Miten korppuja tehdään?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Perenkele rupesin tekemään kuumia tuhatkalavoileipiä. Ni eiköpä tänään ole joku vtn lauantai ja kaupat on jo kiinni. Puuttuu tommaatit ja juusto. Ei onnaa ilman niitä. Eiköpähän päähäni pälkähtäny tehdä nuista voileipäsiipaleista korppuja. Kysymys onkin: miten niistä tehdään korppuja? Onko tiatoa jollain?

Kommentit (9)

Vierailija

Martat.fi -sivuilta voisi löytyä ohje. Vaan mikset tekisi köyhiä ritareita?

Kastat leipäviipaleet ensin munamaitoon, sen verran että kostuvat vaan eivät muhjaannu. Sitten pannulle voita ja maltillisella lämmöllä paistelet herkullisen ruskeiksi. Hilloa ja kermavaahtoa. Nam

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1466
Liittynyt16.3.2005

Äitini teki korput leipomastaan pullasta, viipaleiksi vain uunipellille ja sitten vain kiviuunin sopivan kipakkaan lämpöön. Saivat kauniin ruskean värin ja rapean koostumuksen, herkkua olivat rusinaleetasta tehdyt korput. Korppuja säilytettiin lakanakankaisessa kangaspussissa, kuivassa ja huoneenlämpöisessä paikassa, säilyivät hyvin mikäli eivät tulleet syödyksi.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Vierailija

Tuttu mustalaiseukko kuivatti pullapitkon päitä yms jämiä ukolleen ihan sähköuunissa lämpö oli muistaaksemme 50 c. oiskohan ainaskin puoli päivää olleet ja kuulemma parempia saa hakea.

Kertoi äijä nuorena olleen niin kovahampainen että oli nostellut laivanlastaajana työskennellessään vedonlyönneissä sadan kilon säkkejä hampaillaan ilmaan.

Epäilytti vähän... tuo työnteko meinaan...

korppuosuus oli totta!

ja tuo sähköuuni, eihän ne itse laskuja...

Vierailija

Kuten joku totesi, köyhät ritarit ovat hyvä ajatus. Kannatan. Jos kyse on kuivasta ruisleiväst ja sattuu olemaan puolukoita, rohkenen ehdottaa leipäressua.

Samalla huomautan, että odottelemalla saa myös korppuja, tosin joskus homeisia. Sitäpaitsi, aikaa myöten meistä kaikista tulee vanhoja korppuja (homeisia?).

Vierailija

Ensin leipäviiipaleisiin suditaan pullasudilla sokeri-hunaja lientä. Päälle kaadetaan, ei ripotella, sokeria. Pelti uuniin 150°C. Siellä puolentuntia ja lämmöt pois. Aamulla syödään. Namia. Nam. Nää on tehty vehnälesepaahtoleivästä kun vahingossa ostin niitä. Voi olla terveellisiäkin.
Jatkossa vedän kyllä veitsellä puoliksi halki keskeltä ennen kuivatusta, nin on helpompi halkaista. Puolikkaan korpun voi sitten nätisti kastaa kahvikupissa. Ouje.

Vierailija

Mormors skorpor

(150 st)
½ l mjölk
200 g margarin
50 g jäst
1 tsk salt
1 ½ dl socker
2 tsk stött kardemumma
ca 1 ½ l vetemjöl

Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm mjölken till 37°C. Smula jästen i en degbunke.
Rör ut den i lite av degspadet. Häll på resten av degspadet, tillsätt salt, socker, kardemumma
och det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek. Ta upp degen
på bakbordet och dela den i 5 delar. Rulla längder. Skär varje längd i 15 bitar. Rulla bullar
och lägg på plåt. Alternativt lägg längderna på plåt för skurna skorpor. Låt jäsa i ca en halvtimma.
Penslas ej. Grädda i 225°C i ca 5 min (längderna kräver något längre tid). Låt kallna.
Klyv de runda skorporna med gaffel som sticks in runtom, längderna skärs igenom på längden
och delas sedan 2 cm breda delar. Rosta dem i 175°C ca 10 min. Eftertorka i 75°C ca 1 ½ timme.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26912
Liittynyt16.3.2005

Leikkaa leipä ohuiksi siivuksi, säädä uuni niin pienelle kuin sen saa (n. 50 C), pane leivät illalla uuniin ja syö aamulla korput.

Nuo köyhät ritarit vaikuttavat kyllä siltä, että pitää olla kokenut nälänhädän niitä arvostaakseen. Mutta samaa sarjaa ovat kyllä korput.

Uusimmat

Suosituimmat