Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yksi kreationismin suurimmista kompastuskivistä ovat lihansyöjäpedot.
Raamatun mukaan kaikki eläimet luotiin kasvissyöjiksi:
1:30 Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi." Ja tapahtui niin.

Raamattu ei kerro, milloin ne muuttuivat lihansyöjiksi, mutta uskovaisuudessa vakiintuneen käsityksen mukaan Jumala teki tuon muutoksen vedenpaisumuksen jälkeen. Käytännössä tamä tarkoittaisi myös sitä, että kaikki fossiilistossa esiintyvät petoeläimet, dinosaurukset mukaanlukien, olisi pitänyt säilyttää arkissa vedenpaisumuksen yli.
Kun katsoo vaikkapa tästä linkistä...
http://www.tunturisusi.com/dinosaurukset/sauropodit.htm
...kuinka valtavia eläimiä tuohon arkkiin olisi pitänyt saada mahtumaan, niin raamatun esittämä maailmanhistoria muuttuu aika naiviksi.

Lisäksi koko fossiilisto etenkin dinosaurusten ajalta olisi syntynyt vasta tuon vedenpaisumuksen jälkeen eli se olisi selkeästi nuorempaa kuin 2.350 eaa. raamatun mukaan tapahtunut vedenpaisumus.

Koska voidaan varmuudella tietää, ettei noin ole tapahtunut, todistaa lihansyöjät olemassaolollaan, fossiilistollaan, raamatun ja kreationismin harhaopeiksi.

Kommentit (5)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Joissakin dinosaurusten fossiileissa on luissa hampaidenjälkiä, kun pedot ovat niitä kalunneet. Lisäksi on löytynyt fossiileja, joissa pedolla on saalis mahassa tai suussa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

[size=150:1xhprecr]TJT [/size:1xhprecr]
Kirjoitat sivustollasi näin:

Nooan Arkki ja vedenpaisumus

Vaikka sivujeni ensisijainen tarkoitus onkin osoittaa evoluutioteoria virheelliseksi ja edistää tieteellistä kreationismia, päätin tarkastella myös näitä lähinnä raamatullisen kreationismin piiriin kuuluvia asioita, koska evolutionisit ottavat nämä aiheet jatkuvasti esille. Ilmeisesti jatkuva hyökkäily raamatullista kreationismia vastaan on heidän mielestään paras tapa todistaa evoluutioteoria oikeassa olevaksi teoriaksi ja evolutionismi ainoaksi oikeaksi maailmankuvaksi. Oikeassa tieteessä ei tietenkään näin menetellä, joten tämäkin evolutionistien käytös antaa aihetta epäillä, että evoluutioteoria on väärässä ja evolutionismi harhaoppia. Ja kuten alla tulen osoittamaan, evolutionistien hyökkäykset Raamattua vastaan on suhteellisen helppo torjua faktoilla.
http://koti.mbnet.fi/tjt2/atmain.html

Evoluutioteoriaa vastustavat kreationistit perustavat omat dogminsa raamatun tarinoille ja siltä pohjalta kuvittelevat voivansa kumota evoluutioteorian hyökkäämällä sen huonommin tunnettuja ja perusteltavissa olevia yksityiskohtia vastaan. Heidän ja tässä tapauksessa SINUN teesinä on korvata tiede harhaopilla pelkän kritiikin perusteella.
Sanot tuossa lainaamassani tekstissä, ettei oikeassa tieteessä kuulu hyökätä raamatun tarinoita vastaan ja tavallaan olet oikeassakin; ei tiede ja sadut käy debattia keskenään. Kuitenkin oikeaa käsitystä maailman synnystä käytävässä keskustelussa tulee tutkia kaikki oikeaksi tai oikeammaksi väitetyt vaihtoehdot. Tässä tapauksessa sinun ja k-nistiystäviesi ylistämät raamatun tarinat ja niiden Jumalasta lähtöisin olevan tiedon oikeellisuus.

Tämä avaukseni on yksi yksinkertainen ja helppo aihepiiri, joka osoittaa niin sinut kuin kaikki kreationistiystäväsikin valheiden ja harhojen kaupustelijoiksi. Kaikki ne 'faktat' joita sivullasi esität tuon otsikkotekstisi ja johdantosi alla, olen kyseenalaistanut tänne Tiede-lehden keskustelupalstalle tekemiini sinulle osoitettuihin avauksiin.
JOS sinulla olisi rohkeutta käydä niistä syvällisempää keskustelua kuin mihin olet uskaltautunut tähän mennessä, niin todistaisin ilomielin vieläkin perusteellisemmin kaiken sivustoillasi esittämäsi roskan huuhaaksi.
Sivustosi ovat siis SOOPAA, kuten jo alussa olen sinulle todennut ja luvannut todistaa sen sinulle.

Ylimielinen uhosi evoluutioon uskovia kohtaan ja naurettava pullistelusi 'evolutionistien' NOLAAMISESTA tulee jatkossa kaikkialla netissä syliisi, missä vain näen sinun kirjoittelevan ja jatkavan samaa paskanjauhantaasi. Sfnetistä alkaen.

Evoluutio on teoria, eikä -ismi kuten kretiinit sitä nimittävät. Todennäköisesti heidän tarkoituksensa on alentaa se uskon tasolle jolloin väittely olisi mahdollista. Tieteen ja uskon välillähän tällaisesta ei tulisi yhtään mitään järkevää. Silti he kutsuvat kreationismia teoriaksi. Jokin menee vinoon..
Kuulisin mielelläni näitä ei-Raamatullisia-todisteita. Muutama on tullut vastaan, aivan naurettavia nekin. Jos joku jotain viksumpaa osaa esittää niin antaa tulla vain.

Lihaa syöviä petoja on ollut aina. Esimerkiksi kissaeläimet eivät pysty hyödyntämään hiilihydraatteja lainkaan. Tyrannosauruksen hampailla ei paljon lehtiä mutusteltu sillä ne eivät siihen soveltuneet. Ja entäs merenalaiset haikalat ja delfiinit?

Aivan absurdia olisi muutoinkin ollut yhteiselämä dinosaurusten ja ihmisten välillä.

Raamattu on täynnä ristiriitoja, koska sitä on kirjoittanut nin moni ihminen. Lisäksi Raaamattu on tiivistelmä kirjoituksista - eri kirjoittajilta.

Emme voi olettaa, että Raamattu olisi eläinopiltaankaan täydellinen. Eikä Jumalakaan ole. Senhän sanoi jo Platon.

-theos-

...kuinka valtavia eläimiä tuohon arkkiin olisi pitänyt saada mahtumaan, niin raamatun esittämä maailmanhistoria muuttuu aika naiviksi.

Onko sinun oma "uskosi" noin heikko että joudut sitä lähes koko ajan vahvistamaan? Mitäs jos ne onkin ottaneet mukaan vain munia tai pelkästään DNA:ta. LoL
Enkä ymmärrä muutenkaan niitä uskovaisia tai ateisteja jotka hakevat raamatusta "tieteellisiä" vastauksia ja vielä suomeksi käännetystä versiosta..
Vetäkää taikasieniä tai DMT jota saa Ayahuascasta niin lupaan että saatte yhteyden jumaliin ja voin luvata että sen jälkeen moni ateistikin vaihtaisi polkunsa suuntaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat