Seuraa 
Viestejä465
Liittynyt14.12.2005

Kun kävelet sohjoisen kelin ja sitä seuranneen lumisateisen kelin ja sitä seuranneen pakkaskelin jälkeen jäisellä tiellä, sekä tie on joko valaistu tai aurinko paistaa, kuinka etenet tuolloin?

Sivut

Kommentit (27)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Kyllä sitä ainakin alussa tulee jalkojaan seurattua ennenkuin taas oppii sen painon jakamisen jalkapohjalle tietyllä tapaa. On se vähän oma tapansa ja tekniikkansa kävellä sellaisellakin alustalla.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Varmaan kaikki tietävät kuinka sitä jäisellä kelillä kävellessä ottaa kaksi askelta eteenpäin ja yhden taaksepäin.

Siksipä talven tullen kannattaakin ehdottomasti kävellä selkä menosuuntaan päin, niin etenee kolme askelta astumalla vain kaksi askelta. Astu kaksi, etene kolme!

kuin jännittäisin hirveetä tuubaa
perä loosissa...

sillei hassusti kävellen kuin joka askeleella
voisi päästä housuun...

smarko
Seuraa 
Viestejä465
Liittynyt14.12.2005
Mummo

Hah hah Kiitos noista heränneistä mielikuvista. Kävin jo kuvittelemaan kuinka työstä tulevat ihmiset liukuvat tuota sillankaiteilla reunustettua mäkeä alaspäin. Huiiiiiiiii-iiii!

Kukahan noheva jo meni ja väitti katsovansa pitkälle eteenpäin? En rohjennut itsekään silleen vastata.

Kun osaa astua oikein, niin jalkapohjissa tuntee milloin alkaa luistamaan ennenkuin kaatuu. Voi astella ihan reippaasti eteenpäin.

Tietenkin ajolinjat pitää katsella etukäteen, ettei vahingossa kävele johonkin liukkaaseen mäkeen josta ei pääse ylös.

Jep, toi malli Hylyje ois paras, mutta on liian hidas ja herättää huomiota. Joku vois sitä paittis provosti ajaa yli.

Ajankohtainen tyyli on kyllä MUMMOKÄVELY, (tere, Mummo), se on ikipopulaari tähän aikaan. Ja terkkuja kaikille tapiksille. Ny se sit taas alko. Pikkujoulut ja pääkallokaljamat... - ja meitäpä taas vietiin

höh, ihan normaalisti, kengänpohjiin saa nykyään hyviä "stoppareita", mm. sellaisia pieniä kierrejousia poikittain, puree yllättävän hyvin jäähän.

Veikko

Tietenkin ajolinjat pitää katsella etukäteen, ettei vahingossa kävele johonkin liukkaaseen mäkeen josta ei pääse ylös.

Ajolinjat? Tarkoitat varmaankin kävelylinjoja.

Ravintelista ja naapurin kiljutestistä tullessa on mukana aina jäänaskalit. Ei ainakann pääse putomaan turvalleen käsien lipsuessa.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Kävelen liukkaalla paino päkiöillä ja kiertäen kantapäätä joka askeleella n. 20 astetta sisäänpäin. Siten ei kaadu liukkaallakaan ja voi kävellä aika reipasta vauhtia eteenpäin.

Liukastuminenhan perustuu siihen että kitkakynnys ylittyy äkillisesti, eli jalkaterä singahtaa eteen. Siksi päkiä pitää olla aina pienessä kiertoliikkeessä jo siinä vaiheessa kun se koskettaa maata ja kunnes se nousee maasta. Eihän vauhdissa oleva luistelijakaan koskaan liukastu, vain paikallaan pysyvä.

Kengänpohjat kyllä kuluu tällä tyylillä hiukan nopeammin kuin kesätyylillä.

Ayla
Varovaisesti, mitenkäs muuten. Ja pyllylleni olen monet kerrat lentänyt siitäkin huolimatta.

Onnittelut, minä raukka lennän aina päälleni ja vauhdilla (yks hammaskin on mennyt), millä taipumuksella moni asia selittyykin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat