Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mitä mieltä ootte? Jokaiselle vanhemmaksi tulevalle pakollinen koulutus vanhemmuuteen, joku tohtorin Philin kirja kouraan ja läpi kävis keinot kasvattaa lapsi ilman väkivaltaa ja huutamista kasvattaen lapselle samalla itsetuntoa olla oma itsensä. Voisi hyvinkin sitoa vanhempainrahoihin ja etuuksiin ja pidemmällä tähtäimellä loisi parempaa yhteiskuntaa ja säästöäkin mielenterveyskuluissa.

Nykyään monilta puuttuu keinot kasvattaa lapsiaan muuten kuin karjumalla tai mollaamalla lasta, että sillaihan se kehittyy, kun lapselle sanoo mitä tekee väärin, vaikkei asia niin olekaan. Lisäksi parit videot millaisiksi lapset voi tulla, jos kasvatukset ei onnistu ja samalla vähän infoa missä vaiheessa kannattaa apua hakea ammattilaisilta.

Läheisyyden määrä on mun mielestä liian vähäistä useissa kodeissa ja samoin laatuaika jokaiselle lapselle ja ettei sitä joku toinen lapsi tai mikään saippuasarja varasta lapselta. Kyllä lapsen pitää saada riitttävästi huomiota ja aikaa molempien vanhempien kanssa. Kehuja kanssa.

Niin ja ohjeistusta tietenkin television ymmärtämiseen ja käyttämiseen jopa kasvatuksessa. Kuitenkin televisio on myös mahdollisuus näyttää omilla reaktioillaan, että miten tulisi reagoida vaikkapa salattujen elämien Romeoon tai Seppoon tai sillai. Kuitenkin paljon voi oppiakin, jos yhdessä katsoo ja toisaaltaan kertoo siitä, että jos ei kerro asioita ja olettaa että ymmärtäähän lapsi, niin silloin jättää lapsen kasvattamaan itsensä. Lapsi ei kuitenkaan osaa kasvattaa itseään, joten kieroon kasvaa väkisin.

Rajat täytyy olla joka lapsella ja rangaistukset niihin. Rangaistuksien tulee olla johdon mukaisia ja niihin kohdistuvaan nurinaan ei pidä langeta ja rangaistuksista ei jousteta vaan parempi pitää linja. Jäähyt ja leikkikalujen poistot määräajoiksi ja mitä nyt sit ikinä keksiikin. Ja se pitäisi saada vanhempien kaaliin, että virheiden tekeminen on sallittua varsinkin lapsille ja siitä ei pitäisi ikinä rangaista, vaan kannustaa, vaikkei olisikaan ollut täydellinen ekalla kerralla.

Toki kasvatustyylejä ja variaatioita on useita ja jokaiselle lapselle ei varmaankaan voi lukea kirjasta, että näin sut kasvatan, mutta valtaosa varmaan nykykasvatuksen uhreista saataisiin ehkäpä ehkäistyksi kyseisellä valmennuksella. Valmennuksen kuitenkin pitäisi olla jonkun muun tyyppinen, kuin luento ja kummankin vanhemman tulisi sinne osallistua tai menettäisi jotain oikeuksia vanhempainetuihin tai jotain.

Paljon varmaan olisi muutakin, mutta asia tuli varmaan selväksi.

Kommentit (13)

Tietoa on saatavilla nykyään ihan riittävästi kasvatuksesta. Joku kurssi tai luento ennen vanhemmuutta ei takaa yhtään mitään. Kyseessä on kuitenkin pitkäaikainen sitoutuminen ja muuttuvia olosuhteita on vaikea ennustaa. Mikäli vallan kylmäksi heittäytyisin niin rappioalkoholistien ja narkomaanien oikeutta hankkia lapsia voisi miettiä uudelleen ihan vain todennäköisyyksien valossa. Mikäli hankintaoikeus myönnettäisiin, niin sitten voisi rajoittaa tarkemmin oikeutta kasvattaa lapsia, mutta todellisuudessa raja on veteen piirretty viiva sen suhteen kuka on sopiva vanhemmuuteen.

smarko
Seuraa 
Viestejä465
Liittynyt14.12.2005

Missä näitä karjuvia ja väkivaltaa lapsiinsa käyttäviä lapsia tapaa? Paraikaa asun itse talossa, jossa on monia lapsiperheitä. Aika lujaa saa toki karjua, että ääni kantautuisi äärimmäisimmästäkin asunnosta tänne asti, joten enhän aivan varma voi olla siitä, että esiintyykö tälläistä karjumista vai ei, mutta luulisin että ei esiinny. Kaikenlaisia "kasvatuksellisia neuvoja" ovat varmastikin antaneet, mutta olisivatko antaneet nuo neuvot väkivallalla höystettynä? Ei ainakaan kenenkään tämän ympäristön lapsen elehtimisestä tai ilmeistä voi päätyä sellaiseen tulkintaan päinkään. Pikemminkin siihen suuntaan, että ihan hyvät vanhemmat heillä lienee.

Rehtis
Mitä mieltä ootte? Jokaiselle vanhemmaksi tulevalle pakollinen koulutus vanhemmuuteen,
joku tohtorin Philin kirja kouraan ja läpi kävis keinot kasvattaa lapsi ilman väkivaltaa...niin kukas nyt sanoo että joku helvatan
tohtori philli on kykenevä ja oikeassa
kasvattamaan aikuisia... *nauraa*

Rehtis

Voisi hyvinkin sitoa vanhempainrahoihin ja etuuksiin ja pidemmällä tähtäimellä loisi parempaa yhteiskuntaa ja säästöäkin mielenterveyskuluissa.*nauraaaaa*
siis tohtori phillin kirja olisi
ratkaisu ongelmiin...
ja jos ei hänen mukaansa kasvata lasta
ei saisi lapsilisiä..
ja tämän tyylin uskoisit säästävän tulevaisuudessa
mielenterveyskuluissa...
voi pyhä jyssäys...

kiristyksen kautta pitäisi kasvattaa
tasapäisiä lapsia yhden tv tohtorin
ohjeiden mukaan...

miten musta tuntuu että ei olisi
hirmuhyvä pohja elämälle...

Rehtis
Nykyään monilta puuttuu keinot kasvattaa lapsiaan muuten kuin karjumalla tai mollaamalla lasta, että sillaihan se kehittyy, kun lapselle sanoo mitä tekee väärin, vaikkei asia niin olekaan.väärin sanoa että "nykyään"...
ennen annettiin piiskaa persauksille...
ja voitiin vetästä oikeen turpaankin..
kasvatuksen nimissä..

joten eipä kasvatus metodit ole ennenkään
olleet mitenkän pehmeitä... *stainerlainen ilme*

Rehtis
Lisäksi parit videot millaisiksi lapset voi tulla, jos kasvatukset ei onnistu ja samalla vähän infoa missä vaiheessa kannattaa apua hakea ammattilaisilta.justde... eli jos on ongelmainen
nuori on syy kasvatuksessa ?
vai mitä tässä haetaan takaa...

ja miten ihmeessä voidaan
erottaa oikeen videolle asti mikä johtuu puhtaasti
kasvatuksesta...

Rehtis
Läheisyyden määrä on mun mielestä liian vähäistä useissa kodeissa ja samoin laatuaika jokaiselle lapselletämänkö luulet järjestyvän pakottamalla ?

ja luuletko että jurosta mörrikästä
tehdään pikkukakkosen ransu ?
ihmiset nyt vaan on erinlaisia...
toisilla on läheiset suhteet isään...ja äitiin...
ja toisilla ei..
"isä lähtee tästä töihin.. tuun sitten viikon päästä.."
se on vaan karua todellisuutta...
joillekkin..
kuten monille haukutuille kansanedustajille...

Rehtis
Rajat täytyy olla joka lapsella ja rangaistukset niihin. Rangaistuksien tulee olla johdon mukaisia ja niihin kohdistuvaan nurinaan ei pidä langeta ja rangaistuksista ei jousteta vaan parempi pitää linja.jaahas nyt aloitkin jakamaan niitä ohjeita..
onko nämä niitä dr. pHillin ohjeita vai omia..

Rehtis
Toki kasvatustyylejä ja variaatioita on useita ja jokaiselle lapselle ei varmaankaan voi lukea kirjasta, että näin sut kasvatan, mutta valtaosa varmaan nykykasvatuksen uhreista saataisiin ehkäpä ehkäistyksi kyseisellä valmennuksella.?

Rehtis
Valmennuksen kuitenkin pitäisi olla jonkun muun tyyppinen, kuin luento ja kummankin vanhemman tulisi sinne osallistua tai menettäisi jotain oikeuksia vanhempainetuihin tai jotain.

eli otat taas kiristyksen aseeksi...
josta vedän johtopäätöksen että sinusta tuntuu
siltä että kasvatus ongelmat ovat pienituloisten ongelma...
vai miksi muuten on raha kiristys välineenä..

mutta vastakysymyksiä...

kuka on oikea instanssi kertomaan mikä on
hyvä kasvatus..

valtio ?
lääkäri ?
kuka ?

ja voisitko selventää mitä tarkoittaa
"nykykasvatuksen uhri"

romaani, somali, arabi, israililainen, puolalainen , suomalainen,
skeptikko ja pappi istuu penkissä ja odottaa
kurssin alkua...
siihen soppaan kun vielä laitetaan turkistarhaaja
ja eläinoikeusaktivisti potensiin 6 niin
on vaikeata löytää yhteistä säveltä näille..

jos yritetään opettaa ettei ole oikein
tehdä pahaa toiselle ilman rangaistusta...

niin ensin huutaa vegaani... " niin just.. turkis on murha.."
suomalainen äijä ärsyyntyneenä " älä huuda siinä... jumalauta..."
siihen pappi tokasee " eipäs kiroilla.. herran nimeen.."
turkistarhaaja vittuuntuneena " siis eikö tota urpoo saada hiljaseks"
arabi käsittää tilanteen väärin ja rupee huitoo "kuka olla u r p p o ? "
romania ei kiinnosta paskan vertaa mutta tuli ku oli pakko
"saaks lähtee jo?"
somali siitä järkyttyneenä "ei tamä mies saada lahtea ennen minua
se on rasismia.. mina tehda ilmotus.."
israililainen herää " jos lähtee jo nyt.. ni saako jotain ennakkoa
niistä luvatuista tuista.. ku olis yks hyvä bisnes tossa
mutta pitäs ennakkoon maksaa jokunen tonni..
saan kato noita dr phillin kirjoja suomennettuna hirveen läjän
ja niitä menee sitä mukaan ku tulee vaan painosta... "
puolalainen ärähtää "näin taas meitä sorsitaan vaikka historia
osoittaa että juuri puolalaiset on kärsinyt kuin norsut konsanaan.."

ja skeptikko katselee meinikiä...
"tämä ei voi olla totta.. ei voi.. "

esmerk oli tietysti liioiteltu
mutta pointti on tuo oikeasti...

Onnellisen tietämättömiä Suomen kasvatuksen tasosta... Täällä on muuten aika vittumainen asenne, olen huomannut. Mutta ei yllätä yhtään.

Jokusenkin tapauksen tiedän kyllä ja sanoisin varmasti, että valtaosa ongelmanuorista luodaan huonolla kasvatuksella. Kaveripiirit ja muut luo lisää suuntaa, mutta näin vain on. Ja kerrassaan naurettavaa väittää, ettei sellaista olisi. Jos te ette omilla toimilla kasvata lapsia kieroon, niin hyvä, mutta suuri osa niin tekee. Suomessa on kansantautina masennus ja muut mielenterveysongelmat ja kiusausta ihan riittävästi kouluissa kuin myös työpaikoillakin.

Se mitä näkee jossain pikkulapsessa, niin luultavasti ei mitään. Se mitä näkee kahdenkymmenen vuoden päästä kun itsetunto nollassa aikuisena sairastaen vain masennusta tai ehkä on anorektikko tai saattaapa olla ikuinen vanki, ikuinen kiltti tai täysin empatiaa tuntematon tapaus... Ihmisestä saa toki tulla kiltti tai kylmä tai mikä vaan, mutta ei vastoin omaa tahtoaan tai se syö ihmisen sisältäpäin. Sitä ei ehkä tajuakaan, mutta huomaa sit jälkeenpäin, että eläny elämänsä painajaisessa.

Itsestään lapsesta ei tule kauhukakara. Kyllä saapi peiliin katsoa, jos tällaista väittää.

Omenan viesti on ainakin vähintään hysteerinen ja kieltää kaiken ennen kuin edes ajattelee. Sä et oikein kykene keskustelemaan selvästikään. En ole sanonut, että tohtori Phil tietäisi kaiken, hänen kirjassaan on kuitenkin vinkkejä, jotka tyhmempikin tajuaa ohjaavan tietyissä tilanteissa oikeampaan suuntaan. Jos susta tuntuu, ettet kykene kontroloimaan artikulaatiota, niin kannattaa pysähtyä miettimään miksi se sulla saa niin paljon tunteita pintaan? Tällaisessa asiassa noinkin voimakkaat mielipiteet tuo mieleen asioita.

Savannah Huumeet ja alkoholi kyllä edesauttaa valtavasti epäonnistumaan kasvatuksessa, mutta se ei ole edes minkäänlainen määritelmä huonolle vanhemmalle.

Niin ja hyvän kasvatuksen määrittelee lapsi... Myöhemmin aikuinen. Se että tekee mieli sotia auktoriteettejä vastaan ei saisi kyllä silti hukata järjenääntä.

Rehtis

Jokusenkin tapauksen tiedän kyllä ja sanoisin varmasti, että valtaosa ongelmanuorista luodaan huonolla kasvatuksella. Kaveripiirit ja muut luo lisää suuntaa, mutta näin vain on.tunnen minäkin lapsuuden kavereita mitkä
on kasvatettu varastamaan ja huijaamaan...

kasvattamalla saa tietysti väännettyä hyvänkin taimen vinoon...
mutta ongelmanuoria tulee myös niistä
hyvistä perheistä..

Rehtis

Itsestään lapsesta ei tule kauhukakara. Kyllä saapi peiliin katsoa, jos tällaista väittää.jotkut pitävät adhd kakaraa kauhukakarana...
psykopaattikin voi olla...
ja muitakin ominaisuuksia mille ei voi kasvatuksessa
mitään..

Rehtis
Omenan viesti on ainakin vähintään hysteerinen ja kieltää kaiken ennen kuin edes ajattelee. Sä et oikein kykene keskustelemaan selvästikään.ei ollenkaan hysteerinen...
eikä kiellä kaikkea..
kyllä pystyn keskustelemaan selvästikkin..

Rehtis
En ole sanonut, että tohtori Phil tietäisi kaiken, hänen kirjassaan on kuitenkin vinkkejä, jotka tyhmempikin tajuaa ohjaavan tietyissä tilanteissa oikeampaan suuntaan.pHillin vinkit on hänen mielipiteitään...
ei mitään totuuksia...
lasten kasvatus on siitä jännää puuhaa
ettei siihen tarvitse yhtään kirjaa...
neuvoja kuulee nykyään jo vähän liikaakin..

täysin absurdia että suomessa alettaisiin
ohjeistamaan lastenkasvatuksessa hänen neuvoilla
ja vielä sanktioiden pelossa pitäisi niitä vielä kuunnellakkin..
siis jos on köyhä..

Rehtis
Jos susta tuntuu, ettet kykene kontroloimaan artikulaatiota, niin kannattaa pysähtyä miettimään miksi se sulla saa niin paljon tunteita pintaan? Tällaisessa asiassa noinkin voimakkaat mielipiteet tuo mieleen asioita.en ymmärrä miten mun artikulaatio
liittyy koko keskusteluun..

mutta miksi en tykkää ideasta...

koska en siedä sitä että valtio kontrolloi
ja yrittää tuputtaa ajatuksia ihmisten päähän...
kouluajoista mieleen on jäänyt esim uskonnolliset aamunavaukset...

Rehtis
Savannah Huumeet ja alkoholi kyllä edesauttaa valtavasti epäonnistumaan kasvatuksessa, mutta se ei ole edes minkäänlainen määritelmä huonolle vanhemmalle.

jos on kännispäissään aamusta iltaan
ei se ainakaan ole mukavaa lapsista...
tai jos kämppä on täynnä herskaa vetäviä
hampaattomia narsuja niin tuskin
sekään mikään positiivinen kokemus lapselle on..

siitä phillistä...

"Kyseessä ei ole suinkaan ainoa kerta, kun Dr. Phil on käynyt tonkimassa sensaatiohakuisen videopelipaniikin tunkiolla. Tällä kertaa mies muisti kuitenkin malttinsa, eikä lähtenyt virittelemään lynkkausporukoita Virginia Tech -tapauksen tavoin. Kuten jo aiemmin uutisoimme, Dr. Phil sai tällöin aimo annoksen punaa kasvoilleen, kun ”videopelit aiheuttivat verilöylyn” -vuodatusten jälkeen Virginian kuvernöörin toimisto ja paikallinen poliisi totesivat ykskantaan, ettei peleillä ollut aihetta tapahtumiin."

foorumillakin keskusteltu...
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 4ab8ab3f86

ja kirjasta ote...

”Ei ole toiveunta uskoa, että Jumala on suonut sinulle tässä maailmassa toisen ihmisen, jolle voit uskoa henkilökohtaisimmat ja arimmatkin salaisuutesi ja tarpeesi.”

just...
eli uskovainen mies...
tämän neuvojen mukaanko täällä pitäsi
alkaa elää ?

hullu ajatus..

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

Jaa, vai kurssitusta.

Josko tekis sellasta hieman pidemmän ajan tarkastelua tähän aiheeseen, niin taisi kuitenkin yhteiskuntakelvokkaimmat mukulat kuitenkin syntyä aikaan, jolloin ei tiedetty kasvatuksen vaativan eritysoppeja.

Kun sitten alettiin horista vapaasta kasvatuksesta ja muutenkin hypettää aiheesta, niin erilaisista kasvatusmetodeista tuli ikäänkuin muoti-ilmiöitä ja jäljet näkyy.

Kun vielä yhteiskunnallinen muutos ajoi lapset viettämään varhaislapsuutensa hereilläoloajasta yli puolet ns. vieraiden hoiviin (tarhat ym.) joilla ei ole vanhempiin verrattavia tunnesiteitä lapseen, niin millaista muuta lopputulosta tässä oikein voi odottaa kuin se, mikä katukuvassa näkyy.

Jos muutosta haluaisi, niin pitäisi lisätä sitä aikaa, jonka lapsi viettää rakastavan vanhempansa kanssa ja vähennettävä sitä aikaa, jonka lapsi viettää jonkun vieraan "kasvatettavana".

Minusta liian moni lapsi elää lähes tunnetyhjiössä. Toki joillekin lapsille tarhatäti/setä on parempi kuin ei mitään, mutta kai nyt yleisesti kuitenkin vanhemmat rakastavat omia mukuloitaan. Voi itse miettiä, mikä on oman suhtautumisen ero, kun vastakkain on oma lapsi - vieras lapsi.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

DedMoroz

Kun vielä yhteiskunnallinen muutos ajoi lapset viettämään varhaislapsuutensa hereilläoloajasta yli puolet ns. vieraiden hoiviin (tarhat ym.) joilla ei ole vanhempiin verrattavia tunnesiteitä lapseen, niin millaista muuta lopputulosta tässä oikein voi odottaa kuin se, mikä katukuvassa näkyy.hmm.. tarhassa ainakin meijän kakara saa
mielestämme hyvää kasvatusta..
vanhemmilta eli meiltä kysyttiin mitä haluamme
korostaa kasvatuksessa ja siis myöskin tarhassa...
ja sen mukaan he tekivät omat suunnitelmansa...

ja meijän napero on ihan hulluna tarhaan...
on touhua ja meininkiä...
on liikuntasalia.. teatteria.. askartelua
JA KAVEREITA...

DedMoroz
Jos muutosta haluaisi, niin pitäisi lisätä sitä aikaa, jonka lapsi viettää rakastavan vanhempansa kanssa ja vähennettävä sitä aikaa, jonka lapsi viettää jonkun vieraan "kasvatettavana".asenteellista mielestäni...
tarhasta saa myöskin elämän eväitä...
riippuu tietysti on henkilökunta sitoutuneita työhönsä..
meidän tarhassa näin on...

DedMoroz
Toki joillekin lapsille tarhatäti/setä on parempi kuin ei mitään, mutta kai nyt yleisesti kuitenkin vanhemmat rakastavat omia mukuloitaan. Voi itse miettiä, mikä on oman suhtautumisen ero, kun vastakkain on oma lapsi - vieras lapsi.

tarhatäti voi olla todella suuri esikuva
ja vaikuttaja elämässä..
lapsikin tarvitsee sosiaalisia suhteita...
ja pitää taas pitää mielessä ettei kaikki ihmiset
eivät edes lapset ole samasta muotista...

jaksaako äiti olla touhuumassa kokoajan lapsen kanssa ?

välinpitämättömiä vanhempia on toki perkeleesti liikaa...

"örbs.. vai että mikko on ollut kännissä koulussa...
mitä sitten.. niihän tuo on nytkin kännissä tossa..."

mutta ei haeta syytä siitä että lapset on tarhassa.. .
oletko sinä ollut tarhassa...
minä olen ollut heti kun vaan sinne otetiin...
olisko sillon ollu 3-5 kk kakarat jo tarhassa...
ja vaimoni taas ei ollut ikinä tarhassa...
hänellä olikin todella paha asenne tarhoja kohtaan...
ei ole enään.. .

Joillakin meillä tosiaan on alussa mahdollisesti psykopatiaa, adhd-oireyhtymä, cp-vamma tai monia muita mahdollisia persoonaan vaikuttavia ongelmia. Vanhemmuuden vaikutus siihen, että tuleeko adhd:n omaavasta kuntoohjaaja vai rikollinen.

Kasvatuksen merkitys psykopaatin omaaviinkin voi kai pitää merkittävänä, jos osa psykopaateista elää yritysjohtajina, suht normaalia elämää ja jotkut alkaa sit hillumaan.

Lähtökohdat on jotkut ja sit lopputulos on joku ja kasvatuksella siinä välissä on suuri rooli. Jos se jätetään tuuripeliksi, niin sitten niin, mutta minusta se ei ole oikein, ettei tässä ole koulutusta, joka velvoittaisi osallistumaan, mikäli haluaa mitään roolia kasvattajana. Hyvin sitä pystytään velvoittamaan ajokorttikin, niin miksipä ei tähän. Sitähän ei tarvisi valvoa, että kuinka oikein joku kasvattaa, mutta että heille olisi ainakin näytetty ja ohjeistettu, että näin se onnistuu ja saa sit lapset paremmin syyllistää vanhempiaan, jos on olleet itsepäisiä ja kasvattanu lapsensa kieroon.

Kyllä ei ennen mitenkään hyvää kasvatusta oo ollu, mihin Ded moroz viittasi ja että silloin olis ollut jotenkin erityisen onnistuneita ihmisiä. Ennen vanhaan oli ihan yleistä että naista pantiin kun sille tuntu ja nainen ei valittanu, jos halus elää ja tulla toimeen.

Tarha on hyvä paikka saada sosiaalisia suhteita lisää. Tietenkin pitää viettää aikaa vanhempienkin kanssa, mutta silläkin on merkitystä, että millaista se aika on. Että ollaanko lapsen ehdoilla siinä mukana vai hoidetaanko tiskejä kun lapset on jossain pelaamassa koneella. Liiaksikaan ei kyllä ole hyvä omia lapsiaan. Lapset pitää opettaa tulemaan toimeen lopulta itsenäisesti ja käyttämään sosiaalisiakykyjä jne. Se on vain itsekästä, jos ei voi olla lapsestaan erossa sen vertaa, että saisi kavereita tarhasta ja sillai.

Käytöksiä on monia erilaisia ja pitää lapsen oppia suhtautumaan monenlaisiin ihmisiin jo lapsena, jolloin sosiaalisten taitojen täytyy alkaa kehittyä, jossei halua kuplassa kasvattaa lastaan.

Omenan viimeisimmässä viestissä on aika fiksuja pointteja. Kyllä tarhassa osataan mun mielestä kans aika hyvin ja vaikkei vanhempien lämpöä ja rakkautta korvaakaan, niin on tärkeää myös tarhassa oleminen lapsen kehityksen ja viihtyvyyden kannalta.

On tietenkin myönnettävä sekin, että on tosiaan väärin, jos kuvittelee, että pelkkä tarpeiden tyydyttäminen olisi hyvää kasvatusta tai että tunteet on naurettavia. Ilman pehmeitä arvoja ja niiden tunteiden ilmaisunopetusta, tulee aikuisena varmasti ongelmia.

Se on itse ihmisestä kiinni, millainen vanhempi hänestä tulee. Jotta kurssit ei taitaisi paljoakaan auttaa asiaa. Mutta jos halutaan että lapset voisi kuta kuinkin hyvin perheissään, niin ehkäpä olisi silloin aiheellista tehdä laki, jonka mukaan lapsia ei saa tehdä, ennen kuin on on tutkittu, onko/ovatko he soveliaita vanhemmiksi. Näin ollen karsittaisiin pois monen monta epäsoveliasta vanhemmuuteen. Ja kaikki lapset jotka syntyy ilman tuota tutkimusta otettaisiin automaattisesti pois vanhemmilta.

Systeemi tuottaisi perheitä, joissa lapset voi hyvin. Nykyäänhän lapsilla ei ole paljoa mitään oikeuksia, joutuvat elämään alkoholisti-, narkomaani-, rikkollnen-, väkivalta- ja ties minkälaisissa perheissä, missä lapset voi huonossti. Kun lapsien annetaan kasvaa "huonoissa" perheissä, ajatellaan aina ensin vanhempien oikeuksia lapsiin, vanhemmat on tärkeämpiä. Lapset jää syrjään huonoon elämään.

Tätä kirjoitustani ei kenenkään tarvitse ottaa sanasta sanaan. Eihän tuollaisia lakeja koskaan tulla tekemään, mutta ajattelin että provosoiva tekstini ehkä ajatteluttaisia hieman, millaisissa olosuhteissa monet lapset joutuu elämään vain sen takia että yhteiskunta ajattelee useimmiten vanhempien hyvinvointia, ei lasten, lapset katsotaan vanhempiensa omaisuudeksi. Mutta näinhän ei ole, vanhemmilla on lapset vain lainassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat