Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä jokin aika sitten Itella teki kyselyn postin lokerikko-jaosta, ja nyt uusimmassa Postia sinulle lehdessä Itella kovin kehuu lokerikko-jakoa, johon Ruotsi on siirtymässä ja joka on niin edistyksellistä että. Suomi on Länsi-Euroopan viimenen dinosaurus postin luukkujaossa, jossa posti jaetaan kynnysmatolle asti (vanhanaikaista). Itse olen aina pitänyt nimenomaan postin jakamista postiluukusta kehityksen viimeisenä sanana ja palvelun huippuna. Pitäisikö nyt alkaa ravaamaan ala-aulan postilokerikolla? Entä tulisiko aamun sanomalehti ja mainosposti edelleen postiluukusta vai pitäisikö nekin hakea aamutakissa ala-aulasta? Itse haluan kaiken postin, lehdet ja ilmaisjakelun samasta paikasta ja nimenomaan kotioven luukusta sisällä. Postilokerikot ovat kuvien mukaan ainakin pienehköjä ja miten sinne mahtuisi kaikki postit ja mahdollisesti vielä sanomalehdet ja ilmaisjakeluposti? Ainakin jos olisi poissa muutamia, useampia päiviä, lokerikko täyttyisi varmaan postista.
Ja aivan varmasti ainakin sanomalehtifirmat haluaisivat pian myös säästöjä vaatimalla oikeutta jakaa lehtensä lokerikkoon kuten Itella.
Ainut hyvä puoli on se että hieman suurempi lähetys voitaisiin laittaa lokerikkoon kuin tiputtaa postiluukusta, mutta tälläisiä lähetyksiä tulee harvoin ja voin ne hakea postista ellei lähetti soita ovikelloa, kuten on tehnyt.

Itella kovin kertoi Ruotsista, miten vanhusten mielestä on turvallisempaa kun posti haetaan lokerikosta. Siis miksi, luulisi että kotona pysyminen on turvallisempaa kuin mennä rappukäytävään postia hakemaan, kertoihan Itellan Postia sinulle lehti nimenomaan lokerikkokannon yhtenä syynä sen ettei postinjakajien tarvitse liukastella rappukäytävissä.

Muutenkin syyt että postinjakajat eivät joutuisi kumartelemaan postiluukuille ja pilaisi selkiään, ja polviaan rapuissa juoksemalla, ovat aika haettuja. Kuntohan rapuissa kasvaa.

Tietenkin tämä toisi säästöjä Itellalle kun osa postinjakajista voitaisiin potkia pellolle tai lyhentää työaikaa, mutta säästöt eivät takuulla näkyisi tavallisen postinsaajan tai lähettäjän taskussa. Kyseessä on vain se Suomalainen tapa, voiton maksimointi palvelutasoa huonontamalla.

Olemme siirtymässä yhä enenevässä määrin itsepalveluun ja postin jakelun lopettaminen kotiovelle tuotuna on tätä samaa palvelun huonontamista jota nähdään kaikessa palvelussa..

Sivut

Kommentit (39)

Säästötoimenpiteenä ymmärrettävää, mutta miksi ei ole mahdollisuutta saada LISÄMAKSUSTA kantoa omalle ovelle tai omaan pihaan?

Esim haja-asutusalueilla jopa 150 metriä omalle postilaatikolle!
Tai vanhus kaupunkiasunnossaan yläkerroksiss!

Jne jne...

kunkku
Säästötoimenpiteenä ymmärrettävää, mutta miksi ei ole mahdollisuutta saada LISÄMAKSUSTA kantoa omalle ovelle tai omaan pihaan?

Palvelutason huonontaminen säästötoimenpiteenä on väärin eikä ymmärrettävää, varsinkin kun firma tahkoaa voittoa. Tälläisen vaatiminen pitäisi näkyä vähintäänkin postilähetysten hintojen alennuksena. Poistetaanko samalla kaikki palvelut säästötoimenpiteinä ja jokaiselle palvelulle lisämaksuhinta. Tai pitäisikö siirtyä postinjakajien tippimaksuihin, paketti toimitetaan ovesta kun maksat jakajalle ekstraa?

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Seuraava luonnollinen askel tässä hommassa on se, että jokainen noutaa itellansa itellakonttorista. Eipähän tarvitse maksaa iteljoonille palkkaa. Olisihan tuo pitänyt jo nimenmuutoksen aikana arvata. Tai no vähän jotain tällaista aavistelin kyllä.

Tielaitoskin on muuttanut nimensä. Saapa nähä, mitä keljua ne keksivät.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
kunkku
Säästötoimenpiteenä ymmärrettävää, mutta miksi ei ole mahdollisuutta saada LISÄMAKSUSTA kantoa omalle ovelle tai omaan pihaan?

Tänne ollaan puuhamassa juuri laatikkojen ryhmittely. Oman laatikon paikka onneksi säilyy, eikä muitakaan viereen tule

Jos laatikon paikkaa ollaan muuttamassa, niin lisämaksusta voi kyllä ostaa palvelun, jossa posti toimitetaan omalle pihalle.

Rauhoitutaanpas nyt. Kaikki juontaa juurensa pariin asiaan.

Ensinnäkin valtio, joka omistaa Itellan osakkeet, vaatii vuosi vuodelta kovempaa tulosta => toimintaa tulee tehostaa vuosi toisensa jälkeen.

Toiseksi Itellalla on jo nykyisellään suuria vaikeuksia rekrytoida/pitää kiinni kunnollisesta työvoimasta. Kun jätetään pois itellanjakajan älyvapaa ramppaaminen tornitalojen 12. kerroksissa, säästetään aikaa ja rahaa, jolloin yksi ihminen voi hoitaa suuremman jakelupiirin.

Ei kukaan huononna palveluja huvikseen, vaan paine omistajalta (valtio) ja rekrytointivaikeudet johtavat siihen vääjäämättä.

kunkku
Säästötoimenpiteenä ymmärrettävää, mutta miksi ei ole mahdollisuutta saada LISÄMAKSUSTA kantoa omalle ovelle tai omaan pihaan?

Esim haja-asutusalueilla jopa 150 metriä omalle postilaatikolle!
Tai vanhus kaupunkiasunnossaan yläkerroksiss!

Jne jne...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

On se mahdollista ainakin vielä, että lisämaksusta n90 euroa posti kannetaan ovenpielessä olevaan omakotitalon postilaatikkoon.
Minulle posti on tuonut kaiken postin lukittuun ovenpielipostilaatikkoon jo 7-vuoden ajan.

Tällaista palvelua ei ainakaan tulisi poistaa, sillä on se paljon kätevämpää ottaa posti omasta postilaatikosta ovenpielestä ulkoa, kuin hakea se 25-metrin päästä räntäsateella.
Niin ja ei talvella tarvitse osallistua postilaatikkorivin lumitöihin.
Kannatan tällaista PostoItellan nykytoimintaa.

Ihme homma että ovat ikinä moisen keksineet ko postiluukku ovessa

Jotenki typerää että ovessa on "aukko" jostain kumman syystä. Siis oishan ton postin aina voinut jakaa esm. postilaatikoihin ni ei olis tollasia typeriä reikäsiä ovia ees tarvinnu keksiä

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Maalle muutettuani olen joutunut hakemaan postin ja lehdet n. 600 metrin päästä. Liikuntaahan siinä saa päivittäin, satoi tai paistoi.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Putkipostit kerrostaloihin.
Ulko-oven luona mutta sisäpuolella on joka talossa putkipostikeskus johon postiljooni/iteljooni tunkee postit jokaisen asunnon omaan postikapseliin. Asukkaat voivat sitten nappia painamalla tai ilmapumppua veivaamalla vedättää postikapselit putkea pitkin asuntoonsa.
Putkipostista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Putkiposti

Pitänee kuitenkin olla vielä asuntokohtaiset lokerikot ala-aulassa johon voi panna kapseliin sopimattomat paketit.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Itella onnistuu muutenkin mokaamaan kaikessa mahdollisessa ja suuresti harmittaa ko. lafkan monopoli jota ainoastaan matkahuolto suuremmissa paketeissa on onnistunut murentamaan. Sain lopultakin, aikani aika moneen paikkaan valitettuani, jonkinlaiseen seurantaan jossa erityisesti koettavat seurata tuleeko lajittelukeskukseen saapunut posti perille asti. Puolen vuoden aikana kun on maksikirje, laskuja, pankkitunnuksia ja monta muuta tärkeää kirjettä kadonnut mystisesti. Ja ei, minulla ei ole kadunvarressa laatikkoa vaan posti yritetään jakaa ovesta sisälle asti.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Itella onnistuu muutenkin mokaamaan kaikessa mahdollisessa ja suuresti harmittaa ko. lafkan monopoli jota ainoastaan matkahuolto suuremmissa paketeissa on onnistunut murentamaan.

Ei Itellalla ole monopolia. Kuka vain voi Suomessa perustaa kilpailevan yrityksen.

Arvasin tämän kun Posti vaihtoi nimensä tähän naurettavalta kuulostavaan Itellaan.

Jo tätä ennen oli postin palveluiden taso laskenut kuin lehmän häntä.

Olisikohan jo kohta murtaa Itellan monopoli?

_Tätä nykyä postilla on enää alle 300 omaa toimipaikkaa ja noin 1 100 asiamiespostia. Enimmillään konttoreita on ollut vuonna 1970 kaikkiaan 4 716 kappaletta.

Suomen postilla on yli 350 vuoden perinteet. Viimeisten 20 vuoden aikana ihan kaikki on kuitenkin menetetty.

Sori vaan iteljoonit, mutta jos vain jostakin ilmaantuu kilpailija niin siirryn oitis käyttämään sen tarjoamia palveluita.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
Gradientti
vihertaapero
Itella onnistuu muutenkin mokaamaan kaikessa mahdollisessa ja suuresti harmittaa ko. lafkan monopoli jota ainoastaan matkahuolto suuremmissa paketeissa on onnistunut murentamaan.Ei Itellalla ole monopolia. Kuka vain voi Suomessa perustaa kilpailevan yrityksen.

Jos ei ole monopolia niin nimeä toki vaihtoehto..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat