Seuraa 
Viestejä45973

Eli jos täällä nyt moisia edes liikkuu, niin vastatkaahan ihmeessä tähän pienimuotoiseen kyselyyn. Olis nimittäin suuri apu!

1. Millainen opiskelija olit peruskoulussa/lukiossa? Osoititko kiinnostusta vain tiettyihin kouluaineisiin vai komeiliko todistuksessa tasainen rivi kaseja/ysejä?

2. Milloin ymmärsit haluavasi open ammattiin?

3. Mikä on kamalinta, mitä opettaja voi työssään kohdata?

4. Mikä on mukavinta, mitä opettaja voi työssään kohdata?

5. Mielipiteesi opiskelijoista, joita ei voisi vähempää kiinnostaakaan tunneilla istuminen?

6. Mielipiteesi motivoituneista opiskelijoista? Entäpä ääripää - "hikarius"?

7. Haittaako epäsosiaalisuus opettajan ammattiin pyrkivää nuorta? Ts. voiko vähän hiljaisemmastakin tyypistä tulla pätevä opettaja?

8. Oletko tyytyväinen palkkaasi?

9. Oletko ajatellut tekeväsi samaa työtä koko loppuelämäsi ajan?

10. Mielipide gallupista/muuta sanottavaa : )

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764
scb
Eli jos täällä nyt moisia edes liikkuu, niin vastatkaahan ihmeessä tähän pienimuotoiseen kyselyyn. Olis nimittäin suuri apu!Ei tähän varmaan sellaista tunkua ole, että muiden vastauksista olisi kohtuutonta hauttaa.

1. Millainen opiskelija olit peruskoulussa/lukiossa? Osoititko kiinnostusta vain tiettyihin kouluaineisiin vai komeiliko todistuksessa tasainen rivi kaseja/ysejä?7-8 tasoa, lukuunottamatta matematiikkaa ja kovia luonnontieteitä, joista sain vain binäärilukuja.

2. Milloin ymmärsit haluavasi open ammattiin?En ole sitä vielä ymmärtänyt, mutta olen opettanut assistenttina korkeakoulussa.

3. Mikä on kamalinta, mitä opettaja voi työssään kohdata?Häiriköivä, mielenvikainen yläasteen oppilas, jonka tarkoituksena on lähinnä opetuksen sabotointi. TKK:lla ei onneksi moisia ollut, mutta hirvittää ajatellakin, että joillekin satojen sellaisten kohtaaminen on arkipäivää koko työuran ajan.

4. Mikä on mukavinta, mitä opettaja voi työssään kohdata?Se, kun huomaa saavansa jonkun oivaltamaan mistä tehtävässä on kyse.

5. Mielipiteesi opiskelijoista, joita ei voisi vähempää kiinnostaakaan tunneilla istuminen?Ovat väärässä paikassa. Peruskouluissa ei tietysti ole nykyään oikein vaihtoehtoja, joskin jonkinlaiset kovan kurin luokat sopeutumattomille voivivat olla kaikille hyväksi.

6. Mielipiteesi motivoituneista opiskelijoista? Entäpä ääripää - "hikarius"?Niitä on mukavinta opettaa, vaikka joskus kyllä esittävät kysymyksiä, joihin joutuu tosissaan pohtimaan vastausta. Se opettaa opettajaakin.

7. Haittaako epäsosiaalisuus opettajan ammattiin pyrkivää nuorta? Ts. voiko vähän hiljaisemmastakin tyypistä tulla pätevä opettaja?

Voisin kuvitella, että tuossa tapauksessa kannattaa hakeutua kouluun, jossa kurinpidossa tärkeällä karismalla ei ole sellaista merkitystä, ja jossa oppilailla on edes jonkinlainen kiinnostus tai edes velvollisuudentunto motiivinaan. Ammatti- tai oikeaan korkeakouluun siis. Kyllä itse pärjäsin kohtuullisesti tuntiassistenttina (juuri koulutyyppistä työtä, laskuharjoitusten pitoa ja niin edelleen), vaikka olenkin ujo ja epäsosiaalinen. Oppilaatkin pärjäsivät siinä missä ne nyt nykyään yleensä pärjäävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat