Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

(Kysely julkaistu netissä joskus kauan sitten, joku foorumilainen saattaa vaikka muistaa tämän.)

Nykyajan kiireisessä maailmassa vanhat instituutiot sortuvat ja kuolevat pois uusien ja tehokkaampien tieltä. Ihmisten asenteiden muuttuminen kestää kuitenkin kauan. Kuitenkin on aina olemassa harvoja yksilöitä jotka näkevät tarkemmin tulevaisuuteen, ja jotka ovat keskivertoihmistä valmiimpia heittämään orjuuden kahleet menemään. Oletko sinä yksi näistä ihmisistä? Saatat olla, vaikket tiedäkään sitä vielä! Selvittääksesi asian kutsumme sinut viettämään muutaman minuutin seuraavan mielipiteitäsi selventävän testin parissa, ja ottamaan selville mihin poliittiseen ryhmittymään mielipiteesi parhaiten sopivat.

Mitä tehdä?

Alla on kahdentoista lyhyen väittämän lista. Anna niille kaikille arvosana väliltä 0-5, kun nolla tarkoittaa "täysin eri mieltä" ja viisi "täysin samaa mieltä". Voit käyttää aikaa niin paljon kuin haluat harkitaksesi kutakin väitettä perinpohjaisesti. Kun olet valmis, laske antamasi arvosanat yhteen (summa on siis välillä 0-60) ja katso mihin sijoitut poliittisella asteikolla.

Väitteet:

Demokratia on vain sievistelevä ilmaus jengivallalle, jossa kaksi leijonaa ja lammas päättävät mitä syödään päivälliseksi, joten yksilön vastuun korostamiseksi lakeja pitäisi olla mahdollisimman vähän. Nykyajan poliittinen järjestelmä on täysin päinvastainen, ja meidän olisi palattava noin vuosisata sitten vallinneeseen vapaampaan järjestelmään.

Hygienian vähimmäistasoa, sallittuja lääkehoitoja ja työturvallisuutta koskevat lait ovat vain tunkeilevan hallinnon tapoja rajoittaa vapaakauppaa ja yksilönvapauksia, joten ne olisi kaikki kumottava.

Työnantajan pitäisi voida laillisesti kertoa työntekijälle että tämä saa vapaasti valita joko antaa hänelle seksipalveluja tai tulla erotetuksi.

Jokaisella, riippumatta henkisestä tasapainosta ja kyvyistä, pitäisi olla oikeus omistaa ja kantaa mukanaan niin paljon tulivoimaa kuin haluaa. Yleisemmin, koko "mielisairauden" käsite on vain valtiouskoisten tiettyjen ihmisten orjuuttamiseksi luoma valhe, ja jokaisella pitäisi olla samat oikeudet ja velvollisuudet riippumatta siitä, mitä mieltä joku toinen on hänen mielenterveydestään.

Kaavoituslakeja ei pitäisi olla. Jokaisen pitäisi ennemmin saada rakentaa haiseva teurastamo omistamalleen maalle keskelle lähiötä, olettaen tietenkin ettei naapureiden alueelle kulkeudu luvattomasti myrkyllisiä kemikaaleja. Jos joku ei tunnustaisi rakennuksen tai kaatopaikan esteettistä arvoa, he voisivat aina joko muuttaa pois tai boikotoida kyseisiä tuotteita ja palveluita.

Televisioyhtiöiden pitäisi saada esittää "Juokse tai kuole" -tyylisiä kisaohjelmia, joissa vapaaehtoiset kilpailijat taistelisivat toisiaan vastaan kuolemaan asti. Yleisemmin, jokaisen ihmisen pitäisi voida allekirjoittaa sopimus, jossa antaa jollekulle toiselle oikeuden tappaa, vammauttaa tai omistaa hänet orjana. Murhasyytteistä pitäisi voida vapautua esittämällä sopimus jossa uhri suostui kaksintaisteluun kuolemaan asti, ainakin jos ruumiilla oli ase kädessään.

Ihmisten pitäisi saada syrjiä toisia rodun perusteella, eli esimerkiksi bussiyhtiöt voisivat laittaa neekerit istumaan bussin takaosaan, kaupanpitäjän ei tarvitsisi päästää homoja sisään, jne. Sorrettu vähemmistöhän voi aina muuttaa pois tai perustaa omat bussilinjansa ja kauppansa.

Vapailla markkinoilla ilman valtion väliintuloa muodostuneet monopolit ovat saavuttaneet asemansa lyömättömän tehokkuutensa vuoksi, joten kuluttajan etu toteutuu parhaiten sillä että monopolin annetaan hallita markkinoita ja hintoja.

Ihmisten pitäisi saada vapaasti itsekseen päättää millaisia kemiallisia aineita he haluavat kehoihinsa, riippumatta siitä tapahtuuko tämä nautinnollisten vaikutusten vuoksi vai maksusta haittavaikutusten tutkimiseksi, kunhan kaikki tapahtuu vapaaehtoisesti.

Tietyt ammatit, kuten lääkäri tai lakimies, pitäisi vapauttaa tyhmästä säännöstelystä kuten että ammatinharjoittajalla pitää olla tietty tutkinto jostakin elitistisestä koulusta. Ihmisten pitäisi saada itse päättää kenen neuvoja he haluavat terveys- ja lakiasioissa, koska jokaisen pitäisi osata itse kertoa tutkintotodistuksesta, onko kyseisellä henkilöllä todellista alan asiantuntemusta. Jos potilas ei parane tai oikeusjuttu hävitään, pettynyt asiakas voisi ensi kerralla valita toisen lääkärin tai lakimiehen. Tämä kitkisi ajan myötä epäpätevät ihmiset alalta.

Arvokkaan tiedon pohjalta tapahtuvan kaupankäynnin, esimerkiksi pörssin "sisäpiirikaupan", ei pitäisi olla laitonta.

Jokaisella pitäisi olla oikeus julistautua Jeesukseksi, kerätä ympärilleen joukko seuraajia ja korostaa jatkuvasti, että poistumista haluavat päätyvät ikuisuudeksi helvettiin, elää eristyksissä ympäröivästä "Saatanan hallitsemasta" maailmasta ja suorittaa lopulta joukkoitsemurha, kunhan ketään vain ei pakotettu liittymään ryhmään.

Poliittinen suuntautumisesi:

0-19 Olet pahimman luokan valtiouskoinen papukaija! Annat onnellisena toisten hallita sinua sen sijaan, että hallitsisit itse itseäsi. Ymmärrämme tämän kuitenkin johtuvan siitä että sinut on koko elämäsi ajan aivopesty kollektivistiseen oppiin, ja toivoa on vielä vaikka sosialistiset Uuden Maailmanjärjestyksen herrasi pitäisivät mieluummin sinut tästä tietämättömänä. Saammeko ehdottaa, että vilkaiset Libertarian Party, ja suomenkielisiä Laaja Johdatus Libertarismiin-sivuja saadaksesi vallankumouksellisia ideoita, jotka voivat muuttaa elämäsi ja poliittiset näkemyksesi lopullisesti?

20-39 Olet epävarma poliittisista näkemyksistäsi, mutta osoitat joitakin merkkejä vapauden kunnioittamisesta. Annoit luultavasti matalan arvosanan väitteille 3 ja 7, koska haluat suojella naisia ja vähemmistöjä ymmärtämättä, että tällainen tunkeileva "suojelu" vain vahingoittaa heitä pitkällä tähtäimellä. Monilla tämän poliittisen ryhmän ihmisillä on myös harhakäsityksiä monopoleista. Suosittelemme, että vilkaiset Cato Instituten kotisivua ja selailet joitakin vaikeita poliittisia kysymyksiä selventäviä julkaisuja. Voit sitten tehdä tämän testin uudestaan ja tutkia, ovatko mielipiteesi muuttuneet.

40-49 Poliittiset näkemyksesi ovat selvästi libertaristiset. Pidät yksilönvapautta parempana kuin muiden valtaa, kunnioitat toisten yksilönvapauksia ja odotat heidän kunnioittavan sinun vapauksiasi. Jos et ole jo tehnyt niin, niin siirry suoraan Libertarian Partyn liittymiskaavakkeelle heti kun voit, ja liity muutokseen!

50-60 Hyvin harvat yksilöt saavat näin korkeat pisteet. Kuulut valittuun vähemmistöön, joka todella ymmärtää vapauden paremmuuden kaikkialle ulottuvaan tunkeilevaan valtioon verrattuna. Sinulla luultavasti on jo nämä vapautta puolustavat linkit kirjanmerkkeinä: Police Against NWO, Anarchism.net, The Ayn Rand Institute, Soldier of Fortune
ja National Rifle Association.

Kommentit (2)

Olen äimänä.

Edes kiihkeimmät vapausintoilijat eivät ole sanoneet sanaakaan. Joko aihe ei kiinnosta heitä enää lainkaan, tai sitten esitetyt väitteet ovat liian kiusallisia kommentoitaviksi.

Miten tässä nyt näin on päässyt käymään?


Demokratia on vain sievistelevä ilmaus jengivallalle, jossa kaksi leijonaa ja lammas päättävät mitä syödään päivälliseksi, joten yksilön vastuun korostamiseksi lakeja pitäisi olla mahdollisimman vähän. Nykyajan poliittinen järjestelmä on täysin päinvastainen, ja meidän olisi palattava noin vuosisata sitten vallinneeseen vapaampaan järjestelmään.2. Demokratia on hallintoa ajatellen oikein hyvä systeemi, jossa ihmiset voivat tuoda näkemyksensä esille. Kuitenkin perustuslain olisi tarkoitus taata kaikille tietyt perusoikeudet, joita enemmistö ei voi keneltäkään riistää. Yksilön vastuuta ei pitäisi määritellä niinkään lakeina, vaan hintana vapaudesta; ihmiset ovat siis vastuussa päätöksistään ja teoistaan.

Suomessa ei ainakaan olisi suotavaa palata 100 vuotta taaksepäin.


Hygienian vähimmäistasoa, sallittuja lääkehoitoja ja työturvallisuutta koskevat lait ovat vain tunkeilevan hallinnon tapoja rajoittaa vapaakauppaa ja yksilönvapauksia, joten ne olisi kaikki kumottava.4. Valtio voisi jakaa sertifikaatteja tuoteille ja palveluille, jotka se katsoo turvallisiksi. Jos joku haluaa tehdä vaarallista työtä, käyttää testaamatonta tuotetta tai ottaa heikosti tunnetun lääketieteellisen toimenpiteen, pitäisi sen olla mahdollista omalla vastuulla ilman valtion osallistumista.


Työnantajan pitäisi voida laillisesti kertoa työntekijälle että tämä saa vapaasti valita joko antaa hänelle seksipalveluja tai tulla erotetuksi.4. Työnantaja saa antaa työntekijälle kenkää millä perusteella tahansa. Jos monoa tulee itse työn kannalta irrelevantin seikan takia, ei palkollinen todennäköisesti osaa työtään kovin ihailtavasti, ja jos osaa, niin valoisampi tulevaisuus odottaa muualla.

Jokaisella, riippumatta henkisestä tasapainosta ja kyvyistä, pitäisi olla oikeus omistaa ja kantaa mukanaan niin paljon tulivoimaa kuin haluaa. Yleisemmin, koko "mielisairauden" käsite on vain valtiouskoisten tiettyjen ihmisten orjuuttamiseksi luoma valhe, ja jokaisella pitäisi olla samat oikeudet ja velvollisuudet riippumatta siitä, mitä mieltä joku toinen on hänen mielenterveydestään.4. Rikollisilla ja holhouksen alaisilla henkilöillä ei tulisi olla oikeutta kantaa mitään vaarallisia aseita mukanaan. Muiden ns. tavallisten kansalaisten pitäisi voida kantaa kevyitä itsepuolustuskäyttöisiä aseita (mm. tuli- ja teräaseet). Yksityisten henkilöiden ja organisaatioiden tulisi voida aseistautua raskaastikin perustuslain mukaan laittomasti toimivan hallituksen kaatamiseksi tai omien oikeuksiensa suojelemiseksi.

Kaavoituslakeja ei pitäisi olla. Jokaisen pitäisi ennemmin saada rakentaa haiseva teurastamo omistamalleen maalle keskelle lähiötä, olettaen tietenkin ettei naapureiden alueelle kulkeudu luvattomasti myrkyllisiä kemikaaleja. Jos joku ei tunnustaisi rakennuksen tai kaatopaikan esteettistä arvoa, he voisivat aina joko muuttaa pois tai boikotoida kyseisiä tuotteita ja palveluita.2. Maata löytyy tarpeeksi, jotta keskelle kaupunkia ei tarvitsisi maatilaa pystyttää. Käytännön sanelemana pakkona tietyt kaavoitusta säätelevät säädökset ovat tarpeellisia.

Televisioyhtiöiden pitäisi saada esittää "Juokse tai kuole" -tyylisiä kisaohjelmia, joissa vapaaehtoiset kilpailijat taistelisivat toisiaan vastaan kuolemaan asti. Yleisemmin, jokaisen ihmisen pitäisi voida allekirjoittaa sopimus, jossa antaa jollekulle toiselle oikeuden tappaa, vammauttaa tai omistaa hänet orjana. Murhasyytteistä pitäisi voida vapautua esittämällä sopimus jossa uhri suostui kaksintaisteluun kuolemaan asti, ainakin jos ruumiilla oli ase kädessään.3. Osallistujien ottaessa henkilökohtaisen vastuun ao. toiminnasta sen pitäisi olla mahdollista. Tv-lähestystä pitäsi tosin kontrolloida siinä määrin, ettei niiden, jotka eivät sitä halua katsoa, tarvitse niin tehdä vahingossakaan. Holhouksen alaisten henkilöiden (esim. lapset) ei pitäisi voida katsoa ohjelmaa kuin vanhempien luvalla.


Ihmisten pitäisi saada syrjiä toisia rodun perusteella, eli esimerkiksi bussiyhtiöt voisivat laittaa neekerit istumaan bussin takaosaan, kaupanpitäjän ei tarvitsisi päästää homoja sisään, jne. Sorrettu vähemmistöhän voi aina muuttaa pois tai perustaa omat bussilinjansa ja kauppansa.4. Liiketoiminnan harjoittajilla on oltava oikeus kieltäytyä tarjoamasta palveluitaan yksittäisille henkilöille ilman sen kummempia perusteita. Järjestäytynyt syrjintä esimerkiksi rodun perusteella ei saisi olla laillista, sillä sitä voidaan pitää hyökkäyksenä perusihmisoikeuksia vastaan.

Vapailla markkinoilla ilman valtion väliintuloa muodostuneet monopolit ovat saavuttaneet asemansa lyömättömän tehokkuutensa vuoksi, joten kuluttajan etu toteutuu parhaiten sillä että monopolin annetaan hallita markkinoita ja hintoja.5. Jos jokin firma vain on selvästi paras, niin minkäs teet. Se saa olla silloin paras ja hallita bisnestä.


Ihmisten pitäisi saada vapaasti itsekseen päättää millaisia kemiallisia aineita he haluavat kehoihinsa, riippumatta siitä tapahtuuko tämä nautinnollisten vaikutusten vuoksi vai maksusta haittavaikutusten tutkimiseksi, kunhan kaikki tapahtuu vapaaehtoisesti.3. Kyllä, mikäli aineiden käytöstä ei ole huomattavaa haittaa ympäristölle. Jos esimerkiksi huumeiden voidaan osoittaa aiheuttavan poikkeuksetta epäjärjestystä ja ongelmia, voidaan niiden käyttäminen kieltää vähintää yleisillä paikoilla. Myös tupakoiminen yleisillä paikoilla voidaan kieltää. Yksityistä yritystä, kuten baaria, ei kuitenkaan tarvitse pitää yleisenä paikkana (baarilla on tietysti mahdollisuus laatia omat säännöt).

Tietyt ammatit, kuten lääkäri tai lakimies, pitäisi vapauttaa tyhmästä säännöstelystä kuten että ammatinharjoittajalla pitää olla tietty tutkinto jostakin elitistisestä koulusta. Ihmisten pitäisi saada itse päättää kenen neuvoja he haluavat terveys- ja lakiasioissa, koska jokaisen pitäisi osata itse kertoa tutkintotodistuksesta, onko kyseisellä henkilöllä todellista alan asiantuntemusta. Jos potilas ei parane tai oikeusjuttu hävitään, pettynyt asiakas voisi ensi kerralla valita toisen lääkärin tai lakimiehen. Tämä kitkisi ajan myötä epäpätevät ihmiset alalta.5. Ammatia pitäisi voida harjoittaa millä pätevyydellä huvittaa. Edelleenkin, valtio voi antaa standardoituja suosituksia siitä, minkälaiset lääkäri- ja oikeusapupalvelut se katsoo turvallisiksi/päteviksi, mutta se ei saa kieltää "epämääräisempää" lääkäriä toimimasta; tällöin valtiolla ei tosin ole mitään vastuuta tällaisen palvelun käytöstä.

Arvokkaan tiedon pohjalta tapahtuvan kaupankäynnin, esimerkiksi pörssin "sisäpiirikaupan", ei pitäisi olla laitonta.4. Kaikilla tulisi olla samanlaiset mahdollisuudet käydä arvopaperikauppaa. Tietoa on monenlaista, ja on oikeastaan mahdotonta määritellä, millä tavalla tuotettua tietoa on hyväksyttävää käyttää kauppaa tehtäessä.


Jokaisella pitäisi olla oikeus julistautua Jeesukseksi, kerätä ympärilleen joukko seuraajia ja korostaa jatkuvasti, että poistumista haluavat päätyvät ikuisuudeksi helvettiin, elää eristyksissä ympäröivästä "Saatanan hallitsemasta" maailmasta ja suorittaa lopulta joukkoitsemurha, kunhan ketään vain ei pakotettu liittymään ryhmään.

4. Kyllä. Sekopäisten ideoiden esittämisessä ei ole mitään ongelmaa niin kauan kuin niiden pohjalta ei hyökätä ulkopuolisia vastaan.

Yht. 44

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat