Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sain eräältä taholta ikivanhan (30-luvun putkiradion), joka on sisältä päin suht ruosteessa ja hyvin hapettunut. Isäni kertoi, että aikanaan hän oli kantanut eräältä hiekkakuopalta myös vanhan putkiradion ja räplännyt sitä hetken, kunnes hänellä olivat paikat alkaneet kutisemaat ja lopulta piti lekurille asti mennä. Hän epäili, että se johtuisi hapettuneesta alumiinista.

Miten todenäköistä on saada jotain tauteja vanhoista vehkeistä? Vai olikohan kyseessä jokin satunainen pöpö, joka radion sisällä majaili?

Kommentit (6)

Mulla on kanssa tollainen vanha putkiradio. Merkki Fenno F 115 V. Stereo on leiman mukaan. Muutama viikko sitten kytkin sen sähköön. Vähän aikaa putket hehkuivat, ja sitten ilman mitään, niin sammu. Noissa on hyvä ääni. Toinen putkiradio Blaupunkt tms. (en viitti penkoa varastoa) ja se toimi. Pentuna käytin tollaisia kitaravahvistimena. Parin putkiradion kun laittoin sarjaan, niin kivat säröt sähkökitarasta No eipä ollut pitkäaikainen ilo se. Tais jotkut pääteasteet kärähtää. Sitä paitti Isäni kielsikin kitaran vinguttamisen

Jaa jaa Minullakin on tuossa kaapin päällä jokin Telestar merkkinen 50-luvun vehje, mutta se on suvussa kulkenut ja alumperin isäukon lapsuudenkodista, joten sitä ei parane alkaman räpläämään. (ainakaan vielä kun ei niistä kovinkaan paljoa tajua ). Mutta eiköhän sitä ajan myötä kuitenkin kehity. Harmi kun ei ole muuta kuin akustinen kitara, ei vahvistinkäytössä siit paljoa hyödy.

Vanhojen putkiradioiden valmistuksessa käytettiin plutoniumia, lähinnä koristelistoihin ja nupinreunuksiin. Tietysti plutoniumia käytettiin myös radion aktivoimiseen. Plutoniumin tiedetään aiheuttavan allergisia reaktioita joillekin herkille yksilöille.

Joku tekee vielä ydinpommin putkiradioiden koristelistoista. Mahtaa olla kalliita vehkeitä putkiradiot tänään. Olis vaan kiva kokeilla tota kitaran kytkemistä siihen. Et en oo ydinpommia tekemässä. Ja ainii tää tais olla Lääketiede ja terveys osastoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat