Seuraa 
Viestejä45973

Kun katselee ympärilleen, tuntuisi että

- sokerilla ja eläinrasvalla (suklaat, sipsit…) mies lihoo pehmeäksi nallekarhuksi, rasvaa on kaikkialla tasaisesti: takapuolessa, vatsassa, kyljissä, rinnoissa, selässä, reisissä, käsissä.
- kaljalla ja rasvaisella ruoalla (makkara, liha…) kehittää ison kireän kupuvatsan, ja rasvaa kerääntyy selkään, kylkiin ja rintoihin
- voimaliikuntaa harrastamalla rasva tuntuu ns. tiivistyvän, erityisesti naisilla

Yleisesti asiantuntijat kuitenkin väittävät että
- energia on aina energiaa, ei väliä missä muodossa se on sisään laitettu
- myös rasvan poistumispaikkaan ei voi vaikuttaa, esim vatsalihasten tekeminen ei edistä rasvan poistumista vatsanpeitteistä, mutta mihin perustuu ”tiivis rasva”

Onko kenelläkään tietoa missä näitä väitteitä olisi todistettu oikeaksi? Tai sitten aikaisemmin mainittuja elävän elämän havaintoja todistettu tieteellisesti vääräksi?

Ainakin voisi kuvitella että koska lihan määrä lisää mieshormonien määrää, edistää se ns. miesmäistä lihomista. Naisen tiivis rasva on todenäköisesti siitä syystä, että rasva kerääntyy lihasten väliin. Mutta miksi liikunta vaikuttaa kyseisellä tavalla rasvan sijoittumiseen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tärinä kuulemma lisää lihasmassaa ja laihduttaa, ainakin hiirillä.

Testi tehtiin tärisevällä alustalla. Ehkä siinä hiiri jotu lihaksiaan jännittelee...

Lihominen ja laihtuminen ovat kehittyneen maailmanosan suurimpia terveys-vitsauksia, ellei peräti suurin.

On hämmästyttävää kuinka vähän lihomisen ja laihtumisen mekansimeja on tutkittu - tai sitten jos on tutkittu, kuinka vähän niitä tunnetaan.

Terveysviranomaisten mantra menee näin: liiku alhaisella sykkeellä, syö monipuolisesti, kuluta enemmän kuin syöt. Mutta maalaisjärki sanoo että se ei ole niin yksinkertaista.

Jos kerran selvästi eri tavalla ravintoa nauttien ja kehoaan kuluttaen lihoo eri paikoista (vrt mies pallovatsa tai nalle-karhu) tai eri tavoin (vrt nainen aerobic ohjaaja tai sohvaperuna), niin kaiken järjen mukaan myös laihtua pitäisi voida eri tavoilla ja eri paikoista.

Vai onko kropassa sellainen muisti, että sinne minne se ensin tuli, sieltä se lähtee viimeiseksi – oli laihdutusmenetelmä mikä tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat