Seuraa 
Viestejä45973

moi,

mietin samankaltaisen värkin rakentelua itse, mutta vähän isommassa skaalassa ja asiaankuuluvilla muutoksilla mutta monet asiat mietityttävät, miten toteutus tai että mitä ainetta "kuori/rakenne" montako moottoria ja montako roottoria, mitkä lapamitat ja kannattaako laittaa roottorien ympärille suojakehä... ulkokäyttöön tulisi ja varmaankin sopii olla jotain 1m² ja paksuus sitten vaikka 1-30cm...

Kysymykset:
- mitä materiaalia runko? hiilikuitua?
- onko roottorien lomittamisesta tehohävikkiä?
- riittääkö asennonkorjaamiseen ja muuhun se että gyroskoopilta katsoo asentoa ja sen mukaan automaattisesti mokoma vaihtaa eri roottorien tehoja jolloin asento korjaantuu... voiko tällä taktiikalla tehokkaasti katkaista syöksykierteen tai selvitä muista tuulen/ohjausvirheen/humalan aiheuttamista hätätilanteista?
- kannattaako käyttää lentämiseen polttomoottoreita tms ja sähköt sitten vain elektroniikalle, vai kannattaako sähkömoottorit joka suhteessa?
- voisiko roottorit korvata skycarin tapaan suihkumoottoreilla?
- millaisiin korkeuksiin mokomalla voi päästä vai tuleeko ensimmäisenä vastaan radiolinkkien kantavuus?

Mahdolliset toiminnallisuudet,

- ohjaus/hallinta läppäriltä
- videokuvaa näytölle lennosta
- gps-paikannus
- etäisyysmittari mahdollisimman suurelle skaalalle, esim laserilla.
- pitkä lentoaika
- "stealth-mode" tahtoo hiljaisen vehkeen

keksin vielä jotain lisää kunhan kerkeän

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Askartelukeskuksesta stadista sai 25 vuotta sitten ufoja joissa oli 0,8 kuution polttomoottori yhdellä potkurilla joten hökötys pyöri itse vastakkaiseen suuntaan, halkaisija oli n. 30 cm.
Se ei ollut ohjattavissa vaan nousi niin kauan kun metanolia riitti.

Olisiko tuo itse ilmaan nousu ja siellä pysyminen hoidettavissa esim kaasulla täytetyllä ilmapatjalla tms. pallolla. Ei maksaisi paljon ja alkukokeilun mahd. epäonnistuminen ei olisi niin suurta konkurssia aiheuttava..!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö tää justiin ole paras tapa tehdä semmoinen laite:

Monta pienempää ropellia, ja vehje ei tule alas niin helposti. Eikä roottorin lavat osu mihkään vaikka lennättäisi ahtaassa paikassa. Vähä pienempänä sitten tietysti. Tohon kohtaan misä noi ukot pojottaa iskee sitten elektroniikan ja pensatankin. Tai jos moottorikin olis keskellä, niin noita propellejakin vois periaatteessa pyörittää vaikka hihnavedolla? Tossa kuvan laitteessa taitaa moottorit olla propellien navassa, tuskin noilla mitään polkimia on tuolla kuplassa...

Pohtija
Seuraa 
Viestejä900

Tuo on saman tyyppinen lentovehje kuin Paul Mollerin lentoautoproto vuodelta -89. M200X. Kyseinen Skycar:in edeltäjä on tähän mennessä lentänyt yli 200 kertaa ja yli 15 m korkeudessa.

Paul Moller on nyt kehitellyt yli 40v lentäviä autojaan. Ja uusin prototyyppi Skycar M400 on nyt testien alla. Huippunopeus 644 kmt ja toimintasäde 1449 km. Ja on kuulemma helppokäyttöinen ja lentämisen voi oppia jo parissa tunnissa...

http://travel.howstuffworks.com/flying-car2.htm

http://www.ideacityonline.com/2004prese ... oller.html

Entä turvallisuus ?
http://www.moller.com/safe.htm

Mene ja tiedä, mutta on se melkoinen visionääri tuo Moller. Ja melkoisen omistautunut visiolleen...

Toiset vain unelmoi ja toiset alkavat toteuttaa unelmiaan.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

SAMAEL
+ monta moottoria (turvallisuus)

Eipä olisi kivaa, jos yksikään niistä sammuisi, kun on ilmassa.

No ei kai se kivaa ole kun kallis laite menee rikki, mutta kyllä toi skycar käsittääkseni on suunniteltu pysymään ilmassa vähemmilläkin moottoreilla. Lisäksi siinä taisi olla laskuvarjo.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä900

Jep. Lukekaa tuo safety linkki.

Moottoreitahan vehkeessä on yhteensä 8. Ymmärtääkseni jokaisessa puhallin ulokkeessa 2 toisistaan erillistä moottoria peräkkäin...

Vaikka siinä läpileikkaus kuvassa en sellaista rakennetta huomaa...?

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

SAMAEL
No ei kai se kivaa ole kun kallis laite menee rikki, mutta kyllä toi skycar käsittääkseni on suunniteltu pysymään ilmassa vähemmilläkin moottoreilla. Lisäksi siinä taisi olla laskuvarjo.

Meinaan, että jos yksi moottori jostain kulmasta sammuu, niin käy hieman samoin kuin auton, jos yksi rengas tyhjenee. Tien pinta estää auton holtittoman liikkeen alaspäin, mutta ilmassa ei vastaavaa vastetta juurikaan ole!?
Eri asia jos kyseinen laite osaa kompensoida yhden moottorin puutteen muuttamalla esim moottoreiden kulmia tarpeen ja hallitsemattoman liikkeen mukaan... En jaksanut lukea juttua ihan sanasta sanaan...
Joka tapauksessa ei mikään todellinen "home made" vaan vaatii raskaita panostuksia ja paksua lompakkoa.
Siihen ainoastaan KUNKULLA on varaa!!

vähän isot on noi suunnitelmat, tutut kyl... mut tommosta pienempää plattaa aattelin vaan, mutmut...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat