Diabetes on tulehdustila

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Diabetes kuten lähes kaikki muutkin krooniset sairaudet ovat tiloja, joissa vallitse sekä vapaiden radikaalien aiheuttama hapetusstressi että hiljainen matalatasoinen tulehdustila (inflammaatio)
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3124

Tätä seikkaa ei ole huomioitu diabeteksen Käypä hoito -suosituksissa. Niinpä yli 80 % diabeetikoista sairastuu ja kuolee sydän- ja verisuonitauteihin, ja huomattava osa saa lisäksi silmänpohja-, hermosto-, munuais- ja ihomuutoksia. Muutosten syynä on myös proteiinien ja rasvojen sokeroituminen eli glykaatio ja homokysteiinin kohoaminen. Viimemainittu on yhteydessä mm. silmän verkkokalvon rappeutumiseen.
http://care.diabetesjournals.org/cgi/co ... c07-0632v1

Hapetusstressiä, tulehdusta, kudosten sokeroitumista ja homokysteiinin kohoamista voidaan ehkäistä ja vaimentaa ortoglykeemisellä ruokavaliolla ja useilla ravintolisillä, joista mainittakoon karnosiini, E-EPA, kromi, sinkki, benfotiamiini ja foolihappo sekä B6- ja B12-vitamiinit.

Tohtori Timo Kuusela ehdotti äskettäin Suomen Lääkärilehdessä diabetekseen uutta neljän tukipilarin hoitomallia, johon kuuluisivat liikunta, ruokavalio, tarpeellinen lääkitys ja myös ravintolisät. Aiheesta on alettu käydä vilkasta julkista keskustelua.
http://www.laakarilehti.fi/files/nostot/nosto35_3.pdf

Sivut

Kommentit (76)

Vierailija
Tohtori Tolonen

Niinpä yli 80 % diabeetikoista sairastuu ja kuolee sydän- ja verisuonitauteihin

Niinpä yli 80% ihmisistä sairastuu ja kuolee sydän- ja verisuonitauteihin ?

Vierailija
oge
Tohtori Tolonen

Niinpä yli 80 % diabeetikoista sairastuu ja kuolee sydän- ja verisuonitauteihin



Niinpä yli 80% ihmisistä sairastuu ja kuolee sydän- ja verisuonitauteihin ?

Mutta diabeetikot huomattavan ennenaikaisesti

Vierailija

Hivenaineiden vaikutus immuniteetin syntyyn ja ylläpitoon on asia, joka on osoitettu pitävästi lukuisissa tutkimuksissa, mutta niiden oikeaa märää sairauden ehkäisyn tai hoidon kannalta vain ei vielä oikein tiedetä. Tämä johtaa usein liikakäytöön jolloin hyödyn korjaajina ovat vain niiden kauppiaat kuten joku Tolonen. Yleisesti ainakin tiedetään, että normaalia ruokavaliota syövät eivät tarvitse lisäravinteita - tämä lienee asia joka on myös todettu tutkimuksin. Ns. vapaiden radikaalien aihuttama stressi voi hyvinkin johtaa tilanteeseen, jonka seurauksena on uusien proteiini - rasvahappo - sokeriyhdisteiden syntyminen. Nämä rakenteet voivat hyvinkin muodostua antigeenisiksi ja aiheuttaa immuunijärjestelmän aktivoitumisen. Tässä mielessä antioksidanttien päivittäinen nauttiminen olisi varmaan hyvä vastaus tilanteen hallitsemiseksi. Mutta kuinka paljon on paljon jne. on asia johon ei ole yksiselitteistä vastausta ainakaan vielä. Itse uskon normaaliin terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan edelleen.

Vierailija

Reagenssi ei näytä lukeneen uusimpia tiedelehtiä nimeltään Diabetes, Diabetes Care ja Diabetologia. Jos hän olisi, ei kirjoittelisi mokomaa roskaa: "Yleisesti ainakin tiedetään, että normaalia ruokavaliota syövät eivät tarvitse lisäravinteita - tämä lienee asia joka on myös todettu tutkimuksin." Voisitko ystävällisesti antaa referenssit noihin tutkimuksiin?

Itse olen lukenut useita uusia tieteellisillä diabetestutkimuksia, jotka osoittavat ihan päinvastaista. Aloitetaan suomalaisesta Kansanterveyslaitoksen ja Turun ja Kuopion yliopistojen raportista maaliskuun Diabetes Care -lehdessä (2007;30(3):523-528):

Tutkimukseen valittiin 1 059 tyypin 2 diabeetikkoa, iältään 45–64 vuotta. He olivat sairastaneet diabetesta keskimäärin 8 vuotta. Heidän terveydentilaansa seurattiin 7 vuotta, jona aikana 156 tutkittavaa kuoli sepelvaltimotautiin ja 254 sai kliinisen tai fataalin sydäninfarktin.

Sydäntaudin ja -kuoleman riski oli suurin niillä, joiden seerumissa oli sinkkiä alle 14 µmol/l. "Seerumin vähäinen sinkkipitoisuus on itsenäinen sydäntaudin riskitekijä tyypin 2 diabeetikoilla", päättelevät tutkijat.

"Teoreettisesti tuloksemme puhuvat sen puolesta, että sinkin käyttö ravintolisänä voisi olla hyödyllistä tyypin 2 diabeteksen aiheuttamien sydänkomplikaatioiden ehkäisyssä", kirjoittaa tutkijaryhmä.
http://care.diabetesjournals.org/cgi/co ... t/30/3/523

Vierailija
REAGENSSI
Hivenaineiden vaikutus immuniteetin syntyyn ja ylläpitoon on asia, joka on osoitettu pitävästi lukuisissa tutkimuksissa, mutta niiden oikeaa märää sairauden ehkäisyn tai hoidon kannalta vain ei vielä oikein tiedetä. Tämä johtaa usein liikakäytöön jolloin hyödyn korjaajina ovat vain niiden kauppiaat kuten joku Tolonen. Yleisesti ainakin tiedetään, että normaalia ruokavaliota syövät eivät tarvitse lisäravinteita - tämä lienee asia joka on myös todettu tutkimuksin. Ns. vapaiden radikaalien aihuttama stressi voi hyvinkin johtaa tilanteeseen, jonka seurauksena on uusien proteiini - rasvahappo - sokeriyhdisteiden syntyminen. Nämä rakenteet voivat hyvinkin muodostua antigeenisiksi ja aiheuttaa immuunijärjestelmän aktivoitumisen. Tässä mielessä antioksidanttien päivittäinen nauttiminen olisi varmaan hyvä vastaus tilanteen hallitsemiseksi. Mutta kuinka paljon on paljon jne. on asia johon ei ole yksiselitteistä vastausta ainakaan vielä. Itse uskon normaaliin terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan edelleen.

Lisäravinteiden tarve lienee hyvin yksilöllistä. Aloitettuani itse niiden käytön hävisi nopeasti kymmenkunta rappeutumisilmiötä, esim. hilseily loppui, kynnet vahvistuivat, nivelet lakkasivat lukkiutumasta, hampaiden reikiintyminen hidastui enkä ole sen koommin yli 30 vuoteen ollut väsynyt.

Kymmenisen vuotta sitten alkoivat suonikohjuni vuotaa nilkkojen seudulta ja jouduin kulkemaan pitkiä aikoja jalat siteissä. Yhden kohdan sulkeuduttua oli jo monta uutta rupea valmiina repeämään laskimon pinnasta. Laastarein suojaamalla saattoi viivästyttää niiden repeämistä. Tätä kesti monta vuotta. Lääkäri ei keksinyt mitään apua vaivaani.

Noin viisi vuotta sitten aloin syödä karnosiinia ja kuukauden kuluttua siitä ei repeäviä rupia enää näkynyt, eikä verisuonet ole sen koommin vaivanneet.

Vierailija

Suomalaiset tutkijat ovat siis luotettavasti osoittaneet, että suomalaisilla diabeetikoilla on usein puutetta sinkistä. Sinkin merkitystä tulehdusten ehkäisyssä on vastikään tutkittu tieteellisesti jenkeissä. Maailman johtavassa ravitsemuslääketieteen lehdessä julkaistujen tulosten mukaan ikääntyvien kannattaisi popsia sinkkiä purkista (ja sitähän on nykyään yhdistettynä mm. karnosiiniin, josta edellinen viesti puhuu).

– "Normaali seerumin sinkkipitoisuus vähentää vanhainkodin asukkaan riskiä sairastua keuhkokuumeeseen, lyhentää taudin kestoa ja vähentää antibioottien tarvetta sekä kuolemanvaaraa", kirjoittaa tohtori Simin Meydanin johtama työryhmä American Journal of Clinical Nutrition -lehden lokakuun numerossa. Tutkijat edustavat Yhdysvaltain maatalousministeriötä ja Tuftin ja Bostonin yliopistoja.

Vuoden pituiseen seurantatutkimukseen osallistui 578 ikäihmistä 33 bostonilaisesta vanhainkodista. Henkilöillä, joiden seerumissa oli sinkkiä alle 70 mikrogrammaa litrassa ilmeni muita useammin keuhkokuumeita, ne kestivät tavallista kauemmin ja niiden hoitoon tarvittiin 50 % enemmän antibiootteja. Koehenkilöille annettiin vuoden ajan ruoan lisänä sinkkiä, E-vitamiinia ja muita suojaravinteita.

Tutkijat toteavat, että muidenkin tutkimusten mukaan sinkin puute voi heikentää immuunijärjestelmän toimintaa, mikä lisää toistuvien infektioiden vaaraa. He suosittavat ikääntyville ihmisille sinkkiä ruoan lisänä, koska "se voi vähentää keuhkokuumeiden määrää ja lyhentää niiden kestoa ja antibioottien tarvetta ja [infektioihin liittyvää] kuolleisuutta".

Meydani SN, Barnett JB, Dallal GE et al. Serum zinc and pneumonia in nursing home elderly. American Journal of Clinical Nutrition. 2007;86: 1167 - 1173
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/4/1167

Odottelen nimimerkki "Reagenssin" referenssejä tutkimuksiin, jotka kumoaisivat nämä kaksi edellä esittämääni raporttia.

Vierailija

Tunnettu juttu:
"Bart Classen, a Maryland physician, published data showing that diabetes rates rose significantly in New Zealand following a massive hepatitis B vaccine campaign in young children, and that diabetes rates also went up sharply in Finland after three new childhood vaccines were introduced."

Eli syynä tutkimuksen mukaan THIMERSOL.
Vaikka elohopea on kielletty aine mm. Norjassa ja Ruotisssa, niin Suomessa sen käyttöä jopa suositellaan. Katsoiko kukaan viikko sitten torstaina norjalaisen dokumentin elohopealapsista?

Ja sitten ihmetellään, kuinka sairas kansa olemme...

Cargo
Seuraa 
Viestejä979
Liittynyt27.8.2007

Tohtori Tolosella on sitten kaiketi jokin uusi reseptivapaa diabeteslääke lähdössä markkinoille, kun näin meitä informoit...

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Vierailija

Parantunut kirjoitti yllä
"Vaikka elohopea on kielletty aine mm. Norjassa ja Ruotsissa, niin Suomessa sen käyttöä jopa suositellaan."
Höpsistä, väitteesi ei pidä paikkaansa. Nostin takavuosina esille mediassa tuon tiomersaalin (timersolin) läsnäolon rokotteissa, ja kas kummaa, eipä aikaakaan, kun Kansanterveyslaitos vuona 2005 lopetti sitä sisältävien lasten rokotteiden oston ja käytön neuvoloissa.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... saali.html

Cargolle: Tohtori Tolosella ei ole lähdössä – eikä ole ollut koskaan ennenkään lähdössä – minkäänlaista lääkettä markkinoille yhteenkään tautiin. Kerron tässä viestiketjussa vain tieteellisistä diabeteksekseen liittyvistä uusista tutkimuksista, kuten avauspuheenvuorossanikin. Uskon niiden kiinnostavan diabeetikkoja ja niitä, joilla on perinnöllinen alttius diabetekseen. Lisää seuraavassa:

Elimistössä syntyvä rikkipitoinen aminohappo homokysteiini on "uusi" diabeteksen aiheuttaman verkkokalvon rappeuman riskitekijä, kirjoittaa australialainen silmälääkäriryhmä Diabetes Care -lehdessä 26.9.2007. Homokysteiini on helppo mitata verestä, ja sen kertymistä voidaan ehkäistä ottamalla ravintolisänä foolihappoa ja B6- ja B12-vitamiinia.

Silmälääkärit selvittivät homokysteiinin osuutta retinopatiaan 168 tyypin 2 diabeetikolla. Kaikkien silmänpohjat valokuvattiin ja plasmasta mitattiin homokysteiinin ja paastosokerin pitoisuus. Lisäksi tutkittavien elintapoja kartoitettiin kyselylomakkeella.

Homokysteiinin pitoisuus oli suurempi (keskimäärin 11,5 µmol/l) niillä henkilöillä, joiden verkkokalvot olivat rappeutuneet, kuin tervesilmäisillä (keskimäärin 9,6 µmol/l). Yhteys kohonneen homokysteiinin ja retinopatian välillä ei selittynyt munuaisten vajaatoiminnalla eikä se riippunut muistakaan tavanomaisista diabeettisen retinopatian riskitekijöistä, kuten diabeteksen kestosta, verenpaineesta eikä HbA1c:stä (= "pitkä sokeri").

"Plasman kokonaishomokysteiinin pitoisuus voi olla käyttökelpoinen lisääntyneen diabeettisen retinopatian riskin osoitin tyypin 2 diabetesta potevilla henkilöillä", päättelevät tutkijat (1). Samanlaiseen tulokseen ovat tulleet myös hollantilaiset tutkijat (2).

1. Brazionis L, Rowley K, Itsiopoulos C, Harper CA, Homocysteine and diabetic retinopathy. Diabetes Care. Published online ahead of print September 26, 2007 DOI: 10.2337/dc07-0632
http://care.diabetesjournals.org/cgi/co ... c07-0632v1

2. Hoogeveen EK, Kostense PJ, Eysink PE, et al. Hyperhomocysteinemia is associated with the presence of retinopathy in type 2 diabetes mellitus: the Hoorn study. Arch Intern Med 2000; 160:2984–2990
http://tinyurl.com/32whoj

Myönnän, ettei kaikissa tutkimuksissa ole päädytty samoihin johtopäätöksiin. Niissä homokysteiinin pitoisuus tutkittujen potilaiden veressä on kuinkin ollut paljon pienempi kuin suomalaisten laboratorioiden antama viitearvon yläraja 15 µmol/l.

Mielestäni jokaisen diabeetikon tulisi – varmuuden vuoksi – mittauttaa homokysteiininsa, ja jos se on yli 6,5 µmol/l, hänen tulisi ottaa ruoan lisänä päivittäin foolihapon, B6- ja B12-vitamiinin yhdistelmää niin paljon, että lukema alenee riittävästi, mieluiten < 6,5, jolloin tämä riskitekijä poistuu. Lisätietoa homokysteiinistä
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... eiini.html
Jos joku löytää sitä jotakin tieteellistä virhettä, otan mielelläni vastaan palautetta.

Hämmästelen, ettei täällä asiantuntijana esiintyvä nimimerkki "Reagenssi" pyynnöstäni huolimatta esitä referenssejään, joiden mukaan diabeetikot eivät tarvitse mitään ravintolisiä.

Vierailija
Tohtori Tolonen
Parantunut kirjoitti yllä
"Vaikka elohopea on kielletty aine mm. Norjassa ja Ruotsissa, niin Suomessa sen käyttöä jopa suositellaan."
Höpsistä, väitteesi ei pidä paikkaansa. Nostin takavuosina esille mediassa tuon tiomersaalin (timersolin) läsnäolon rokotteissa, ja kas kummaa, eipä aikaakaan, kun Kansanterveyslaitos vuona 2005 lopetti sitä sisältävien lasten rokotteiden oston ja käytön neuvoloissa.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... saali.html

Kyse oli amalgaameista ja elohopeasta yleensä. Ruotsi ja Norja ovat kieltäneet elohopean maahantuonnin ja käyttämisen hammaspaikoissa. Suomessa sen käyttöä yhä suositellaan jopa lapsille!

Ruotsin tilanteesta:
http://www.davidhoward.com.au/resources/article15.html
http://www.toxicteeth.org/natCamp_IntSc ... _Nov04.cfm
"The use of amalgam has been identified as the single largest source of mercury in sewage sludge, and crematoria are a large source of emissions to air in Sweden. Therefore a ban on amalgam is very important from an environmental point of view."

Norjassa:
http://www.designnews.com/blog/71000007 ... 06341.html
"The Norwegian Pollution Control Authority has proposed a general ban on mercury in products."

Suomen käsittämättömästä tilanteesta:
[size=75:3cyvkpg0]Helistin, Uutisia, 22.05.2006[/size:3cyvkpg0]
"Amalgaami on lapsille turvallista"
http://www.helistin.fi/?page=8165280&id=6669584

[size=75:3cyvkpg0]Potilasohjeet, 30.11.2006, Allergiakoulu 2006, Tari Haahtela[/size:3cyvkpg0]
"Amalgaami on hyvä ja turvallinen hampaiden paikkausaine."
http://www.ebm-guidelines.com/terveyspo ... i=pot00279
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=pot00279

Tämähän nähtiin meilläkin viikko sitten:
MPP also showed 7 minutes of a documentary from Norway called Mercury Girls which showed historical film of Norwegian dental nurses (assistants) working with amalgam in their bare hands. In 2005 the Norwegian Broadcasting Company examined complaints of dental nurses who had high levels of mercury. The reports of high mercury exposure was shocking. In the study results between the dental nurses and a control group, the results even surprised the scientists. 25% of the dental nurses reported having neurological problems. 36% of the dental nurses had tremors compared to 8% in the control group. 14% of the dental nurses had problems with memory vs the control group having no problems with memory. 18% of the dental nurses were depressed compared to 4% in the control group. 21% of the dental nurses had heart and lung problems, compared to 5 % of the control group. After the dental nurses saw the documentary in Norway and Denmark, they reported that their offspring was affected too, and a second documentary was produced, entitled Mercury Children. Bender's presentation concluded with recommendations that 1) amalgam placement needs to be banned during pregnancy and 2) dental assistants should be placed on leave during pregnancy.
http://www.mercurypolicy.org/

4/6/06 Norway is moving closer to banning all uses of mercury with Helen Bjørnøy, the Norwegian environment minister, recently instructing the Norwegian pollution control authority (SFT) to draft a legislative proposal for a ban on the general use of mercury. In order to be exempted from the ban, the ministry said, producers and distributors will have to prove "that the continued use of mercury is absolutely necessary." Targets of the ban include dental mercury fillings, lighting and metering devices. The move follows publication exactly a year ago of an A plan of action was published on year ago, and calls for reducing releases of mercury "in all phases, from industrial emissions to waste treatment."

Vierailija

"Parantunut" sekoittaa yllä rokotteiden säilöntäaineen tiomersaalin ja hammaspaikkojen amalgaamin. Ne ovat eri asioita eivätkä kuulu tähän yhteyteen. Siispä takaisin aiheeseen diabeteksen luonteesta ja ravintolisistä:

Diabeetikoilla voi olla huomattava B1-vitamiinin puutos

Sekä tyypin 1 että tyypin 2 diabeetikot potevat piilevää huomattavan suurta B1-vitamiinin eli tiamiinin puutetta, osoittaa brittiläisen Warwickin yliopiston uusi tutkimus. Sitä johtanut professori Paul Thornalley suosittaa diabeetikkoja ottamaan ruoan lisänä B1-vitamiinia, jonka tehokkain muoto on nimeltään benfotiamiini. Thornalley on Euroopan johtavia diabetestutkijoita. Hän on aikaisemmin eläinkokeissa osoittanut benfotiamiinin ehkäisevän diabeettista munuaisvauriota.

Tiamiinia on pääasiassa lihassa, hiivassa ja viljatuotteissa. Kaikki muutkin luonnolliset ruoka-aineet sokereita ja rasvaa lukuunottamatta sisältävät tiamiinia. Niinpä tiamiinin puutosta ei ole osattu epäillä.

Aikaisemmin myös unkarilainen professori György Jermedy on osoittanut, että diabeetikot useimmiten potevat B1-puutosta. Se ei johdu siitä, etteivätkö he yleensä saisi ravinnostaan terveille suositeltua määrää tätä vitamiinia (1,1 mg/vrk) vaan siitä, että diabeetikot erittävät munuaisten kautta virtsaan tiamiinia noin 15 kertaa enemmän kuin ei-diabeetikot. Tiamiinia tarvitaan mm. kohonneen verensokerin aiheuttamien biokemiallisten reaktioiden (liitännäistautien) ehkäisyyn.

Perinteisesti tiamiinia on mitattu määrittämällä transketolaasi-entsyymin aktiivisuus. Suurta aktiivisuutta on pidetty osoituksena riittävästä tiamiinin saannista. Nyt on kuitenkin havaittu, että elimistö voi reagoida B1-vitamiinin puutteeseen myös lisäämällä entsyymin aktiivisuutta, sanoo professori Thornalley. Hänen tutkimuksessaan mitattiin 94 henkilön tiamiinipitoisuus veriplasmasta. Heistä 26 sairasti tyypin 1 ja 48 tyypin 2 diabetesta. Verrokkeina oli 20 tervettä henkilöä.

Diabeetikoilla tiamiinin pitoisuus oli keskimäärin noin 75 % pienempi kuin terveillä verrokeilla. Terveiden tiamiinipitoisuus oli keskimäärin 64.1 nmol/l, tyypin 1 diabeetikoilla 15.3 nmol/l ja tyypin 2 diabeetikoilla 16.3 nmol/l. (Suomessa Yhtyneet Kliiniset Laborarotoriot antaa plasman tiamiinin (fB-B1-Vit) viitearvoiksi 75–220 nmol/l.) Puutetta ei kyetä korjaamaan ruokavaliota kohentamalla, vaan diabeetikko tarvitsee ravintolisää.

Tiamiinin puutos valtimoiden seinämien endoteelisoluissa altistaa ne kohonneen sokeripitoisuuden aiheuttamille makro- ja mikrovaurioille. Tiamiini ehkäisee diabeteksen lisätauteja, sydän- ja verisuonimuutoksia sekä silmänpohja-, hermosto- ja munuaisvaurioita, joten tutkijat suosittavat diabeetikoille vitamiinilisää. Parhaillaan on käynnissä useita tutkimuksia, joissa diabeetikoille annetaan tiamiinia, eritoten sen tehokkaana muotona, benfotiamiinina. Saksassa benfotiamiinin käyttö diabeteksen tukihoitona on ollut yleistä jo 15 vuotta.

“Tiamiinilla saattaa olla valtava merkitys diabeteksen lisätautien ehkäisyssä ja hoidossa....Ruokavalion täydentäminen vitamiinilisällä voi olla tehokas keino näiden liitännäistautien riskin vähentämisessä”, Thornalley sanoo BBC:n haastattelussa (linkki alla).

Britannian Diabetesliittoa tutkimuksessa edustanut Matt Hunt sanoo, että tutkimus saattaa avata hyvin mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Noin 80 % diabeetikoista kuolee sydän- ja verisuonitauteihin, ja diabetes on suurin työikäisen väestön sokeutumisen aiheuttaja Britanniassa”, hän lisää. Huntin mielestä nyt tarvitaan lisää tutkimuksia aiheesta. ”Kaikkiin tutkimuksiin, jotka voivat auttaa, on suhtauduttava vakavasti” hän muistuttaa.

Benfotiamiini blokeeraa sokerin palamisen heksosamiinireittiä, josta muodostuu vapaita radikaaleja, etenkin superoksidia. Se vaurioittaa mitokondrioita, mikä johtaa solu- ja kudosvaurioihin. Benfotiamiini ohjaa glukoosin palamisen normaalille pentoosifosfaattireitille, jolloin ei synny myrkyllisiä aineenvaihduntatuotteita.

Thornalley PJ, Babaei-Jadedi R, Al Ali H, et al. High prevalence of low plasma thiamine concentration in diabetes linked to a marker of vascular disease. Diabetologia 2007 Aug 4;
http://lyhytlinkki.net/?31x0gs6b
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6935482.stm
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... its108.xml
http://www2.warwick.ac.uk/newsandevents ... d_vitamin/

Vierailija
Tohtori Tolonen
"Parantunut" sekoittaa yllä rokotteiden säilöntäaineen tiomersaalin ja hammaspaikkojen amalgaamin. Ne ovat eri asioita eivätkä kuulu tähän yhteyteen.

Eri asioita toki, mutta molemmat ovat elohopeaperäisiä ja molempien on todettu aiheuttavan ihmisille ongelmia, juuri sen elohopean takia. Siis myös amalgaamien, josta elohopeaa tulee elimistöön paljon enemmän ja jatkuvasti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat