Seuraa 
Viestejä45973

Tervehdys,

Onko joku palstan lukijoista tietoinen imurin roottorin hyötysuhteeseen vaikuttavista tekijöistä? Tarkoitus olisi tehdä järeä imuri esim. kanavapuhallinta hyödyntämällä. Puhallintyyppejä olisi erilaisia ja niihin saatavilla sopivahkoja järeitä moottoreita, mutta tiedot loppuvat kesken.

Mikä kierrosnopeus/propellityyppi soveltuu parhaiten imurikäyttöön. Ajatuksena on imeä puupellettejä noin 5m matka säiliöön ja mahdollisesti puhaltaa imuilma takaisin samaan säiliöön 5+5m letkua halkaisija 10cm.

Perusteluna hulluun projektiin on se että nuo kaupalliset sovelluksetkin tuntuvat olevan kokeiluasteella joten jos pitää kuitenkin virittää itse niin mieluummin teen sen alusta alkaen, varsinkin kun sopivan tyyppistä tavaraa löytyy nurkista.

Villejä ideoita otetaan myös vastaan. Itse olen pohtinut myös lehtipuhaltimen/imurin käyttöä mutta hyydyttääkö letkun painehäviö laitteen. Tarkastelemani mallin propelli on varsin pieni ja harva/väljä. Toiminta perustunee hurjaan kierrosnopeuteen joka ei ehkä ole kovinkaan hyvä sovelluksen painehäviöitä ajatellen.

Terveisin,
Tero

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Sellainen pitkä ruuvi-kuljetin toimii parhaiten. Vie vähän energiaa, käynnistyy nopeasti, eikä pidä meteliä, on yksinkertainen ja toimintavarma.

Vierailija

Tuossa just purin tehokkaan pölyimurin, kun moottorista meni laakeri. Siinä on kaksi keskipakoispuhallinta sarjassa. Keskipakosiivekkeet ei ole suorat, vaan kaarevat ja siivekkeiden välissä ovat kiinteät ohjaussiivekkeet, nekin kaarevat.

Myös on muistettava, että maksimi alipaine, mitä voidaan tehdä, on yksi ilmakehä eli -1 kp/neliöcm.

Keskuspölyimurin tehokkuuteen vaikuttavat myös imuilmaputkiston vastus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

http://www.mype.fi/wp/

lisää hakusanalla "lietso"

hinnat alkavat 150eurosta ylöspäin. 100 putkelle riittää n. 1,5kw lietso (hintaa n. 1200-1500). siipien syvyys taisi olla 50mm, roottorin halkaisia 300mm, pesän halkaisia 320mm, syvyys 70. kyseisillä mitoilla toimi ainakin kutterin(=puulastua/purua) imuroinissa vallan hyvin. (kutteri kulki roottorin lävitse)

ilmaa ei kannata jollei ole pakko puhaltaa "imuroitavaan" kohteeseen.

edit: roottorinpyörintä nopeus on sama kuin moottorin eli n. 1500 kier/min.

toisen polven pilkkuvirhe

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

Ruuvikuljetin olisi kyllä kätevin ratkaisu pellettien siirtelyyn, tietty jos matkalla on ihan hullusti mutkia ja muita epäjatkuvuuskohtia voisi tuollainen imuriratkaisu tulla kyseeseen

Pellettien siirtelyyn olen käyttänyt ruuvia nelisen vuotta ja se on osoittautunut aivan liian epäluotettavaksi. Matkalla on liikaa mutkia ja niitä oiottaessa on tehty jo melkoisia kompromisseja. Toinen päänsärky ruuvikuljettimessa on puru joka jumittaa ruuvin. Tämän poistamiseksi on tehty erilaisia patentteja, mutta lopuksi totesimme että kunnon purun poisto vaatii imurin. Tässä ei sinällään ole enää järkeä kun samalla imurilla voi siirtää pelletit polttimen tuntumaan. Nyt on siis pneumaattinen siirtojärjestelmä työn alla.

Alkuperäinen kysymys oli kuitenkin propelleista, eli onko jollain näppituntumaa, miten alipaine ja ilmamäärä määräävät siivekkeiden muotoa, tiheyttä, taivutusta jne.

hajottaako kova imu pelletin? Myöskin ongelmaksi saattaa tulla siilon alapään puristus. siis pellettien paino puristaa. Riittääkö imurin imu purkamaan puristuneen kasan pohjaa, vai tarviiko olla alussa kierukka, joka hajottaa pellettejä?

Tietenkin jos tekee niin suuren suuaukon siilon pohjaan, jotta pelletit tippuu omalla painollaan putkeen, jossa imu on. Ilmaa täytynee saada kaveriksi, ellei riittävä määrä imeydy pellettivuoren läpi.

Imukäytössä lienee tehokkain suuri halkaisijaltaan (ja kapea) oleva siipi, jossa aika suorat lavat. Siis keskipakopuhallin. Kaareviin lapoihin tahtoo jäädä pöly, tms kiinni, ja heikentää tehoa. Muutama sata wattia minimissään riittänee tälläisellä siivellä. (halk. 40 cm ja paksuus 4-5 cm)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Osta valmis puruimuri ja modifioi siitä. Se on suunniteltu purun ja kutterinlastun imuun. Siinä on valmis keskipakopuhallin ja moottori. 100 mm:sestä putkesta luulisi pellettienkin kätevästi kulkevan.

En vaan tiedä, kuinka tuollaisissa pienimmissä teho riittää pidemmille matkoille.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Volitans
Osta valmis puruimuri ja modifioi siitä. Se on suunniteltu purun ja kutterinlastun imuun. Siinä on valmis keskipakopuhallin ja moottori. 100 mm:sestä putkesta luulisi pellettienkin kätevästi kulkevan.

En vaan tiedä, kuinka tuollaisissa pienimmissä teho riittää pidemmille matkoille.

tuota juuri itsekkin mietin ehdottaa päivällä mutta en saanut yhteyttä foorumiin.

kysymyksiä kuitenkin on: kuinka monta tonnia meinaat siirtää pellettiä tunnissa? muutama sata kiloa siirtyy kyllä puruimurilla tunnissa.

toisen polven pilkkuvirhe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat