Seuraa 
Viestejä45973

Miten kauan ihmiseltä menisi totuttaa elimistönsä alkoholin vaikutukseen. Siis siihen, ettei elimistö tunnistaisi alkoholia mitenkään poikkeavaksi aineeksi sisällään..?
Jos juon tasaisin väliajoin kupin viinaa ja pidän tällä tavoin humalaa yllä useita päiviä, jossain vaiheessa tullee varmasti olotila, joka ei eroa mitenkään selvänä olosta. Vai onko tuloksena ennenpitkää alkoholimyrkytys? Juotavan alkoholin määrää tulisi säännöstellä tiukasti, ettei nousuhumalan aikana tulisi juotua liikaa. Kaatokänni kun voisi pilata koko tutkimuksen... ...
Tulisiko tällöin nauttia vain esim; puhdasta pirtua ja vettä, vai liekö alkoholiaineen tarkemmalla koostumuksella mitään todellista vaikutusta kännin laatuun...?:lol:

  • ylös 4
  • alas 2

Kommentit (18)

Ja aiheen suunnattoman suosion vuoksi vielä lisäkysymys:

miten paljon ihmisen pitää juoda alkoholia, että virtsa muuttuu samaksi aineeksi, jota kurkkuun kaadetaan? Siis miten monta olutta, joka tulee hetimiten elimistön läpi, täytyy juoda ennenkuin saa ottaa tuopin mukaan miestenhuoneeseen? Ellei oteta huomioon sitä mahd. alkoholimyrkytystä?

Vastaan kysymyksiisi:

-Kännissä on kivaa kunnes tulee krapula ja sitten ei ole enää kellään kivaa.
-Sinun täytyy juoda itsesi 4,6 prosentin humalaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos aloittaa juomisen vaikka kahdentoista maissa päivällä ja vetää tasaisin väliajoin viunaa, niin että pysyy sellainen lievä känni päällä, niin ainakin minulla on vaikeaa päästä enää loppuillasta kunnon humalaan. Harvassa ovat tälläiset päivät, mutta näin siinä tuppaa käymään.

Kyllähän ihminen jossain määrin alkoholiin tottuu. Ei kunnon pultsarit tule kunnolla humalaan mistään oluen juonnista. Ajan mittaan tulee jonkinlainen henkinen viinapää.

Deus Ex
Vastaan kysymyksiisi:
-Sinun täytyy juoda itsesi 4,6 prosentin humalaan.

Yleensä vedän 100% perseet.

kunkku
miten paljon ihmisen pitää juoda alkoholia, että virtsa muuttuu samaksi aineeksi, jota kurkkuun kaadetaan? Siis miten monta olutta, joka tulee hetimiten elimistön läpi, täytyy juoda ennenkuin saa ottaa tuopin mukaan miestenhuoneeseen? Ellei oteta huomioon sitä mahd. alkoholimyrkytystä?

Virtsarakkosi ei muutu oluthanaksi, vaikka joisit pelkkää olutta loppuikäsi (josta voisi tulla lyhyehkö). Älytön kysymys. Neste ja ravintoaineet imeytyvät suolistossa verenkiertoon, ja verestä munuaiset nappaavat aineet, jotka muutetaan virtsaksi. Alkoholi pilkkoutuu maksassa ja poistuu virtsassa aivan muina tuotteina, oluen hiilihydraatit hajoavat sokereiksi elimistössä.

Scylla
kunkku
miten paljon ihmisen pitää juoda alkoholia, että virtsa muuttuu samaksi aineeksi, jota kurkkuun kaadetaan? Siis miten monta olutta, joka tulee hetimiten elimistön läpi, täytyy juoda ennenkuin saa ottaa tuopin mukaan miestenhuoneeseen? Ellei oteta huomioon sitä mahd. alkoholimyrkytystä?Virtsarakkosi ei muutu oluthanaksi, vaikka joisit pelkkää olutta loppuikäsi (josta voisi tulla lyhyehkö). Älytön kysymys. Neste ja ravintoaineet imeytyvät suolistossa verenkiertoon, ja verestä munuaiset nappaavat aineet, jotka muutetaan virtsaksi. Alkoholi pilkkoutuu maksassa ja poistuu virtsassa aivan muina tuotteina, oluen hiilihydraatit hajoavat sokereiksi elimistössä.

Anna tarkempaa tietoa..! Eikö elimistö edes jossain vaiheessa petä tms. jolloin se suotaa läpi kaiken, mitä siihen pannaan..? Eli pettääkö tai suotaako maksa jossain vaiheessa? Vai munuaiset?

kunkku
Eikö elimistö edes jossain vaiheessa petä tms. jolloin se suotaa läpi kaiken, mitä siihen pannaan..? Eli pettääkö tai suotaako maksa jossain vaiheessa? Vai munuaiset?

Runsas alkoholin käyttö lisää fyysisten vaurioiden riskiä. Elimistön vauriot riippuvat kulutetusta alkoholin määrästä. Ne sisäelimet, jotka ovat mukana alkoholin imeytymisessä ja polttamisessa, kuten vatsa ja maksa, vaurioituvat usein ensimmäisinä. Myös aivot kärsivät jatkuvasta väärinkäytöstä.

Maksalla on tärkeä tehtävä alkoholin polttamisessa. Ylenmääräinen alkoholin käyttö voi aiheuttaa maksatulehduksia ja muita maksasairauksia. Maksatutkimukset ovat osoittaneet, että yli puolella alkoholin väärinkäyttäjistä on vakavia maksaongelmia. Tämä aiheuttaa pahoinvointia, ruokahalun menetystä, painon putoamista ja kuumeilua. Maksa voi tervehtyä alkoholin käytön lopettamisen jälkeen.

Tunnetuin parantumaton maksasairaus on maksakirroosi.

Muita tavallisia alkoholin aiheuttamia sairauksia ovat erilaiset mahalaukun ja ruuansulatuselimistön tulehdukset. Oireina voi olla mm. verenvuotoa mahalaukussa ja ruoka-aineiden huonontunut imeytyminen, joka aiheuttaa mm. laihtumista.

Useat tutkimukset ovat havainneet yhteyksiä runsaan alkoholin käytön ja suu- ja kurkkusyövän välillä, erityisesti niillä alkoholisteilla, jotka tupakoivat. Alkoholin suurkuluttajat voivat myös saada maksasyövän. Paljon juovilla naisilla rintasyövän riski on suurempi.

Aivovaurioita, kuten Wernicke-Korsakoffin syndrooma voi esiintyä.
--------------------------------------
Vaikutuksia naisilla; rintasyöpäriski kasvaa, hormonitoiminta menee vituralleen, hedelmällisyys laskee, sikiövaurioita,
Molemmilla; aivoinfarkti, sydänkohtaus, keuhkoveritulppa, tapaturmriski nousee, dementia, delirium, epilepsia, älyllisen suorituskyvyn pysyvä lasku, verenpaineongelmat,kardiomyopatia, unen laatu ja määrä kärsii, maksasyöpä, verihiutalekato, punasolujen tuhoutuminen, verenvuototaipumus, erilaiset anemiat, närästys, peristaltiikan kiihtyminen, aivoatrofia, alkoholipolyneuropatia, ääreishermostovauriot (mekaanisista syistä johtuvat), lihasten toiminnan muutokset, depressio,
Miehillä; hormonitoiminnan häiriöitä, hedelmällisyys kärsii, erektiovaikeudet,

EDIT: Lisään tähän tietoa alkoholin hajoamisesta elimistössä:
Alkoholi häviää elimistöstä joko hajoamalla muiksi aineiksi tai poistumalla sellaisenaan. 90-98 % alkoholista hajoaa maksassa. Pieni osa alkoholista poistuu kehosta hengitysilman, virtsan ja hien mukana. Tunnissa hävinnyt alkoholimäärä grammoina on 0.1 kertaa ruumiinpaino kiloina. Jos ihminen painaa esimerkiksi 70 kiloa, hänestä häviää noin 7 grammaa alkoholia tunnissa. Yksi annos alkoholia = 12 g

kansanterveyslaitokselle kiitos tästä.

kunkku

miten paljon ihmisen pitää juoda alkoholia, että virtsa muuttuu samaksi aineeksi, jota kurkkuun kaadetaan?

Kuolet jo kauan ennen sitä. Joten älä yritä.

Promillemäärää tärkeämpää on tietää, mitä elimistössä tapahtuu promillemäärän noustessa.

Yli 2 promillea: Kun veren alkoholipitoisuus nousee yli kahden promillen, alkoholi alkaa vaikuttaa nukutusaineen tavoin: kivun tunne vähenee ja tajunta heikentyy.

Yli 3 promillea: Kun ylitetään kolmen promillen veren alkoholipitoisuus, tajunta alkaa kadota - henkilö sammuu.

Yli 4 promillea: Tappava veren alkoholipitoisuus on keskimäärin 4 promillea. Alkoholiin tottumattomilla nuorilla ja heikkokuntoisilla vanhuksilla se saattaa olla vain 3 promillea. Alkoholistit sietävät tavanomaista paljon suurempia alkoholipitoisuuksia. Alkoholismin ensimmäisen asteen kriteerinä pidetään sitä, että veren alkoholipitoisuus ylittää 1.5 promillea ilman, että henkilö on selvästi humalassa.

Jos alkoholipitoisuus nousee yli neljän promillen, on kyseessa alkoholimyrkytys. Tällöin hengitystä säätelevä ytimenjatkeen hengityskeskus saattaa lamautua ja seurauksena on kuolema ellei nopeaa sairaalahoitoa voida järjestää. Hyvin suuren alkoholimäärän juominen nopeasti johtaa hengenvaaralliseen syvään humalatilaan eli alkoholimyrkytykseen. Kuoleman välittömänä syynä on aivojen ytimenjatkeessa sijaitsevan hengityskeskuksen lamaantuminen, myrkytysshokin aiheuttama sydämenpysähdys tai tukehtuminen hengitysteihin joutuneeseen oksennukseen.

EDIT: kansaterveyslaitokselta lainattua faktaa kun en jaksa ulkomuistista naputella...

kunkku
Eikö elimistö edes jossain vaiheessa petä tms. jolloin se suotaa läpi kaiken, mitä siihen pannaan..? Eli pettääkö tai suotaako maksa jossain vaiheessa? Vai munuaiset?

Mitä tarkoitat, suotaa läpi? Ettäkö veresi muuttuisi olueksi, joka sellaisenaan siirtyisi virtsarakkoon? Virtsa muodostuu aineista, jotka munuaiset keräävät verenkierrosta. En tiedä millainen vaurio munuaisissa aiheuttaisi sen, että kaikki oluen ainesosat kerättäisiin talteen virtsaksi ja vielä koottaisiin uudestaan alkuperäisiksi aineiksi hajoamistuotteistaan.

Vaikka tuoppi tuntuu ikäänkuin "tulevan läpi", ei se läpi tuleva ole olutta, vaan vettä, ureaa, suoloja ja muita aineita.

Scylla

Vaikka tuoppi tuntuu ikäänkuin "tulevan läpi", ei se läpi tuleva ole olutta, vaan vettä, ureaa, suoloja ja muita aineita.

Juuri näin!!
alkoholi vähentää aivolisäkkeen tuottamaa antidiureettisen hormonin eritystä. Kun känni menee ohi, hormonitoiminta palaa ennalleen, ja pissimistarve vähenee. Krapulassa on usein hirveä jano, mutta krapula ei johdu veden puutteesta. Alkoholi ei vaikuta merkittävästi elimistön nestetasapainoon, koska juodessa tulee pissattua pois sitä vettä ja laskuhumalassa tila tasaantuu.

Ahaa, tuohon siis perustuu se empiirinen tieto siitä, että jokaista viinilasillista kohti kannattaa juoda iso lasillinen vettä. Jää kuparisepät työttömiksi seuraavana aamuna

Mummo
uutteria kokeita rouvien viinipiirissä jo vuosikymmenien ajan

Munuaisstubuluksissa ei tapahdu etanolin konsentroitumista eli virtsan alkoholimäärä on korkeintaan veren alkoholimäärä eli promilleissa. Sellaisesta litkusta ei tule millään humalaan.
4 promillea alkaa olla jo letaali, prosentteihin ei kukaan pääse ellei kuoleman jälkeen lasketa veri pois ja suonet täytetä alkoholilitkulla.

Antidiureettisen hormonin eli vasopressiinin vähentymisen takia virtsa laimenee eli alkoholipitoisuus virtsassa on alhaisempi kuin veressä.

PS. Mikä epäloogisuus, voihan tuon veri- alkoholivaihdon tehdä jo eläessä ja kuolla vasta sitten. (AlkoHessi-tiputus)

sipu250
Seuraa 
Viestejä408

Miten niin, kännissä on kivaa? Ei mitenkään erityisesti.

Ei siis ollut, se oli vain kavereiden propagandaa.

Eikä kännisetkään ole kivoja, vaikka kokemattomat nuoret niin kuvittelevat. Keskikalja on huono deodorantti. Korkeintaan vetää puoleensa perskärpäsiä...

Selvänä on kivaa ja hiprakassa on hulvattoman hauskaa ja kännissä olo on turta eli kivaton.

Alkoholi ei vaikuta kaikkiin samalla tavalla, eikä mikään muukaan aine.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Neiti
Juuri näin!!
alkoholi vähentää aivolisäkkeen tuottamaa antidiureettisen hormonin eritystä. Kun känni menee ohi, hormonitoiminta palaa ennalleen, ja pissimistarve vähenee. Krapulassa on usein hirveä jano, mutta krapula ei johdu veden puutteesta. Alkoholi ei vaikuta merkittävästi elimistön nestetasapainoon, koska juodessa tulee pissattua pois sitä vettä ja laskuhumalassa tila tasaantuu.

Upeaa lukea lääketieteen pohjalta tapahtuvaa alkoholinkäytön moralisointia, kiitos siitä! Olen itse räkäkännäilyä vastaan jo sosioekonomisten ongelmien vuoksi, puhumattakaan siitä miten helposti ja mielellään alle 15-vee rattijuoppoja löytyy joka kadunkulmasta. Ovatko pullamössösukupolven roolimallit tehneet tehtävänsä, pettymysten sietokyky kadonnut ja arvorelativismi huipussaan, kun räkäkännäilyä jotenkin pidetään jopa tissuttelua suurempana syntinä?

Olen monesti lukenut ihan asialehdistä, että ainakin osa krapulan tuomista tuntemuksista on nestehukkaa. Itse olen saanut darriksen talttumaan juomalla alkoholitonta ryypiskelyä ennen, aikana ja jälkeen paljon tehokkaammin kuin olemassa juomatta ja toivomalla parempaa oloa.

Loput efektistä on tietty ihan ilmeistä alkoholimyrkytystilaa (alkoholi on myrkky, u know...) ja aivojen tottumista alkoholiin.

Etyylialkoholihan aiheuttaan etuaivolohkoon väliaikaisen aivovaurion, kuinka moni laskiki tuttuaan aivovauriossa rattiin? Hitto, puolikas viinilasillinen riittää jo muuttamaan tiet keilahalleiksi! Milloin ne vitun dorkat oppii, ettei kännäämistä seuraavanakaan päivänä kannata uneksiakaan menemistä auton rattiin?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Inhoan känniin tulemista, kontrollifriikillä on aina tuska siitä että jos menee sanomaan tai tekemään jotain mitä ei tarkoittanut... eli pikkuisen humalassa minulla on itse asiassa kurjempaa kuin täysin selvin päin. Tarpeeksi jos minua juotetaan, tulen kärttyisäksi, koska tiedän etten ole enää vastuussa tekosistani.

Älkää ikinä juottako minua humalaan. Ei muuten, mutta te ette kestä sitä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ikävintä on se, kun olet juonut pari kaljaa ja sinut on huumattu. Sinulle tehdään kaikenlaisia paskatemppuja useita tunteja, et kykene puolustautumaan, koska olet avuttomassa tilassa. "Onneksi" paikalle tulee poliisi:" Se on kännissä sen hengityskin haisee kaljalta, ei voi tutkia onko se huumattu."

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Yhdeltä tutun tutun tutulta liimattiin super glue plussalla heppi reiteen kiinni kaverin heikkona hetkenä. Aamu oli varmasti mielenkiintoinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat