan ollessa saattas tollanen "näkymättömyys" ominaisuus ehkä jotenkuten toimiakin.. niin ainakin väittäävät kovasti
Nomut se hatsanen puoli näis jutuissa on se, että jos/kun joku saa/on saanut tollasen menestyksekkäästi toimimaan, niin tuskinpa siitä suureen tai edes pieneenkään ääneen ollaan kansalle toitottamassa puolustusministeriön toimesta joo, ei varmastikaan

Lassi
Ootellaan, ootellaa näkymättömiä henkilöitäkin. Ainakin telkkarista tuli aikoinaan sarja "Näkymätön mies"

Tähän avaajan viestiin toivon foorumin asiantuntioilta pikkaisen lisävalaistusta.

Teräsmies lenteli taivaalla ja huomasi kissanaisen, joka loikoili alastomana kattoterassilla. Teräsmies tuumi, että jos lennän tosi nopeasti niin ehdin käydä panemassa kissanaista, niin ettei kissanainen huomaa mitään. Tuumasta toimeen ja teräsmies lennähtikin edestakaisin niin ettei kukaan huomannut mitään paitsi näkymätön mies, joka olikin harrastamassa seksiä kissanaisen kanssa. "Peppuun sattuu!" valitti näkymätön mies.

Onkos tankki näkymätön myös infrapunalle ja tutkalle? Meinaan vaan, että toisen tankin ampujan on helpompaa erottaa maisemasta maalit infralla, kuin päiväoptiikalla.

Elmeri
Seuraa 
Viestejä99
Liittynyt19.2.2007
Katselija näkee paljaalla silmällä vain kohteen takana olevan näkymän.

Kyllä mä luulen, että noi tutkissa sun muissa näkyy ihan normaalisti.

"I'm not in jail for committing murder. I'm in jail partly because I'm a black man in America,where the powers that be will only allow a black man to be an entertainer or a criminal." - Rubin Carter, Penthouse Interview, 1975.

Elmeri
Katselija näkee paljaalla silmällä vain kohteen takana olevan näkymän.Kyllä mä luulen, että noi tutkissa sun muissa näkyy ihan normaalisti.

Varmastikin. Illuusiohan siinä periaatteessa näkymättömyydestä luodaan, ei varsinaisesti mikään muutu "näkymättömäksi". Tai miten sen nyt haluaa nähdä heh..

Eli parempi olis puhua jonkin saamisesta näyttämään näkymättömältä, ei varsinaisesti asian muuttumisesta näkymättömäksi/olemattomaksi, huh..
Jotain peilaustekniikkaahan toi siis on. Jos solttu avais luukun tankista ja ryömis sieltä ulos kesken tällasen "illuusion" ni näyttäs kait siltä että jamppa ryömis jossain tyhjän päällä. Ja voisihan tällaseen objektiin törmätäkin tottakai. Eli ei se fyysisyys mihkään katoais objektista tieteskään, tutkassa näkyis ja törmätä siihen voisi. Ja singolla päräyttää tuusan paskaks myös, jos vaan kohdan tietäis

Tuohon liittyen sakut on keksineet keinon projisoida videokuvaa epäsäännöllisille pinnoille, niin että se on yhtenäisen näköinen. Jos ne projisoi taustaa siihen tankin pintaan?

Aavikkopölyt ja moottorin savut sen paljastaa kuitenkin. "Idän ihme lännen kauhu, perässä nousee sankka sauhu" Höyrytankkejakin oli muinoin.

tietää
Tuohon liittyen sakut on keksineet keinon projisoida videokuvaa epäsäännöllisille pinnoille, niin että se on yhtenäisen näköinen. Jos ne projisoi taustaa siihen tankin pintaan?

Aavikkopölyt ja moottorin savut sen paljastaa kuitenkin. "Idän ihme lännen kauhu, perässä nousee sankka sauhu" Höyrytankkejakin oli muinoin.

Joo jotain tollasta projisointi tekniikkaa luulis kyseessä olevan.. Heh, on muutes varmaan suht hankala toteuttaa tollasta käytännössä, eikä hirveetä etua todellakaan saavutettais muuta kuin paikallaan ollessa toistaiseksi ainakaan.
Muistasin lukeneeni joskus myös jostain peilaus jutskasta, jossa pinta päällystettäis jollain erikoismateriaalilla joka peilaisi ympäristöä jotenkin, no, jotenkin tässäkin oli muistaakseni sitten se homma, että kun liikut niin täts it. Tällasta ne vissiin johonkin body-armor tyyppiseen testailivat jossain vaiheessa, tiedä sen toimivuudesta sitten siitäkään..

edit: tosiaankin, toi kikkailu projektorien yms. kanssa vaikuttas vähän helkutin hankalalta.. ehkäpä se "näkymättömyyden tulevaisuus" olis enneminkin jossain vielä tuntemattomissa materiaali-ratkasuissa, jos siitä ei haluttas noin pirun hankalaa/riippuvaista muista laitteista tehdä.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

ei projektoreilla saada nyt aikaan mitään ihmeellistä. tuokin on vasta ihan proto hommia vielä, kunnes saadaan sellaiset projektorit jotka kestävät rankempia olosuhteita.

ja kyllä se näkyy tutkassa aivan kuin ennenkin

toisen polven pilkkuvirhe

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
Vastaaja_s24fi
Ei näkymättömyys ihan utopiaa ole. Aiemminkin postattu linkki:
http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1077369

Artikkelista:
"Niin sanotusti tutkassa näkymätön Stealth-hävittäjä ei oikeastaan ole näkymätön vaan musta eikä siksi erotu taivaalta, joka on myös tutkalle musta."

Naisen logiikkaa? LOL

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat