Seuraa 
Viestejä45973

Kokeilin äsken ninjaketjun ja nunchan kanssa. 30-40 minuuttia jumppaa tehden erilaisia iskutekniikoita mm. ninjaketjulla jonka molemmissa päissä painot, se kuluttaa hurjasti. samoin salamannopeat iskut nunchakulla ja japanilaisella puisella varsipistimellä... nyt en muista sen nimeä.

Miten nuo ovat muka voineet pelottaa vastustajaa? Jollei tekijä tasan tarkkaan joka hetki tiedä, mitä tekee, hän kolhii itseään. Itsekin sain treenata ketjun ja nunchan kanssa pitkään kunnes opin tekniikat. Nuncha olisi hyvä vesuri ja se ketju taas vaikka nokkospuskien hävittämiseen... tarkkojahan ne ovat, mutta kalliita.

Ovatko nuo muka vanhoja aseita vai vasta jälkeenpäin kehitettyjä ns. wannabe nostalgiahuumassa? Kuten se teoria, että Kuningas Arthur pelasti englannin aikoinaan, sekin paljastui runonlaulajien bullshitiksi. Oikeilta palkkasotilailta tai assasiinareilta aasian malliin olisi mennyt noin 2v oppia käyttämään noita erikoisvälineitä edes järkevästi.

Nopeita ne ovat, mutta ei noista ole kuin jumppaan. Ja nykyään kukaan hullu ei kulje noiden kanssa kadulla, hinta on niin suolainen että noita käytetään vain mökkiharjoitteluun. Tai jumppaan, kuten minä.
Ai niin, kyykäärmeisin keväällä/kesällä se nuncha on pro.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

No jos lapsesta asti ovat harjoitelleet niin eipä siinä pari vuotta tunnu missään en nyt mitään tieteellistä faktaa ala etsimään vaan jos sitä tosiaan ihan lapsesta asti jotain harjoittelee niin kyllähän niillä tuhoa aikaan saa, onhan niitä nykyäänkin asialle omistautuneita ihmisiä niin miksipä ei ennenkin?

Ja jos herra ninjat on vaikka mukiloineet pahaisia talonpoikia joiden taidot ei niin korkealla tasolla ole olleet niin eiköhän siinä peloita ninjataidot

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ninja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Eiköhän niissä Japanin varsinaisesti shinobina toimineissa kulkeneet ne työt vähän kuin suvussa, joten lapsesta asti harjoiteltiin erilaisten lähitaisteluaseiden käyttöä ja tietenkin sitten erityisesti sitä, johon oli ko. perhe erikoistunut. Samaten taidettiin olla ihan pidemmällä aikavälillä sitten tietyn jalomman suvun palveluksessakin, että jo lapsesta asti saatettiin tutustuttaa shinobin lapsi palveltavan lapseen, jotta saataisiin tietyllä tavalla kiinteä suhde antamaan työintoa sitten aikuisenakin.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Eikös nuo aseet ole nimenomaan työkaluista kehitettyjä, kun talonpojat eivät saaneet kantaa aseita. Kehittivät sitten työkaluille sopivia tekniikoita. Nunchakut ovat kai tarkoitettu riisinjyvien pieksämiseen erilleen kuorista ja se jenkkipoliisienkin nykyään käyttämä pamppumalli on kai ollut jonkinlainen myllynkiven pyörityskahva.

katso, enter the ninja, gotacha hiljaiset tappajat, ninjan kosto, ninja viimeinen taistelu ja sit oli joku mitä en muista, mutta kun noi katsot niin tiedät kaiken ninjoista

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
peippo
katso, enter the ninja, gotacha hiljaiset tappajat, ninjan kosto, ninja viimeinen taistelu ja sit oli joku mitä en muista, mutta kun noi katsot niin tiedät kaiken ninjoista

Ne ovat kuitenkin vain länsimaalaisten kuvitelmia siitä, mitä ninjat itse asiassa ovat, joten niistä saa vain tietoonsa länsimaisen kuvitelman siitä mitä ninja on. Aivan kuten muutenkin etenkin amerikkalaisen viihteen suhteen, asiat ollaan vääristelty juuri itsensä kannalta sopivalla tavalla mitä tulee muihin kulttuureihin. Tuntemani japanilaiset usein pitävät sitä länsimaista kuvaa, jota elokuvissa heistä annetaan tietyllä tavalla lapsellisen huvittavana. Siinä mielessä eroavat ehkä suomalaisista, että osaavat nauraa sille heistä annetulle kuvalle eivätkä haudan vakavsti ota moisia juttuja.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42639
taiteilijatyyppi

Miten nuo ovat muka voineet pelottaa vastustajaa? Jollei tekijä tasan tarkkaan joka hetki tiedä, mitä tekee, hän kolhii itseään. Itsekin sain treenata ketjun ja nunchan kanssa pitkään kunnes opin tekniikat. Nuncha olisi hyvä vesuri ja se ketju taas vaikka nokkospuskien hävittämiseen... tarkkojahan ne ovat, mutta kalliita.Olisiko niin, että noiden ammattimaiset käyttäjät ovat tarkkaan tienneet mitä tekevät. Itä-Aasian kulttuureihin kai kuuluu asioiden kärsivällinen harjoittelu.

Oikeilta palkkasotilailta tai assasiinareilta aasian malliin olisi mennyt noin 2v oppia käyttämään noita erikoisvälineitä edes järkevästi.Ei tuo nyt eroa mitenkään nykyaikaisesta armeijasta. Kyllä ammattitaitoiseksi sotilaaksi tuleminen vaatii ainakin tuon verran koulutusta.

Ja nykyään kukaan hullu ei kulje noiden kanssa kadulla, hinta on niin suolainen että noita käytetään vain mökkiharjoitteluun. Tai jumppaan, kuten minä.

Eikös noitakin ole aika laajalla hintahaitarilla. Pakkoko sitä on ostaa aito käsintehty HC-harrastusväline. Muistan lapsena, kun jotkut innostuivat ja tekivät itse noita ninja-aseita puukepeistä ja ketjunpätkistä.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Nunchaku on alunperin riisivarsta. Perinteisiä Okinawalaisia aseita.

Omassa kamppailulajissani jopa kilpaillaan nunchakuilla – se on pirun tehokas ase oikein käytettynä. Ylimääräinen kikkailu kannattaa vain jättää pois ja opetella fysiikat kaikessa rauhassa. Lyönnin osuttua nuncha on epävakaa, mikä on huono puoli.

Echiä on lyöty jopa päähän minun pehmustetulla nunchallani. Seurauksena aivotärähdys ja keppi katki.

Bruce näyttää tässä vähän miten nunchalla ounataan:

http://www.youtube.com/watch?v=SUgRqTZbtsI

aikaahan siihen menee käytön oppimiseen, oli ase mikä tahansa... Jousiammunnassakin ensin opeteltiin pari ekaa vuotta jännittämään jousta ennenkuin ees sai ottaa nuolen... Miekkaa pidettiin suorin käsin silmien yläpuolella auringon noususta -laskuun ennen kuin sai ottaa huotrasta... risti-istunnassa... koita pitää pelkkiä käsiä kämmenet ylös vaikka puolituntia niin saat ehkä ideasta kiinni... Feodaali-ajan Japanissa vain samurai sai kantaa miekkaa, pitihän sit keksiä käsilläolevista työkaluista apuja rosvoja vastaan... Ninjatkin vissiin käsittivät tietyt suvut jotka siirsivät perinteet eteenpäin jälkipolvelle... Koulutetaanhan nykyisinkin salamurhaajia ympäri maailman, eikä parin vuoden koulutus tuo meriittiä paskaakaan... Esimerkkinä lähimpänä Suomalaiset kaukopartiomiehet... ja neuvostokommandot rajan takana, vai missä nykyään lienevätkään, vissiin niilläkin intti 3v. pohjana ja sit erikoistuun... Tiiä häntä...
Taistelulajeja, aseettomia ja aseellisia itse tullut harrastettua parisenkymmentä vuotta, väliin aktiivisemmin, väliin taas muita aktiviteettejä...

ninjutsu ei ole puolustus tekniikkaa, alkeet kemiasta, myrkyistä ym... Viittaa vissiin hyökkäys tarkoituksiin...

Neonomide

Echiä on lyöty jopa päähän minun pehmustetulla nunchallani. Seurauksena aivotärähdys ja keppi katki.

Minut haastettiin muuten sitä ennen ihan oikeaan kaksintaisteluun. Kieltäydyin, koska en periaatteesta harrasta ihmisten hakkaamista. Olisi tosin ollut mielenkiiintoista kokeilla oikeaa tappelua ilman suojavarusteita. Suostuin ottamaan taistelun sijaan yhden nunchakun lyönnin vastaan.

Nunchaku on todella kätevä ase oikeissa käsissä; sen teho perustuu vipuvarteen. Minä - jos kukaan - tiedän sen liiankin hyvin. Lisäksi se on suhteellisen helppo piilottaa takin alle.

PS. Oli muuten todella mieltä ylistävää, että olit enemmän kiinnostunut siitä hajonneesta nunchakusta, kuin itse tapahtumaan johtaneesta tilanteesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat