Seuraa 
Viestejä45973

Ilmaston muutos on jo käynnissä. Suomen ilmaston on ennustettu lämpenevän, ja lämpenenminen on jo havaittavissa 10-20 vuoden ajanjaksollakin. Mitä se merkitsee Suomelle?

Ainakin perisuomalainen talviurheiluharrastus vaikeutuu.

Levin ensi viikonlopun alppihiihdon pujottelun maailmancupkisat on peruttu, mistä aiheutuu kaikkinensa kymmenien miljoonien eurojen taloudelliset menetykset (Taloussanomat).

Tuota tapausta ei voida pitää yksittäisen talven tapaukseksi, vaan osana viime vuosina näkemiämme talviurheilukilpailujen peruuntumista liian lämpimien säiden vuoksi.

Talviurheiluharrastusta yritetään pitää elossa hiihtoputkilla ja keinolumetuksella. Molemmat lisäävät energiankulutusta, jonka on arvioitu olevan yksi syy ilmastonmuutokseen; oravanpyörä pyörii jo.

Lämmitysenergian tarve vähenee, vaikka ne mökit, jotka talvella ovat olleet kylmillään, tulisivatkin ympäristövuotiseen käyttöön. Toisaalta voi odottaa erilaisten kylpyläpalvelujen ja niiden energiankäytön lisääntyvän.

Näetkö sinä jo lähiympäristössäsi ilmastonmuutoksen vaikutuksia? Jos, niin millaisia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Tottakai elinkeinoelämä muuttuu ja mukautuu uusiin olosuhteisiin, mutta sitä tässä vain mietin että miksi otit energiankulutuksen esille? Sehän ei tunnetusti liity mitenkään ilmastomuutokseen. Täysin absurdi ajatus, että jokin niin pieni ja mitätön otus kuin ihminen, saisi ilmaston muuttumaan.

Hiihdosta en pidä, enkä sen katselemisesta, joten siitä en välitä pätkääkään jos koko laji häviäisi.

Toki se vituttaa, ettei enää ole kunnon talvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat