Seuraa 
Viestejä45973

Tämä harraste on mukavaa kotona lämpimässä, kun illat pimenevät ja luntaräntäävettläloskaamoskaa roiskii ulkona.

Alkuunpääsemiseksi tarvitsee ostaa valaisinkaupasta noin 40-50cm pitkä putkilamppu ikkunalaudan yläpuolelle. ne ovat halpoja.

Sitten tekemään eksotiikkaa- mars hedelmätiskille ja maustehyllyille.
Osta mangoja, papaijaa, carambolaa, passionia, litsiä, rambutania, luumuja, taateileita, kiiwiä, omenaa, päärynää, pepinoa, guavaa, granaattiomenaa, karviaiskoisoa, viikunaa... sitruksia- sitrukset nyt ovat tuollaisen harrasteen kulmakivi. Ja joskus löytää jotain paljon eksoottisempaakin, kuten pitahayaa tai kaktusviikunaa. (Ja niistähän kasbvaa kaktuksia) Tee hedelmistä erilaisia maukkaita jädykkeitä, smootheja, piirakoita ym. Siemenet on koko jutun clou.

Niitä on mukava kasvattaa ikkunalla. tehdä oma tropiikki. Nuo lämpimien maiden hedemäpuiden siemenet myös kasvavat nopeasti, itämiseen menee vajaa kk. Taimelle ne nousevat jo toisella kuukaudella, ja useita senttejä tulee sen jälkeen joka päivä.

Pähkinöistä ja pähkinämäisistä kannattaa idättää kokonaisia, kuorimattomia manteleita- roko varovasti vasaralla kuori, kääri siemen kosteaan talouspaperiin ja idätä jääkaapissa. Taimi näet itää viileässä.
Huoneessa se viheriöi ympäri vuoden, talvella tiputtaa hieman lehtiään alhaalta. Maapähkinä on myös hyvä ja julman nopea kasvaja, eikä edes ole oikea pähkinäpuu vaan hernekasvi- tekeekin palkoja jotka työntää mullan alle kypsymään.

Maustekasvejakin voi idättää. Kokoanaisina ostetut Roseepippurit- noin 40% purkillisesta ovat itukykyisiä- tulee nätti bonsaiksi soveltuva pippuripuu. Viherpippurista tulee köynnös. Tuore inkiväärijuuri itää ruukussa ja kasvattaa bambumetsikköä muistuttavan kasvuston.
Chilipalon siemenet kasvavat, tulee koisomainen kasvi chilihedelmineen.

Vihanneksista + eksoottisista juureksista paprika, tomaatti, aasialaisista kaupoista hankittu kurkumajuuri ja taaro- komeaa tulee. taaro muistuttaa isona valtavaa vehkaa, kurkuma kukkii kuin hienoin lilja. Liljahan se onkin. Samoin myös siemenestä kylvetty kardemumma. Bataatti tekee köynnöksen jossa on isoja, sinisiä kukkia. bataatti istutetaan rukkuun vain puoliksi, tylppä pää alaspäin ja terävä ylöspäin. Alkaa versota parin kuukauden sisään.

Ai niin, ja ananas alkaa kasvattaa juuria, jos sitä irtileikattua lehtitupsua pitää vesiastiassa juurtumassa. Varsinkin sahalaitareunaiset miniananakset juurtuvat äkäisesti.

Tommottista... Aloittelijoille. Minulla taas sormet syhyvävät, kun Thaimaan matkan jyviä on aika testailla.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat